Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

8°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Lasten kanssa Tahkolla

Lasten kanssa Tahkolla

Lapsille sopivaa tekemistä Tahkolla

Mitä tehdä lasten kanssa Tahkolla? Lue vinkkimme jokaiseen vuodenaikaan!

Monipuolinen Tahko tarjoaa lapsille ja perheille sopivaa tekemistä jokaisena vuodenaikana. Alueella on helppoa ja turvallista liikkua eri ikäisten lasten kanssa ja kaikki palvelut sijaitsevat hyvin kompaktilla alueella. Talvisten rinneriemujen lisäksi lasten kestosuosikkeja ovat mm. monipuolinen lähiliikuntapuisto, sisäseikkailupuisto, kylpylä ja keilahalli. Myös kaikenlainen luonnossa liikkuminen on tehty helpoksi ja alueen retkeilykartoista löytyykin mukavia reittejä perheen kanssa kuljettavaksi – sekä tietenkin myös vuokravälineet maastoon, lumille ja vesille.

lasten kanssa tahkolla
Sporttia, seikkailua ja leppoisaa nautiskelua.

Lasten suosikit | Ikiliikkujille

Tahkon sydämessä sijaitsevan lähiliikuntapuiston leikkikenttä- ja pelialue on varustettu monipuolisilla välineillä vaijeriliukuineen, minitramppoineen, pelikenttineen ja parkour-alueineen. Puistosta löytyy myös upea pump track -rata, jossa pyörien lisäksi kulkevat mainiosti myös scootit, skeittilaudat ja rullaluistimet. Hiekka-tekonurmikentällä ja monitoimiareenalla voi pelailla erilaisia ulkopelejä ja rannan puolelta löytyy vielä aloittelijaystävällinen, 9-väyläinen frisbeegolfrata. Puiston luistelualue riemastuttaa kaiken ikäisiä kävijöitä talvisin, joten Tahkon lomalle kannattaa ehdottomasti pakata myös luistimet ja kypärä. Puiston vierestä lähtee myös hiihtolatu, jota pitkin pääsee hiihtämään esimerkiksi golfkentän loivissa maastoissa kiemurtelevalle Golfladulle.

Puistosta on helppo piipahtaa ruokailemassa läheisissä ravintoloissa, joskin myös suojaisa Rantakota on helposti tavoitettavissa retkievästelyyn aivan pienen kävelymatkan päässä, puiston perällä, rannan läheisyydessä.  

Tahko Spa Hotellin tiloissa viihtyvät kaikenikäiset perheenjäsenet aamusta iltaan. Saman katon alta löytyvät SuperCorner, kylpylä sekä ratavalliautomatiikan ansiosta perheen pienimmillekin sopiva keilahalli. Päärakennuksen uudistetussa game loungessa viihtyy tovin jos toisenkin ja ravintolapalvelutkin ovat aivan nurkan takana. Vähän isompien lasten kanssa lomaan saa säpinää myös esimerkiksi padel -kisojen merkeissä oman perheen kesken. Ulkokentillä voi padelin lisäksi pelailla tennistä sekä hauskaa pickleballia. 

lapsille

Tahkolla kesästä nauttii koko perhe

Lukuisten kesälajien Tahko on myös perheiden suosikkikohde, jossa tekemistä riittää loman jokaiselle päivälle.

Tutustu monipuoliseen viikko-ohjelmaan, seikkaile aktiviteeteissa sään ja fiiliksen mukaan tai tule huvittelemaan lasten festareille – kesä ei ole koskaan ole ollut näin hauska!

Lue lisää

Koko perheen käyntikohteet

Tahkon luontokohteista lomasuunnitelmiin kannattaa ujuttaa retki ainakin Mäkiaution rotkolle, josta samalla reissulla voi helposti piipahtaa myös rinteiden päällä sijaitsevissa ravintoloissa sekä Tahkon näköalatornissa maisemia ihastelemassa. Matkan huipulle voi taittaa joko retkeilyreittejä kävellen, Tahkon portaita pitkin tai sesongilla myös maisemahissillä. Huipulle, rinneravintoloiden P-alueille pääsee rinteiden länsipuolelta kiertäen myös autolla. Kesävieraiden suosiossa on myös retki historialliseen Aholansaareen, jonne laivat kulkevat noin kahden tunnin välein.

