Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

24°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Vinkit juhannuksen viettoon Tahkolla

Juhannus Tahkolla

  Salla Kotsalainen • 21 toukokuun, 2023

Juhannus Tahkolla

Perheet, ystäväporukat ja muut lomailijat kerääntyvät Tahkolle nauttimaan keskikesän juhlasta ja festareiden lisäksi koettavaa löytyy niin aktiivisen liikunnan kuin leppoisan löhöilyn ystäville, sekä kaikkea siltä väliltä. Järvi-Suomen sydämessä sijaitsevalla Tahkolla vesi, luonto, palvelut ja aktiviteetit ovat aina lähellä ja samassa lomakohteessa viihtyy siten koko seurue.

Juhannuksen muistilista

Ravintolat

Terassit, ruokaravintolat ja rinneravintolat palvelevat läpi juhannuksen.

Lue lisää

Festarit

Tahko Juhannuksen esiintyjät, liput, aikataulut ja muu festari-info.

Lue lisää

Tahkon taksit

Ota taksi Karhun, Span tai Piazzan tolpalta tai tilaa sinne missä sinä olet.

Lue lisää
juhannus

Kesäterassit kutsuvat

Viimeistään juhannuksena avaavat kesään myös kaikki Tahkon persoonalliset ravintolat kesäterasseineen. Tunnelmoi Hophausin katetulla terassilla kaiken toiminnan keskellä, anna kesätuulen viilentää Piazzan rantamaisemissa, pistäydy Ravintola Riemun Grill&Chill terassin piristävässä miljöössä tai fiilistele Bar Ukon tunnelmissa musiikin tahtiin. Rinneravintoloista juhannuksena palvelevat Pehku ja Panorama.

Valitse omat suosikkisi rinteiden huipulta, rannan tuntumasta, keskustan sykkeestä, golfkentän vehreyden viereltä tai nappaa herkut mukaan mökille tai uimarannalle.

Tapahtumat

Katso kaikki juhannuksen tapahtumat!

 

Klikkaa

Tahkon keskusaukio rauhoitetaan liikenteeltä

Alueelle saapuvan runsaan kävijämäärän ja yleisen turvallisuuden vuoksi Piazzan ja Break Sokos Hotel Tahkon välinen piha-alue suljetaan autoliikenteeltä keskiviikosta sunnuntaihin. Alueella on liikenteenohjaus ja ydinalueelle pääsevät ajamaan vain Break Sokos Hotel Tahkon ja Vietti-huoneistojen majoittuvat asukkaat, bussit, taksit, huoltoajoneuvot sekä tietenkin pelastusliikenne. Mikäli olet saapumassa autolla ilman majoituskohteen pysäköintimahdollisuuksia, suosittelemme auton pysäköintiä Tahkolaaksontien varrella olevilla P-alueille, noin 1km päähän ydinkeskustasta.

Ydinkeskustan alueella on myös leiriytymiskielto. Tahko Juhannus -leirintäalue löytyy Tahkolahden P-alueen tuntumasta, noin 1km päässä festivaalialueesta.

Vesille

Vesille mielivien suosikkilajeja ovat suppailu, melonta sekä veneily ja Tahkon vieraslaituriin odotetaan saapuvaksi venekuntia läheltä ja kaukaa. Välineet voi vuokrata näppärästi keskustan vuokraamoista ja järvelle pääsee lähes rannalta kuin rannalta. Moni suuntaa juhannusretkensä läheiselle Kammonluodolle, jossa kaunis kesäpäivä taittuu auringonlaskuksi nuotion äärellä, välillä uimassa käyden. Piipahtaa kannattaa myös ainakin historiallisessa Aholansaaressa tai vielä edempänä pikkuisen Nimettömän laavulla.

Tahkolahden pohjukassa sijaitsevalla uimarannalla kesäpäivä taittuu mukavasti aurinkoa palvoen ja viihtyisällä nurmialueella evästellen. Uimarannan vieressä palvelee Ravintola Kunkku, joten rannalta kipaisee nopeasti myös viilentävien juomien ja pikkupurtavien äärelle.

Artikkelit

Kesäpäivä vesillä

Artikkelit

TOP 7 -käyntikohteet

Paikat

Tahkon vierasvenelaituri

Tee retki Tahkon huipulle

Monen Tahkon kävijän juhannusperinteisiin kuuluu lyhyt tai pidempi vaellus Tahkon huipulle, jossa rinneravintolat Pehku ja Panorama Bar & Café palvelevat myös juhannusviikonloppuna. Huipulle on kätevintä kavuta uudistunutta Huutavanholman reittiä tai Tahkon portaita pitkin. Huipulta avautuva maisema ihastuttaa kerta toisensa jälkeen ja mikäli näkymiä haluaa katsella myös hieman totutusta poikkeavaan ilmansuuntaan, kannattaa piipahtaa myös Tahkon näköalatornissa, Pehkun vieressä.

Huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee autollakin, joten mikäli kuntoilu ei sovi juuri sen päivän fiilikseen, voi reissulle lähteä myös nelipyöräisellä.

Moni retkeilyn ja upeiden maisemien ystävä kiertää Tahkon parhaat palat sisältävän Tähtikierroksen, jonka varrelle sattuu Huutavanholman luonnonsuojelualue, Tahkon Näköalatorni, Pehku, upeat maisemat huipulta, Panorama Bar sekä Mäkiaution rotko ja laavu.

Rinnealueen huipulla risteilee myös Tahkovuori DiscGolfParkin väylät, joten vuori vetää väkeä monenlaisten aktiviteettien pariin läpi juhannuksen.

sauna

Juhannussauna huipulla

Panoraman juhannussauna lämpenee
perjantaina ja lauantaina klo 11-17.

Tahkon portaat

1054 askelta rinteiden juurelta Tahkon huipulle. Seikkaile, sporttaa ja nauti upeista maisemista.

Luontoon retkeillen tai maastopyörällä

Tahkon retkeily– ja maastopyöräilyreiteistä valittavaa löytyy niin leppoisaan fiilistelyyn kuin sykettä nostavaan liikuntaan. Mikäli Tahkolta käsin haluaa pistäytyä lyhyen automatkan päässä olevalle päiväretkelle, on esimerkiksi Pisan luonnonssuojelualue oikein mukava kohde retkeilyn sekä upeiden näköalojen ystäville.

maastopyöräilyreitit mountain biking

Kierros golfia?

Vapaapäivä kuluu leppoisasti Tahkon golfkentillä, jotka ovat kuuluja kauneudestaan ja pelaajaystävällisyydestään. Kolmen kentän ansiosta Tahkolla riittää pelattavaa useammaksi päiväksi ja harrastajia hemmotellaan korkeatasoisilla ravintola- sekä oheispalveluilla.

Esittelyssä

Golf

Paikat

Tahkon Löytötavaratoimisto

Esittelyssä

Ruokaravintolat

Esittelyssä

Sijainti ja kulkuyhteydet

Esittelyssä

Taksit ja tilausliikenne

Esittelyssä

Tapahtumat

Esittelyssä

Näe ja koe