Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

24°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Kalastus

Kalastus

Syvärin salatut saaliit

Tahkon alueella kalastamaan pääsee paitsi kalaisalla Syvärillä ja Vuotjärvellä, myös läheisellä lohilammella sekä Lastukosken koskikalastuspaikalla.

Alueen ohjelmapalveluyritykset järjestävät sekä kalastusretkiä kuin myös pidempiä, useamman yön matkoja. Kesällä tutustua voi esimerkiksi viehe- kuin perhokalastuksen saloihin tai erikoisempaan jousikalastukseen ja talvisin tarjolla on perinteisen pilkkimisen ja koskikalastuksen ohella muun muassa tasapaino- ja jigipilkintää, verkkokalastusta ja hauen täkyongintaa. Kalastus sopii erinomaisesti ohjelmaksi myös kaikenlaisille ryhmille, joille tarvittaessa loihditaan myös oheispalvelut luontoruokailuista kuljetuksiin.

Monissa Tahkon rannalla sijaitsevissa majoituskohteissa mökin vuokraan sisältyy myös soutuvene, joten kalalle pääsee kätevästi omasta mökkirannasta. Veneen voi myös vuokrata, kuten oppaan ja tarvittaessa välineetkin.

Kalastusluvat

Suomessa kaikille maksuttomia yleiskalastusoikeuksia ovat perinteisellä mato-ongella onkiminen ja pilkkiminen sekä silakkalitkalla kalastus. Muuten kaikki 18–64-vuotiaat tarvitsevat kalastamiseen luvan, jonka voi ostaa kätevästi verkosta. Kalastonhoitomaksun maksamalla voit kalastaa yhdellä vieheellä sekä heittokalastaa. Erityiskalastuskohteisiin, kuten esimerkiksi Lastukosken kalastusalueelle tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi erillisen luvan.

Kalastus

Löydä lisää ideoita ja parhaita kalastuspaikkoja Hello Kuopio -sivustolta. Koe uusi kaupunkiopas  ja tallenna suosikkisi sydämellä suoraan omaan reissuvihkoosi.

Lue lisää

Kiinnostavia kohteita

Tapahtumat

Vetouistelun SM 2024

02.08.2024 - 03.08.2024

Kaksi kilpailupäivää, 160 venekuntaa. ..

Yritykset

Visit Rautavaara