Mäkiaution rotko

Upea luontokohde Tahkon ulkoilureittien varrella

Mäkiaution rotko

Yksi Tahkon suosituimmista käyntikohteista

Mäkiaution upea kallioinen rotko on muusta metsäluonnosta erottuva, kaunis geologinen esiintymä 300m päässä Panorama Bar & Cafén pohjoispuolella, lähellä Tahkonrinteiden huippua. Paikka oli pitkään hankalakulkuinen ja lähes piilossa oleva kohde, mutta se kunnostettiin kesällä 2020 kaikkien koettavaksi.

Itse rotkoon on rakennettu portaita ja pitkospuita noin 150 metrin matkalle ja siihen on helppo poiketa suoraan Tahkomäen kierrokselta/El Grandelta. Rotkon alaosassa sijaitsee upeilla maisemilla oleva laavu, jossa viihtyy tovin jos toisenkin.

Rotkon rakentamista jatketaan kesällä 2021, mutta uuden alastulon rakentaminen ei vaikuta nykyisellä reitillä liikkumiseen.

Huomioithan, että itse Rotkon portaikossa ei ole talvikunnossapitoa. Talvisin laavu on tavoitettavissa moottorikelkalla sekä seikkailumielellä retkeillen tai lumikenkäillen, katso talvireitit tästä.

Mäkiaution laavu

  • Upeilla maisemilla varusteltu, Pöllölaavuksi nimetty taukopaikka Mäkiaution rotkon alaosassa.
  • Polttopuut valmiina, puuliiteri laavun takana.
  • Ulkokäymälä
  • Tavoitettavissa retkeillen ja maastopyörällä sekä talvisin moottorikelkalla ja seikkailumielellä retkeillen tai lumikenkäillen. Rotkolla liikkuessasi, muistathan:
    • Kunnioittaa kallioseinämillä kasvavaa luonnon kasvillisuutta
    • Viedä roskat mennessäsi ja jättää paikat siistiksi seuraaville tulijoille.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Rinneravintolat

Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Paikat

Tahkon portaat

Paikat

Tahkon näköalatorni

Paikat

Tahkon Maisemahissi

Paikat

Tahkon maastopyöräilyreitit