Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Ruskalomalle Järvi-Suomeen

Ruskalomalle Järvi-Suomeen

Suomen halki ruskan matkassa

Valo vähenee ja lämpötila alenee. Helteisen kesän jälkeen voimistuva viima nostaa ihon kananlihalle. Kauniit kesäpäivät ovat muisto vain luonnon asetellessa syksypalttootaan maiseman ylle. Syksy on saavuttanut Suomen jokaisen kolkan.

Kun syys–lokakuun taitteessa Lapissa valmistaudutaan jo rinnekauteen, nautitaan Järvi-Suomen leveyksillä vielä syksyn väriloistosta. Olemme tottuneet käyttämään ruskaa synonyyminä Lapin syksyn maalaukselliselle maisemalle, mutta todellisuudessa ruskasta nautitaan kaikilla alueilla, joissa on selkeästi erotettavissa neljä vuodenaikaa. Ja hyvä näin, sillä pitkän mallisessa Suomessa tämä mahdollistaa ruskamatkailusta nauttimisen pitkäksi aikaa.

Maaruskaa mäntymetsässä | kuva: Niilo Isotalo

Lapissa ruska on kauneimmillaan jo syyskuussa, kun taas Tahkolla kesävihannat kasvit menettävät lehtivihreänsä syys–lokakuun vaihteessa ja lehdissä esiin nousevat punaisen, oranssin ja keltaisen sävyt värittävät maisemaa aina lokakuun puoliväliin saakka. Järvi-Suomen sydämessä lämpötila on yleensä lokakuun alussa vielä selvästi plussan puolella, ja auringon pilkistäessä pilvien raosta maiseman herkulliset värit korostuvat entisestään. Tahkolla ruska on täydellistä aikaa ulkoilusta nauttimiseen niin sielun kuin kehonkin kannalta.

Ruskaretki Tahkolla

Parhaiten ruskasta pääsee nauttimaan tietenkin suuntaamalla suoraan luontoon. Tahkolla se onnistuu esimerkiksi retkeillen, maastopyöräillen tai meloen. Reittejä kuhunkin aktiviteettiin löytyy Tahkolta kilometrikaupalla ja maisemat vaihtuvat jylhistä metsistä korkeisiin kallioihin ja aavoihin järvinäkymiin. Retkeilyreittejä on kehitetty parin viime vuoden aikana ja niitä on tullut lisää, joten aiemmin tuttujenkin polkujen joukosta saattaa nyt löytyä uusi suosikki. Kiellettyä ruskan ihailu ei toki ole sisältäkään käsin. Tämä onnistuu parhaiten vuokramökissä tai rinneravintolassa Tahkon huipulla.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumat

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Ideat ja inspiraatio

Esittelyssä

Majoitus

Esittelyssä

Tahkon syksy

Artikkelit

TOP 7 -käyntikohteet