Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

1°C

25/25

15/15

36.8 km

Zipline

113 km

sulje

Tahko nyt X
Virtuaalisen Nilsiä-Tahko opastuskierroksen kesäversio julkaistu

Virtuaalisen Nilsiä-Tahko opastuskierroksen kesäversio julkaistu

  Marika Pulkkinen • 2 heinäkuun, 2021

Kuusi hauskaa videotarinaa sisältävä kierros Tahkolla ja Nilsiässä

Salmi AR -sovellukseen on julkaistu kesäversio virtuaalisesta Nilsiä-Tahko opastuskierroksesta. Kierros pitää sisällään kuusi videota, joissa tuodaan esille Nilsiä-Tahko alueen kesän aktiviteetteja ja käyntikohteita sekä alueen ominaispiirteitä ripauksella historiaa. Virtuaalisen Nilsiä-Tahko kesäkierroksen oppaana jatkaa kirjailija Antti Heikkisen luoma hahmo Voitto Pieni-Hollo. Voitto on persoonallinen retrotoimittaja, joka jatkaa alueen esittelyä vauhdikkaaseen, omaperäiseen tyyliinsä.

Ainutlaatuisen Nilsiä-Tahko kierroksen kesäversio on jatkoa talvella julkaistulle Nilsiä-Tahko kierrokselle. Molemmat kierrokset ovat koettavissa vuoden ympäri ja ladattavissa mobiililaitteille maksuttoman Salmi AR -sovelluksen kautta.

Sovelluksesta löytyvän kartan avulla katsoja johdatellaan oikeaan paikkaan, joissa tarinat heräävät henkiin aidossa ympäristössään. Voiton videojaksojen katselu ei vaadi koko kierroksen läpikäymistä, vaan riittää että katsoja on 5 kilometrin säteellä tarinan tapahtumapaikasta. Parhaaseen tunnelmaan pääsee käyttämällä kuulokkeita, etenkin hälyisissä paikoissa.

Toimi näin!

Nilsiä-Tahko virtuaaliopastusten äärelle pääsee helposti koska tahansa.

  1. Lataa maksuton Salmi AR -sovellus (Android tai iOS)
  2. Avaa sovellus ja kirjoita hakuun Nilsiä-Tahko kierros kesä
  3. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa
  4. Lataa paketti klikkaamalla lataa/download -painiketta
  5. Seuraa sovelluksen näyttöä, löydä paikat kartalta ja nauti tarinoista

Koe myös talviversio

Virtuaalisen kierroksen talviversio sisältää kahdeksan videotarinaa, jotka ovat katsottavissa ympäri vuoden.

Lue lisää

Paikallisten tuottama kokonaisuus

Virtuaalisen opastuskierroksen kohtaukset on kuvattu Nilsiässä ja Tahkolla kesäkuussa 2021. Tarinoiden tietopohjaa koostivat Koillis-Savon oppaat ry yhdessä Nilsiän museota ylläpitävän Nilsiän perinne- ja kulttuuriyhdistys ry:n kanssa. Opastuskierros on osa Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry:n Nilsiä-Tahko -3.0 hanketta, jonka tavoitteena on Nilsiän keskustan vetovoiman ja kiinnostavuuden kasvattaminen paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa, sekä Nilsiän ja Tahkon tuominen esille yhtenäisenä palvelualueena.

Kierroksen teknisestä toteutuksesta vastaa kuopiolainen Salmi Platform Oy ja kuvauksesta sekä editoinnista OuWau Design & Productions Oy. Kierroksen on tuottanut Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry ja sen on käsikirjoittanut ja näytellyt nilsiäläinen Antti Heikkinen.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Esittelyssä

Ideat ja inspiraatio

Esittelyssä

Näe ja koe