+18°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

info

Etsi & varaa › Reissuvihko › Live-kamera › Tapahtumat › Uutiset › Koronainfo ›

+18°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

sulje

18°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

info X

Retkeily ja luontokohteet

Tahkon retkeilyreitit ja upeat luontokohteet

Tahkon jylhät rinnemaisemat ja kuvankaunis järviluonto lumoavat läpi vuoden. Rinteiden huipulta avautuva postikorttimaisema vaihtaa väritystään vuodenaikojen mukaan ja luonnon omat käyntikohteet viehättävät kaiken ikäisiä kävijöitä aivan perheen pienimmistä alkaen.

Tahkolla voit retkeillä leppoisasti palveluiden äärellä nautiskellen tai omatoimisen seikkailun edemmäs tehden – valittavana on useita erimittaisia rengasreittejä, joita niitäkin voi yhdistellä lähes mielensä mukaan.

tahkon retkeilyreittikartta

kierrä kaikki tai yhdistele mieleiseksi

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Reittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta toinen toistaan mielenkiintoisempia vaihtoehtoja. Tutustu reittikuvauksiin ja suunnittele seuraava seikkailusi.

Lue lisää

huutavanholman reitti uudistuu

Yksi Tahkon suosituimmista retkeilyreiteistä saa kesän aikana uuden ilmeen, kun reitin pohjalle rakennetaan pitkospuita, portaita ja levikkeitä sekä uusi, Huutavanholman puron ylittävä silta. Rakennustyöt ovat käynnissä noin 31.7.2021 saakka, jolloin kyseisellä reitillä liikkumista on suositeltava välttää.

Lue lisää

roskaton retkeilykohde

Tahkon retkeilyreittien varrella olevilla laavu- ja kotapaikoilla ei enää ole erillisiä roska-astioita. Retkeilyllä on ympäristövaikutuksia, joita jokainen voi helposti pienentää tuomalla jätteensä pois luonnosta ja toimittamalla ne asianmukaisiin jätteenkeräyspisteisiin asianmukaisesti lajiteltuina. Kiitos että välität – jokainen pieni teko on tärkeä jotta luonto ja maisemat säilyvät yhtä upeina seuraavillekin.

Retkeilykohteet

Tahkon lähialueilta löydät loputtomasti upeita retkeilyreittejä ja luontokohteita, joista esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualueelle, Huuhkajan kierrokselle ja Tiilikkajärven kansallispuistoon tekee päiväretken kätevästi myös Tahkolta käsin.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Artikkelit

Huutavanholman reitti uudistuu

Paikat

Nilsiä

Tahkon näköalatorni

Paikat

Tahkovuori

Tahkon Maisemahissi

Paikat

Tahkovuori

Tahkon retkeilyreitit

Paikat

Tahkovuori

Mäkiaution rotko

Paikat

Tahkovuori

Tahkon portaat