Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

23°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkon vuosi 2021

Tahkon vuosi 2021

 

huimaa kehitystä ja menestystä

Vuosi 2021 oli Tahkolla menestyksekäs ja tapahtumarikas. Poikkeusoloista huolimatta alueen kehitys on mennyt harppauksilla eteenpäin ja esimerkiksi vastuulliseen matkailuun on panostettu erityisen paljon. Alla poimintoja vuoden 2021 kohokohdista Tahkon alueen kehityksen osalta.

tammikuu 2021

Tahkon alueen toimijoiden yhteinen tahtotila on nostaa Tahkon matkailualue teknologiakehityksen ja älykkäiden palveluiden kärkikohteeksi. Tähän vastasi tammikuussa alkanut kehityshanke, SmartTahko -hanke. Tahko on tiettävästi Suomen ensimmäinen merkittävä matkailukohde, jonka kehitysmalli on rakentumassa Smart-osaamiseen.

helmikuu 2021

Tahkon Tislaamossa tehtiin historiaa, kun Suomen ensimmäinen luomuviskitynnyri naulattiin kiinni odottamaan kypsymistään. Savolaista, käsityönä valmistettua viskiä pääsee maistelemaan aikaisintaan noin kolmen vuoden kuluttua. 

Nilsiän Keskustan Kehittämisyhdistys NIKE ry julkaisi mobiililaitteilla käytettävän, virtuaalisen Nilsiä-Tahko opastuskierroksen, jossa alueen historiaan voi tutustua videotarinoiden muodossa, kirjailija Antti Heikkisen esittämän hahmon opastamana.

maaliskuu 2021

Keskusvaraamo TAHKOcom solmi yhteistyösopimuksen Suomen suurimman matkanjärjestäjän, Aurinkomatkojen kanssa. Yhteistyö toi mukanaan myös lentokenttäbussin tietyille lennoille.

huhtikuu 2021

Keskusvaraamo TAHKOcomin majoittamien matkailijoiden Tahkolle kerryttämä matkailutulo oli talvikaudella 20/21 noin 23 miljoonaa euroa. TAHKOcom myös otti ensimmäisenä toimijana Suomessa käyttöön reaaliaikaisen Salmi Analytics -matkailuanalytiikan.

toukokuu 2021

Huutavanholman luonnonsuojelualueen kautta kulkevan reitin uudistaminen käynnistyi osana Tahkon Kyläyhdistys ry:n vuonna 2020 käynnistämää reitistöjen kehittämishanketta. Rakentamiseen tarvittavat noin 7000 metriä lautaa ja parrua kuljetettiin paikalle helikopterilla.

kesäkuu 2021

Kesäkuussa julkaistiin uusi tahko.com -verkkosivusto yhteistyössä Kuopio-Tahko Markkinoinnin ja TAHKOcom Oy:n kanssa. Digitaalisten kotipesien kautta alueen yhteismarkkinointi tavoittaa vuosittain yli miljoona käyttäjää ja tuo esille alueen parhaat vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Samassa yhteydessä julkaistiin Tahkon uusi ilme, joka kunnioittaa Tahkon lippua, mutta tuo brändin nykypäivään.

heinäkuu

Nilsiän Louhosareena on yksi Suomen hienoimmista esiintymispaikoista. Valtakunnallisesti tunnettu UIT toi heinäkuussa Louhosareenalle suuren suosion saaneen Kaunis Veera -näytelmän. Näytelmä palkittiin loppuvuoden Matkailugaalassa Vuoden Liikuttaja 2021 -palkinnolla.

Heinäkuussa paranivat myös alueen harrastusmahdollisuudet, kun Tahko Spa Hotellin yhteyteen valmistui kaksi uutta padel -ulkokenttää. Tahko Event Parkin kulmalle rakentui puolestaan uusi, liikuteltava skeittiparkki.

Joustavan liikkumisen mahdollistamiseksi Tahkolle hankittiin täyssähköinen yhteiskäyttöauto, jota pilotoitiin koko kesän ajan. Yhteiskäyttöauton jatkosta neuvotellaan parhaillaan.

elokuu 2021

Monet Tahkon alueen yritykset saivat vuonna 2021 jonkin ympäristösertifikaatin. Koko alueella on suunta kohti yhteistä Sustainable Travel Finland sertifikaattia.