Hyvä ruoka kuuluu lomaan

Tahkon persoonallisissa ravintoloissa herkutellaan läpi vuoden. Perinteisten pikaruokapaikkojen lisäksi tarjolla on monipuolista, laadukasta á la cartea sekä lounasravintoloiden buffettien antimia. Lähin ravintola on aina lähellä, joten lomalla voi keskittyä nauttimaan mukavasta tekemisestä ja rentoilusta – ja unohtaa keittiöhommat hetkeksi kokonaan. Astele aamuauringossa aamiaiselle, tee lounasretki rinneravintolaan ja unohdu illalliselle terassitunnelmiin – vaihtoehtoja on loman jokaiselle päivälle! 

Lomakohteen jääkaapin sisältöä voi täydentää alueen kahdessa kaupassa, joiden valikoimasta löytyy kaikkea virvokkeista ja retkieväistä illallisherkkuihin sekä pieniä kodintavaroita ja matkamuistoja. Isommat ostospaikat ovat nekin aivan äärellään, sillä lähin kauppakeskusta Nilsiässä on sekin vain noin 10km päässä Tahkolta. Jos lomalle on saapunut ilman omaa autoa, voi kauppareissusta tehdä leppoisan retken vaikkapa sähköavusteiset polkupyörät Tahkolta vuokraten. 

Lasten kanssa rinteessä

Tahko Mountainin rinteistä löytyy valinnanvaraa aivan jokaiselle, olitpa sitten ensimmäistä kertaa rinteessä oleva aloittelija tai tempuista nauttiva vauhtihirmu! Erityisesti vasta-alkajille sopivia rinteitä ovat uudistunut Mini Mountain -rinnealue sekä Länsinrinteiden puolelta löytyvä Lännen Helppo -rinne. Snowparkkeja Tahkolta löytyy peräti neljältä alueelta, tasoiltaan helpoista keskitasoon sekä aivan pro-laskijoihin saakka.

Mikäli Lastenrinne tuntuu jo liian helpolle, mutta nousu eturinteiden hissillä huipulle ei vielä houkuttele, voit ajaa auton myös Länsirinteiden P-alueelle. Muistahan, että Tahko Mountain Hiihtokoulu järjestää talven aikana hyvin monenlaisia kursseja, sekä yksityisopetusta.

Lasten rinnelipun ikäraja on 6-12 vuotta. Alle 6-vuotiaat laskevat veloituksetta kypärä päässä ja aikuisen kanssa samalla portin avauksella.

Rinteessä itsenäisesti liikkuville junioreille on hyvä kertoa, että rinnealueella päivystävän Skipatrolin ja muun rinnehenkilökunnan juttusille voi mennä matalalla kynnyksellä, oli kyseessä sitten mikä tahansa mieltä askarruttava asia tai avuntarve.

Aloittelijoille sopivat rinteet Tahkolla

 • Mini Mountain rinnealue, eturinteet
  • Lastenrinne, katettu mattohissi, sompahissi, hiihtokoulu, laavu, pulkkamäki
  • Aloittelijoille sopivia suorituspaikkoja, mm. pieniä hyppyreitä ja kallistettuja kurveja
  • Kaikki palvelut kompaktilla alueella, myös välinevuokraamo ja rinneravintola vieressä
  • Oma, edullisempi lipputyyppi
 • Lännen Helppo, Länsirinteet
  • Pitkä ja loiva rinne, sompahissi, laavupaikka huipulla
  • Koko perheelle sopiva Kids Slopestyle ( taso: helppo )
  • Rinneyhteys Lumilaakson hisseille ja muihin länsipuolen rinteisiin, rinneravintolapalvelut
 • Lumilaakso ja muut Länsirinteet
  • Korkeuseroiltaan ja profiililtaan loivemmat rinteet sekä ankkuri- ja sompahissejä
  • Useita laavupaikkoja, rinneravintolat, P-alue
  • Tahko Freestyle Park ( taso: keskitaso )