Etsi & varaa › Aukioloajat › Koronainfo › Tapahtumat › Live-kamera › Uutiset ›

13°C

25,4 km

18 / 36

1054 km

21/21

sulje

Tahko nyt X

Retkeily ja luontokohteet

Tahkon retkeilyreitit ja upeat luontokohteet

Tahkon jylhät rinnemaisemat ja kuvankaunis järviluonto lumoavat läpi vuoden. Rinteiden huipulta avautuva postikorttimaisema vaihtaa väritystään vuodenaikojen mukaan ja luonnon omat käyntikohteet viehättävät kaiken ikäisiä kävijöitä aivan perheen pienimmistä alkaen.

Tahkolla voit retkeillä leppoisasti palveluiden äärellä nautiskellen tai omatoimisen seikkailun edemmäs tehden – valittavana on useita erimittaisia rengasreittejä, joita niitäkin voi yhdistellä lähes mielensä mukaan.

Rahkon retkeilykartat

Huutavanholman reitti uudistui

Yksi Tahkon suosituimmista retkeilyreiteistä sai kesän 2021 aikana uuden ilmeen, kun vanhan polun suojaksi rakennettiin pitkospuita, portaita ja levikkeitä. Reitin parantamista jatketaan kesällä 2022, mutta reitti pysyy avoinna myös rakentamisen ajan.

Tahkon kesäretkeilyreitit

Roskaton retkeilykohde

Tahkon retkeilyreittien varrella olevilla laavu- ja kotapaikoilla ei enää ole erillisiä roska-astioita. Retkeilyllä on ympäristövaikutuksia, joita jokainen voi helposti pienentää tuomalla jätteensä pois luonnosta ja toimittamalla ne jätteenkeräyspisteisiin asianmukaisesti lajiteltuina. Kiitos että välität – jokainen pieni teko on tärkeä jotta luonto ja maisemat säilyvät yhtä upeina seuraavillekin.

Talviretkeilyyn sopivat reitit

Monet lumettomalta kaudelta tutut reitit ovat talvisin hiihtäjien, laskettelijoiden ja moottorikelkkailijoiden käytössä, mutta suosituimmille taukopaikoille, kuten Mäkiaution laavulle ja Nipasen kodalle pääsee retkeillen myös talvella. Nipasen kodalle suuntautuva reitti on yhteiskäyttöreitti, joka avataan talven tullen pyöräilijöiden, kävelijöiden ja lumikengillä liikkuvien käyttöön.

Lue lisää talviretkeilystä

Retkeilykohteet

Tahkon lähialueilta löydät loputtomasti upeita retkeilyreittejä ja luontokohteita, joista esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualueelle, Huuhkajan kierrokselle ja Tiilikkajärven kansallispuistoon tekee päiväretken kätevästi myös Tahkolta käsin.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Paikat

Tahkovuori

Tahkon talviretkeilyreitit

Yritykset

Visit Rautavaara

Paikat

Lapinlahti

Huuhkajan kierros

Paikat

Tahkovuori

Tahkon retkeilyreitit

Paikat

Tahkovuori

Tahkon portaat

Paikat

Tahkovuori

Mäkiaution rotko

Paikat

Tahkovuori

Tahkon Maisemahissi

Paikat

Nilsiä

Tahkon näköalatorni

Tiesitkö?

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee vain 80km päässä Tahkolta