Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

-1°C

34,1km/67km

16/24

13/15

109km/112km

sulje

Tahko nyt X
Tahkolle Skandinavian pisin vaijeriliuku

Tahkolle Skandinavian
pisin vaijeriliuku

 

rakentaminen alkaa keväällä 2022

Tahkolle rakennetaan keväällä Skandinavian pisin vaijeriliuku, jonka 1000 metriä pitkä liukurata ulottuu Tahkon rinnealueen huipulta Syvärijärven yli Piazzan kulmalle. Tahko Zipline tulee olemaan avoinna ympärivuotisesti ja sitä operoi SeikkailuKuopio Oy. Uusi, elämyksellinen aktiviteetti tukee alueen kehitystyötä ja sopii erinomaisesti myös Tahkon luontoarvoja kunnioittavaan strategiaan.

Vaijeriliu’un lähtötasanne sijoittuu Pehkubaarin eteläpuolelle Joke Streetin viereen ja laskeutumistasanne Piazzan viereen, Tahkon sillan kupeeseen. Lähtö- ja laskeutumistasanteen välinen korkeusero on noin 140 metriä ja veden pinnan yllä alaspäin liu’utaan noin 25-8 metrissä maksimissaan jopa 80km/h vauhdilla.

Ylä- ja alatasanteen välille ei tule mitään rakenteita, vaan ainoastaan kaksi rinnakkaista vaijeria. Tämä mahdollistaa paitsi sujuvan liu’un, myös kahden henkilön laskemisen samanaikaisesti.

”Vaijeriliukumäessä asiakkaat puetaan kokovartalovaljaisiin ja kiinnitetään liukurullaan, joka hidastaa tarvittaessa automaattisesti. Tämän lisäksi myös laskeutumisasema varustetaan automaattisilla jarruilla, jolloin laskeminen on aina turvallista ja käyttäjät voivat keskittyä nauttimaan matkasta. Vauhti nousee maksimissaan 80 kilometriin tunnissa”, kertoo SeikkailuKuopion Arto Jauhiainen.

”Radalla voivat laskea kaikki 50kg-120kg painoiset henkilöt junioreista aikuisiin. Varusteita otamme heti alkuun noin 100 henkilölle”, hän jatkaa.

Tahko Ziplinen toimittaa saksalais-sveitsiläinen toimija, joka on rakentanut useita vastaavia ratoja ympäri Eurooppaa.  ”Kyseinen toimija vakuutti toiminnallaan ja osaamisellaan jo vuosia sitten, kun ensimmäisen kerran kartoitimme ja tutustuimme vastaavaan toimintaan Saksassa”, Jauhiainen kertoo ja jatkaa: ”Saman kaltaisia vaijeriliukumäkiä on Euroopassa muun muassa Walesissa, Italiassa ja Ranskassa.”

Löydä matkallesi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi