Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

24°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X

Veneily

Veneily ja Tahkon vesireitti

Tahkon Vesireitti johdattaa veneilijät ja muut vesilläliikkujat upeissa savolaismaisemissa Kuopiosta Juankosken ja Nilsiän kautta Tahkolle. Koe kirkkaat vedet, kauniit kapeikot ja mukavat pysähdyspaikat sekä tietenkin kaikkiaan kolme kaunista sulkua joissa vaihtaa vesistä toisiin. Noin 90km pitkä Tahkon Vesireitti kulkee Karjalankosken ja Juankosken itsepalvelusulkujen sekä Lastukosken kanavan kautta.

Tämä yksi Suomen kauneimmista reiteistä soveltuu myös melojille, vesijetteilyyn sekä vaikkapa kirkkoveneellä soutamiseen. Reitin varrella on suojaisia poukamia joissa voi pitää taukoa tai yöpyä sekä vieraslaitureita ja retkisatamia ja Tahkolla odottavat upeat palvelut runsaan tapahtumatarjonnan kera. Kuopion reitin lisäksi Tahkon Vesireitille on yhteys myös Vehmersalmen, Summan kanavan ja Riistaveden kautta. Vesireitin päätepiste on Varpaisjärvellä.

tahkon vesireitti kartalla

tahkon vierasvenelaituri

Tahkon vierasvenepaikat sijaitsevat Tahkolahden ylittävällä Tahkon sillalla, josta veneille löytyy myös sähkö ja vesi. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä ja ne maksetaan verkossa.

Lue lisää

Aholansaaren laituri

Viehättävä käyntikohde ja pysähdyspaikka aivan Tahkon kupeessa. Aholansaaressa on viisi rauhallista vierasvenepaikkaa ja laiturista Sääskiniemen kärkeen ajetaan myös saaren omaa yhteysliikennettä.

Lue lisää
nilsiän satama

Nilsiän satama

Lähin tankkauspaikka sijaitsee Nilsiän satamassa, josta veneilijöille löytyy myös septitankin tyhjennys. Satamassa palvelee myös viehättävä kesäravintola ja siitä on vain noin 300 metrin matka torille, kauppoihin ja muiden palveluiden äärelle. Suositeltava käyntikohde, johon voi parkkeerata myös vaikkapa kauppareissun ajaksi.

Lue lisää

Veneily

Löydä lisää veneilyyn liittyvää sisältöä Hello Kuopio -sivustolta. Koe uusi kaupunkiopas  ja tallenna suosikkisi sydämellä suoraan omaan reissuvihkoosi.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Paikat

Nilsiä

Nilsiän satama

Paikat

Tahkovuori

Tahkon vierasvenelaituri

Paikat

Tahkovuori

Kammonluoto

Tiesitkö?

Tahkolle pääsee veneellä mereltä saakka.