Uusi, upea Huutavanholman reitti avattiin kaikkien kuljettavaksi. Tämä yksi Tahkon suosituimmista reiteistä sai suojakseen portaita sekä pitkospuita ja sinne rakennettiin myös levikkeitä ja kokonaan uusi silta. Reitin valmistuminen viimeisteli liikkumisen myös Tahkon parhaat palat sisältävällä, 6,5 km mittaisella Tahkon Tähtikierroksella, joka kulkee Huutavanholman, rinteiden huipun sekä Mäkiaution rotkon kautta.

Kansainvälinen, maailman pohjoisin täysmatkan IRONMAN -kilpailu järjestettiin Tahkolla ensimmäistä kertaa elokuun puolivälissä. Tapahtuma ja Tahko alueena keräsivät valtavasti kehuja niin suomalaisilta kuin kansainvälisiltä osallistujilta. IRONMAN Finland Kuopio-Tahko järjestetään myös ainakin vuosina 2022 sekä 2023. Tapahtuman livestriimiä ja muita alueelta tuotettuja materiaaleja katseli jo kisaviikolla reilusti yli miljoona katsojaa ympäri maailman.

syyskuu 2021

Kesäkausi 2021 oli Tahkolla kaikkien aikojen vahvin matkailukesä. Keskusvaraamo TAHKOcomin majoittamien matkailijoiden Tahkolle kerryttämä matkailutulo oli kesäkaudella 2021 noin 6,5 miljoonaa euroa. Edelliseen kesään verrattuna kasvua tuli yli 20%. Alue on vahvistanut paikkansa Suomen huipulla aktiivisimpana, ympärivuotisen matkailukeskuksena.

lokakuu 2021

Tahkon rinneyhtiö Tahkonrinteet vaihtoi nimekseen Tahko Mountain. Brändiuudistuksen taustalla on halu tuoda ympärivuotisen toiminnan kautta lisää elinvoimaa koko Tahkon alueelle sekä lisätä kansainvälistä kiinnostusta Tahkon palveluita kohtaan.

Keskusvaraamo TAHKOcom solmi yhteistyön ensimmäisenä keskusvaraamona Suomessa ilmaston hiilidioksidipäästöjä kompensoivan Compensate-säätiön kanssa.

marraskuu 2021

Vuonna 2019 käynnistynyt Panorama Resort -hotelli- ja kylpylähanke otti ison harppauksen eteenpäin. Alueen asemakaava sai lainvoiman kesän lopulla ja suunnitelmien mukaan rakennustyöt aloitetaan keväällä 2022. Aikuisille suunnattu, Tahkon huipulle sijoittuva metsäkylpylä ja maisemasviitit on tarkoitus avata keväällä 2023. Investoreina hankkeeseen ovat sijoittaneet muun muassa Tommi Mäkinen ja Kimi Räikkönen.

JOULUKUU 2021

Tahkon alueen yritykset perustivat yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa Tahkon alueelle uuden kehitysyhtiön, Tahkon Kehitys Oy:n. Yhtiön tarkoituksena on toimia Tahkon elinkeinon edustajana ja edistää Tahkon tavoitetta olla matkailualan edelläkävijä.

Pitkään vireillä olleen Tahko Ziplinen rakentamisaikataulu vahvistui. Skandinavian pisimmän, noin 1000 metriä pitkän vaijeriliu’un rakentaminen käynnistyy keväällä 2022.

Ja mikä parasta, vuosi 2021 oli täynnä myös ihania kohtaamisia teidän, asiakkaidemme kanssa. Iloa, naurua, musiikkia, hymyileviä kasvoja, leppoisaa tunnelmaa, onnistumisia, rentoilua ja itsensä voittamista. Kiitos että olette!

Mitkä olivat sinun parhaat Tahko -hetkesi vuonna 2021? Jaa ne kanssamme!

Postaa oma, vuoden 2021 paras Tahko -hetkesi Instagramiin 31.12.2021 klo 23:59 mennessä hashtageillä #tahkoilu JA #tahko ja voita 3 tunnin rinneliput kahdelle henkilölle. Arvonta suoritetaan TAHKOcom Oy:n toimesta maanantaina 3.1.2022 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.  Instagram ei ole mitenkään mukana arvonnassa.

Löydä matkallesi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi