Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

-3°C

450m/67km

0/24

0/15

21/21

sulje

0

Tahko nyt X

Retkeily ja luontokohteet

Tahkon retkeilyreitit ja upeat luontokohteet

Tahkon jylhät rinnemaisemat ja kuvankaunis järviluonto lumoavat läpi vuoden. Rinteiden huipulta avautuva postikorttimaisema vaihtaa väritystään vuodenaikojen mukaan ja luonnon omat käyntikohteet viehättävät kaiken ikäisiä kävijöitä aivan perheen pienimmistä alkaen.

Tahkolla voit retkeillä leppoisasti palveluiden äärellä nautiskellen tai omatoimisen seikkailun edemmäs tehden – valittavana on useita erimittaisia rengasreittejä, joita niitäkin voi yhdistellä lähes mielensä mukaan.

Tahkon retkeilykartat

Huomioithan lauantaina 19.11.2022 alkavan lumetuskauden rinnealueen retkeilyreiteillä liikkuessasi.

Rakennamme uutta

Tahkon retkeilyreitistöjen parantamista jatkettiin kesällä 2022 ja uutuuskohteet ovat nyt avoinna ulkoilijoille! Uutta on Huutavanholman reitistön lisärakentaminen ja uusi näköalatasanne, Mäkiaution rotkon lisärakentaminen ja kokonaan uusi alastulo maisemahissin juurelle. Huomioittehan edelleen työmaaliikenteen Panoraman alueella sekä lasten rinnealueella.

Katso reittikohtaiset kuvaukset

Talviretkeilyyn sopivat reitit

Monet lumettomalta kaudelta tutut reitit ovat talvisin hiihtäjien, laskettelijoiden ja moottorikelkkailijoiden käytössä, mutta suosituimmille taukopaikoille, kuten Mäkiaution laavulle ja Nipasen kodalle pääsee retkeillen myös talvella. Nipasen kodalle suuntautuva reitti on yhteiskäyttöreitti, joka avataan talven tullen pyöräilijöiden, kävelijöiden ja lumikengillä liikkuvien käyttöön.

Lue lisää talviretkeilystä

Roskaton retkeilykohde

Tahkon retkeilyreittien varrella olevilla laavu- ja kotapaikoilla ei enää ole erillisiä roska-astioita. Retkeilyllä on ympäristövaikutuksia, joita jokainen voi helposti pienentää tuomalla jätteensä pois luonnosta ja toimittamalla ne jätteenkeräyspisteisiin asianmukaisesti lajiteltuina. Kiitos että välität – jokainen pieni teko on tärkeä jotta luonto ja maisemat säilyvät yhtä upeina seuraavillekin.

Retkeilykohteet

Tahkon lähialueilta löydät loputtomasti upeita retkeilyreittejä ja luontokohteita, joista esimerkiksi Pisan luonnonsuojelualueelle, Huuhkajan kierrokselle ja Tiilikkajärven kansallispuistoon tekee päiväretken kätevästi myös Tahkolta käsin.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Tuotteet

Villi Pohjola, Tahkovuori

Opastettu patikointiretki

Paikat

Lapinlahti

Huuhkajan kierros

Yritykset

Visit Rautavaara

Paikat

Tahkovuori

Tahkon talviretkeilyreitit

Yritykset

Villi Savo

Artikkelit

Ruskalomalle Järvi-Suomeen

Paikat

Tahkovuori

Tahkon portaat

Tuotteet

Villi Pohjola, Tahkovuori

Bushcraft – Selviytymisen perusteet

Paikat

Tahkovuori

Tahkon retkeilyreitit

Tiesitkö?

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee vain 80km päässä Tahkolta

Paikat

Tahkovuori

Tahkon Maisemahissi

Paikat

Tahkovuori

Mäkiaution rotko

Paikat

Nilsiä

Tahkon näköalatorni