Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

25°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkon keskustaan uusi kunnallistekniikka

Tahkon keskustaan uusi kunnallistekniikka

Rakentaminen alkaa toukokuussa 2024

Tahkon keskustan kunnallistekniikan rakentaminen käynnistyy maanantaina 13.5.2024.
Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa keskusta-alueelle rakennetaan muun muassa uudet liikenneyhteydet – kevyt liikenne, liikenneturvallisuus ja matkailualueen erityispiirteet huomioiden. Samalla luodaan pohjaa alueen matkailuyritysten liiketoimintojen kehittämiselle ja yritysten investoinneille. Kunnallistekniikan suunnittelu on käynnissä myös 2. vaiheen osalta.

Kunnallistekniikan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Kuopion kaupunki. Ensimmäisen vaiheen urakoitsijana toimii Destia Oy ja projektin odotetaan valmistuvan lokakuun alkuun mennessä.

Nyt alkava rakentaminen koskee Sääskiniementien ja Kiljusenkallion risteysaluetta, siitä hotellin ja Piazzan piha-alueelle laskeutuvaa ja nyt uudelleen nimettävää Tahkonrinteenkatua sekä Tahkovuorentietä, Piippokujaa ja osaa Tahkolahden jalankulku- ja pyöräilyväylästä.

Rakennustyö vaikuttaa Tahkon keskusta-alueella liikkumiseen, mutta työt pyritään jaksottamaan niin, että haitta olisi mahdollisimman pieni. Rakentamisen aikataulutusta on suunniteltu yhdessä alueen yritysten kanssa ja siinä on otettu huomioon muun muassa tiedossa olevat tapahtumat sekä muut erityiset tarpeet.

Rakentaminen lähtee liikkeelle hotellin ja Piazzan väliseltä piha-alueelta sekä Piazzan päädyn P-alueelta. Kesäkuun alkupuolella rakentaminen siirtyy Sääskiniementien risteykseen sekä siitä keskustaan laskeutuvalle tiealueelle ( uusi Tahkonrinteenkatu ), jossa henkilöautoliikennettä tullaan rajoittamaan kesä-heinäkuun aikana. Elokuussa rakentaminen keskittyy pääosin mökkikylälle lähtevälle Tahkovuorentielle sekä keskusta-alueen viimeistelyyn. Asfaltoinnit tullaan toteuttamaan kerralla koko alueelle, alustavan arvion mukaan syyskuun alkupuolella.

Punainen alue: Ydinkeskusta, viikot 20-28
Pinkki alue: Pihasta Sääskiniementielle nouseva tiealue, viikot 23-31
Vihreä alue: Sääskiniementien ja Kiljusenkalliontien risteysalue, viikot 23-29
Sininen alue: Tahkovuorentie, viikot 31-37
Keltainen alue: Rantaväylä, viikot 32-38

Kunnallistekniikan suunnittelu on käynnissä myös 2. vaiheen osalta. Sen rakentaminen sijoittuu vuosille 2025-2026.

Artikkelin havainnekuvat: Kuopion kaupunki / Anne-Mari Korhonen, kunnallistekninen suunnittelu