RINNETURVALLISUUS - JOKAINEN VAIKUTTAA

Tahkolla rinneturvallisuuden kehittäminen on otettu jokapäiväiseksi tehtäväksi. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii rinteiden, suorituspaikkojen ja hissien turvallisuudesta. Asiallinen rinnekäyttäytyminen ja sääntöjen noudattaminen on jokaisen rinteessä liikkujan velvollisuus. Kun kaikki noudattavat samoja sääntöjä, rinnealueesta saadaan turvallinen ja miellyttävä kaikille. Henkilökunta ja hiihdonopettajat auttavat ja opastavat mielellään. Rinteissä liikkuu myös Ski Patrol-henkilöitä, joiden puoleen voit kääntyä jos on jotain kysyttävää tai avuntarvetta.

Opit vaivattomaan ja turvalliseen laskettelupäivään tästä.

Huomiothan vielä lisäksi erityisesti seuraavat asiat:

After ski -suunnitelmia tehdessä kannattaa muistaa, että rinteessä päihtyneenä liikkuminen on kielletty. Alkoholia nauttineena vaarannat itsesi ja varsinkin muiden turvallisuuden. Hissejä käyttävillä on oltava lasketteluun tai lautailuun tarkoitetut välineet. Henkilökunnalla on oikeus poistaa rinnelippu henkilöltä, joka ei noudata sääntöjä.

Rinteissä käveleminen on kielletty. Kävellen mäen päälle meneville on oma reitti, Joke Striitti, joka sijaitsee alhaalta katsottuna Special-rinteen vasemmalla puolella. Huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee myös autolla Varpaisjärventien kautta.

Rinkka selässä lapsen kuljettaminen hississä ja rinteessä (suksilla) on lapsen turvallisuuteen vedoten ehdottomasti kielletty. Hississä liikkuvan lapsen on käytettävä laskemiseen tarvittavia välineitä.

Väistä rinteessä liikkuvat rinnekoneet ja moottorikelkat riittävän etäisyyden päästä.

Ensiapuhuone löytyy lastenrinteen alaosasta. Mikäli ensiapuhuoneella ei ole henkilökuntaa paikalla, soita 044 496 0335.

Tutustu Ski.fi-sivustolta löytyviin Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen julkaisemiin turvallisuusohjeisiin ja toimitusehtoihin sekä Kuluttajaviraston ohjeisiin www.ski.fi/rinneturvallisuus

Onnettomuuden sattuessa rinnealueella:

  1. Ota yhteyttä henkilökuntaan lähimmällä hissin ala- tai yläasemalla tai soita 044 496 0335.
  2. Auta loukkaantunutta, jos tiedät mitä teet.
  3. Estä lisäonnettomuuden mahdollisuus.
  4. Ohjaa apu onnettomuuspaikalle.

Rinteen henkilökunta on koulutettu antamaan ensiapua ja kuljettamaan tarvittaessa loukkaantunut alas rinteestä.

Rinnepäivystäjä auttaa:

Suomen Punaisen Ristin kouluttama rinnepäivystäjä huolehtii osaltaan aktiivisesti rinneturvallisuudesta ja tehokkaan ensiavun antamisesta. Rinnepäivystäjän tavoitat ottamalla yhteyttä lähimmälle hissiasemalle tai ensiapuhuoneelle. Jos olet kiinnostunut rinnepäivystystoiminnasta, katso lisätietoja ja uusien kurssien alkamisajat sivulta Punainen risti. Uusia päivystäjiä tarvitaan aina!

 

Tahkonrinteet
Tahkolaaksontie 1
73310 TAHKOVUORI
029-170 7030
tahkonrinteet@tahko.com

rinnepäällikkö Janne Marjo

 
ПАРТНЕРЫ


TAHKOcom - Tahkon Keskusvaraamo
Tahkon Suurin Huoltaja - Tahko24h
Tahkonrinteet
Puijonsarvi
TAHKO Break By Sokos Hotels
Golden Resort
Piazza Tahko
Kuopio - Lupa innostua