Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

5.7°C

36/36

0/15

Tahkon portaat

Retkeily

sulje

Tahko nyt X

Maastohiihto

 

Tahkon hiihtoladut ja latukartta

Tahkolla hiihdetään mitä kauneimpien maisemien keskellä, mukavien taukopaikkojen ja muiden palveluiden äärellä. Ladut lähtevät keskeisiltä paikoilta, joten hiihtämään pääsee helposti niin majoituskohteista kuin latujen äärellä olevilta pysäköintialueilta.

Alueen latuverkosto kiemurtelee matkailualueen sydämestä Nilsiään, golfkentiltä mökkikyliin, pelloilla ja metsissä – sekä sydäntalvella Syvärin jäällä ja Nipasen korkeimmilla kohdilla. Valittavana on useita eri mittaisia ja -tasoisia latuja, joita voi yhdistellä kulloisenkin fiiliksen mukaan.

  • Hiihtolatuja yhteensä 67km ( P+V )
  • Valaistua latua noin 20km, valot sammuvat klo 21:00
  • Ensilumenlatu on avataan vuosittain syksyllä
  • Välinevuokraus, suksihuolto ja hiihdonopetus

Avoinna olevat ladut

  • Latuja avoinna 0km/67km
  • Latujen kunnossapito on päättynyt tältä hiihtokaudelta, jatketaan loppuvuodesta!

Uutta! Back to skis -maastohiihtokurssi

Kaipaatko tekniikkavinkkejä hiihtotauon jälkeen vai lipsuuko suksi ja meno tuntuu vähän tehottomalta? Tältä kurssilta saat vinkit perinteisen tyylin saloihin! Takuulähdöt lauantaisin klo 10, kurssin kesto 100min.

hiihtokurssi

Taukopaikat ja latukahviot

Tahkon hiihtolatujen varrelta löydät monta ihastuttavaa taukopaikkaa. Evästele Nallelaavun suojissa nuotion äärellä, Rantakodalla tai uudella esteettömällä Ilveslaavulla, hiihtele jäätä pitkin Aholansaareen lettukesteille tai herkuttele Tahkon keskustan ravintoloissa ja kahviloissa. Laavut ja kodat on merkitty latukarttaan.

Tahkon latujen kunnossapito ja vapaaehtoinen latumaksu

Tahkon ja Nilsiän latuverkoston talviaikaisesta ylläpidosta vastaa Tahkon Reittipooli. Voit halutessasi tukea reitistöjen kunnossapitoa ja kehittämistä maksamalla vapaaehtoisen, alk. 42 euron suuruisen latumaksun.

Maastohiihto

Etsi lisää hiihtolatuja Kuopio-Tahko alueen yhteissivustolta. Suunnittele matkasi ja tallenna suosikkisi sydämellä suoraan omaan reissuvihkoosi.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Paikat

Tahkovuori

Ensilumenlatu

Artikkelit

Kolme kovaa syytä suunnata Tahkolle talvipäivänä

Yritykset

SkiMac Tahko

Yritykset

Hill Ski Rent Tahko