Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Retkeily ja luontokohteet

Retkeily ja luontokohteet

Tahkon retkeilyreitit ja upeat luontokohteet

Tahkon jylhät rinnemaisemat ja kuvankaunis järviluonto lumoavat läpi vuoden. Rinteiden huipulta avautuva postikorttimaisema vaihtaa väritystään vuodenaikojen mukaan ja luonnon omat käyntikohteet viehättävät kaiken ikäisiä kävijöitä aivan perheen pienimmistä alkaen.

Tahkolla voit retkeillä leppoisasti palveluiden äärellä nautiskellen tai omatoimisen seikkailun edemmäs tehden – valittavana on useita erimittaisia rengasreittejä, joita niitäkin voi yhdistellä lähes mielensä mukaan.

retkeily

Kesä | Retkeilykartat ja reittikuvaukset

Tahkon viisi eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta toinen toistaan mielenkiintoisempia reittivaihtoehtoja.

Katso reittikohtaiset kuvaukset Kesäretkeilykartta ( PDF )

Tahko on roskaton retkeilykohde

Tahkon retkeilyreittien varrella olevilla laavuilla ja muilla tulipaikoilla ei ole erillisiä roska-astioita.

Retkeilyllä on ympäristövaikutuksia, joita jokainen voi helposti pienentää tuomalla jätteensä pois luonnosta ja toimittamalla ne jätteenkeräyspisteisiin asianmukaisesti lajiteltuina. Kiitos että välität – jokainen pieni teko on tärkeä jotta luonto ja maisemat säilyvät yhtä upeina seuraavillekin.

Lue lisää

Kesäretkien helmet

Tahkon monipuolisesti yhdisteltävistä reiteistä löytyy runsaasti vaihtoehtoja erilaisiin seikkailuihin,
mutta minkä reittien varrelta löytyy ne kaikkein mielenkiintoisimmat jutut?

retkeily

1. Parhaat maisemat

Rengasreittinä kuljettava, 6,3 km mittainen Tähtikierros sisältää kaikki parhaat käyntikohteet ja upeimmat maisemat. Reitin varrelle sattuvat Huutavanholman luonnonsuojelualue ja näköalatasanne, näköalatorni, rinteiden huipulla sijaitsevat ravintolat sekä Mäkiaution rotko laavuineen. Reitin voi kiertää kummin päin tahansa ja ilman taukoja sen kiertää noin parissa tunnissa.

retkeily

2. Vauhdikkain alastulo

Koe Huutavanholman kaunis luonto, huipulta avautuvat maisemat sekä sykettä nostattava vaijeriliuku ilmojen halki takaisin keskustaan. Tällä reitillä nousujohteista kävelyä tulee noin 1,6 km ja paluumatka hujahtaa parissa minuutissa.
Tahko Ziplinen vauhdikkaat laskut sopivat 40-120 kg painoisille seikkailijoille junioreista aikuisiin.

retkeily

3. Erikoisin nuotiopaikka

Rahasmäen vanhan kvartsiittilouhoksen kirkasvetisen lammen rannalla sijaitseva laavu ihastuttaa kaikkina vuodenaikoina. Rahasmäen laavu sijaitsee koko Tahkomäen kiertävän, 20 km mittaisen Rahasmäen kierroksen varrella. Louhos oli toiminnassa vuosina 1940-1948, tuottaen noin 40 000 tonnia valkeaa kvartsiittihiekkaa ja -soraa.

retkeily

4. Hauskimmat tarinat

Tutustu alueen historiaan ja käyntikohteisiin humorististen video-opastusten muodossa. Opastuskierroksia voi katsoa verkon kautta missä tahansa sijainnissa, mutta parhaiten ne toimivat paikan päällä. Kuuntele tarinoita mm. Nipasen vanhoista rinteistä, Tahkovuoresta ja luonnosta tai sukella golfkenttien syntyhistoriaan.

Talviretkeilyyn sopivat reitit

Monet lumettomalta kaudelta tutut reitit ovat talvisin hiihtäjien, laskettelijoiden ja moottorikelkkailijoiden käytössä, mutta suosituimmille taukopaikoille, kuten Mäkiaution laavulle ja Nipasen kodalle sekä Pehkuun ja Panoramaan pääsee retkeillen myös talvella.

Katso reittikohtaiset kuvaukset Talviretkeilykartta ( PDF )

Retkeilykohteet

Tahkon lähialueilta löydät loputtomasti upeita retkeilyreittejä ja luontokohteita, joista esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualueelle, Huuhkajan kierrokselle ja Vuoden 2023 retkikohteeksikin valittuun Tiilikkajärven kansallispuistoon tekee päiväretken kätevästi myös Tahkolta käsin.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Tapahtumat

Luontofest

04.10.2024 - 05.10.2024

Ainutlaatuinen viikonlopputapahtuma, joka juhlistaa ympäröivää luontoa ja sen monimuotoisuutta...

Paikat

Nilsiä

Tahkon näköalatorni

Paikat

Tahkovuori

Tahkon portaat

Paikat

Tahkovuori

Mäkiaution rotko

Paikat

Tahkovuori

Tahkon Maisemahissi

Tiesitkö?

Vuoden 2023 Retkipaikaksi valittu Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee vain 80km päässä Tahkolta

Artikkelit

Ruskalomalle Järvi-Suomeen

Paikat

Tahkovuori

Talviretkeilyreitit

Paikat

Lapinlahti

Huuhkajan kierros

Paikat

Tahkovuori

Tahkon retkeilyreitit

Yritykset

Visit Rautavaara

Yritykset

Tahko Zipline