+1°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

info

Etsi & varaa › Reissuvihko › Live-kamera › Tapahtumat › Uutiset › Koronainfo ›

+1°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

sulje

1°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

info X

Retkeily ja luontokohteet

Tahkon retkeilyreitit ja upeat luontokohteet

Tahkon jylhät rinnemaisemat ja kuvankaunis järviluonto lumoavat läpi vuoden. Rinteiden huipulta avautuva postikorttimaisema vaihtaa väritystään vuodenaikojen mukaan ja luonnon omat käyntikohteet viehättävät kaiken ikäisiä kävijöitä aivan perheen pienimmistä alkaen.

Tahkolla voit retkeillä leppoisasti palveluiden äärellä nautiskellen tai omatoimisen seikkailun edemmäs tehden – valittavana on useita erimittaisia rengasreittejä, joita niitäkin voi yhdistellä lähes mielensä mukaan.

tahkon retkeilyreittikartAT

Huom! Tahkon Lähiliikuntapuiston takana sijaitseva Rantakota on uuden lattian valamisen vuoksi poissa
käytöstä viikoilla 40-41. Kota on kaikkien käytettävissä viimeistään 15.10.2021 alkaen.

kierrä kaikki tai yhdistele mieleiseksi

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Reittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta toinen toistaan mielenkiintoisempia vaihtoehtoja. Tutustu reittikuvauksiin ja suunnittele seuraava seikkailusi.

Lue lisää

huutavanholman reitti uudistui

Yksi Tahkon suosituimmista retkeilyreiteistä sai kesän 2021 aikana uuden ilmeen, kun vanhan polun suojaksi rakennettiin pitkospuita, portaita ja levikkeitä. Rakennustöiden siivoustöitä luonnossa tehdään vielä syyskuun aikana, mutta reitti on jo avattu ja kaikkien retkeilijöiden käytettävissä.

tahkon tähtikierros

Koe Tahkon parhaat palat noin 6,5km mittaisella rengasreitillä, jonka varrelle sattuvat lähes kaikki mielenkiintoisimmat kohteet: Huutavanholma – Näköalatorni – Pehku – maisema rinteiden huipulta – Panorama sekä Mäkiaution rotko. Varaa kiertämiseen noin 2h + tauot maisemien ihasteluun, valokuvaamiseen ja rinneravintoloissa tai nuotiopaikoilla hengähtämiseen.

roskaton retkeilykohde

Tahkon retkeilyreittien varrella olevilla laavu- ja kotapaikoilla ei enää ole erillisiä roska-astioita. Retkeilyllä on ympäristövaikutuksia, joita jokainen voi helposti pienentää tuomalla jätteensä pois luonnosta ja toimittamalla ne jätteenkeräyspisteisiin asianmukaisesti lajiteltuina. Kiitos että välität – jokainen pieni teko on tärkeä jotta luonto ja maisemat säilyvät yhtä upeina seuraavillekin.

Retkeilykohteet

Tahkon lähialueilta löydät loputtomasti upeita retkeilyreittejä ja luontokohteita, joista esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualueelle, Huuhkajan kierrokselle ja Tiilikkajärven kansallispuistoon tekee päiväretken kätevästi myös Tahkolta käsin.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Paikat

Tahkovuori

Tahkon Maisemahissi

Paikat

Nilsiä

Tahkon näköalatorni

Paikat

Tahkovuori

Mäkiaution rotko

Paikat

Tahkovuori

Tahkon portaat

Paikat

Tahkovuori

Tahkon retkeilyreitit