Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

6°C

21/25

11/15

7.6 km

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X

Maastohiihto

 

Tahkon hiihtoladut ja latukartta

Tahkolla hiihdetään mitä kauneimpien maisemien keskellä, mukavien taukopaikkojen ja muiden palveluiden äärellä. Ladut lähtevät keskeisiltä paikoilta, joten hiihtämään pääsee helposti niin majoituskohteista kuin latujen äärellä olevilta pysäköintialueilta.

Alueen latuverkosto kiemurtelee matkailualueen sydämestä Nilsiään, golfkentiltä mökkikyliin, pelloilla ja metsissä – sekä sydäntalvella Syvärin jäällä ja Nipasen korkeimmilla kohdilla. Valittavana on useita eri mittaisia ja -tasoisia latuja, joita voi yhdistellä kulloisenkin fiiliksen mukaan.

  • Hiihtolatuja yhteensä 67km ( P+V )
  • Valaistua latua noin 20km, valot sammuvat klo 21:00
  • Ensilumenlatu avataan vuosittain alkutalvesta.
  • Välinevuokraus, suksihuolto ja hiihdonopetus

maastohiihto

Taukopaikat ja latukahviot

Tahkon hiihtolatujen varrelta löydät monta ihastuttavaa taukopaikkaa. Latukarttaan merkittyjen ihastuttavien laavujen ja kotien lisäksi voit herkutella Tahkon keskustan ravintoloissa ja kahviloissa.

Kunnossapito ja latumaksu

Tahkon ja Nilsiän latuverkoston talviaikaisesta ylläpidosta vastaa Tahkon Reittipooli. Voit halutessasi kunnossapitoa ja kehittämistä maksamalla vapaaehtoisen, alk. 42 euron suuruisen latumaksun.

maastohiihto

Koiran kanssa hiihtäminen

Erillisiä koiralatuja Tahkolla ei vielä ole, mutta koiran kanssa voi huoletta hiihtää alueemme leveillä jääladuilla – niiden aukiolotilanteen ja muut hiihtäjät huomioiden. Katso jääladut allaolevasta latuinfosta.

Maastohiihto

Etsi lisää hiihtolatuja Kuopio-Tahko alueen yhteissivustolta. Suunnittele matkasi ja tallenna suosikkisi sydämellä suoraan omaan reissuvihkoosi.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Yritykset

Hill Ski Rent Tahko

Artikkelit

Kolme kovaa syytä suunnata Tahkolle talvipäivänä

Paikat

Tahkovuori

Ensilumenlatu

Yritykset

SkiMac Tahko

Yritykset

Tahko Mountain hiihtokoulu