Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

16°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Kelkkakunkku palaa Tahkolle vappuna

Kelkkakunkku palaa Tahkolle

  Salla Kotsalainen • 25 marraskuun, 2022

Luvassa kaikkien aikojen megavappu

Legendaarinen Kelkkakunkku -tapahtuma palaa Tahkolle lauantaina 29.4.2023, kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ja ihan perinteisissä maastoissa kilpaa ei ajetakaan, sillä tapahtuman uusi aikakausi vie kisan suoraan Suomen upeimpiin olosuhteisiin, Tahko Mountainin rinteisiin jossa kilpaa ajetaan sprintissä, hillclimbissa ja snowcrossissa. Keväisen kilvanajon lisäksi luvassa on huippuartistien tähdittämät iltabileet Piazzalla, joten kisapäivä tarjoilee vauhtia aivan aamun pikkutunneille saakka.

Kelkkakunkku -tapahtuma on järjestetty ensimmäistä kertaa Levillä vuonna 1995. Vuonna 2003 tapahtuma siirtyi Tahkolle, jossa kilpailua järjestettiin vuoteen 2011 saakka. Tämän jälkeen kelkkakuninkuuden areenana toimi muutaman vuoden ajan Lahti, jonka jälkeen on järjestetty ainoastaan pieniä, paikallisia, yleensä yksilajisia kilpailuja.

Ajatus Kelkkakunkun henkiin herättämisestä syntyi keväällä 2022, kun kuopiolainen lajin aktiiviharrastaja Petri Tukiainen sekä muun muassa snowcrossin SM -sarjan ja superliigan järjestelyissä mukana olleet Päivi ja Teemu Koistinen tapasivat edellisen moottorikelkkakauden jälkitunnelmissa. Kolmikon kohtaamisesta syntyi Kelkkakunkku ry, joka nyt vastaa kilpailun järjestämisestä.

”Moottorikelkkailun eri lajien harrastajien keskuudessa on ilmennyt näkemys siitä, että kauden isompi yhteinen tapahtuma puuttuu. Kelkkakunkku vastaa nyt tähän toiveeseen”, kertoo Päivi Koistinen.

Kelkkakunkku 2023 ajetaan Tahko Mountainin eturinteissä.

”Tapahtuma on saanut Tahkon alueen yrittäjiltä erittäin kiinnostuneen vastaanoton jo ennakkoon. Vappu on yleensä ollut Tahkolla hiljainen, vaikka lunta vielä lumetetuissa rinteissä riittääkin. Nyt järjestettävä tapahtuma tukee hienosti alueen talvisesongin loppua ja mahdollistaa samalla kisan järjestämisen huippuolosuhteissa. Viikonlopusta odotetaan vilkasta niin kelkkakansan kuin muiden vappuviikonlopun juhlijoiden myötä”, Päivi Koistinen jatkaa.

Kisa ajetaan rinnealueella

Tahkon Kelkkakunkussa tullaan näkemään vanhoja legendoja, yllätysnimiä sekä joukko kovimpia kotimaisia julkisuuden henkilöitä. Kelkkakunkku 2023 käynnistyy Tahko Mountainin eturinteissä klo 9 ja finaalit ajetaan klo 18 alkaen.

Sprintin reitti kiemurtelee pitkin rinnealuetta, hillclimb ajetaan Vauhtirinteessä ja snowcross Turistirinteen ja Mini Mountainin alueella. Yleisön katselualue rakentuu eturinteiden juurelle, joten kisaa voi seurata aivan parhailta paikoilta.

Aikataulut

  • 09:30 Portit auki
  • 10:00 Sprint
  • 11:50 Hillclimb
  • 13:00 Snowcross
  • 15:15 Huutokauppa
  • 18:30 Palkintojenjako
  • 22:00 Iltabileet Piazzalla: Portion Boys, Mikko Tähti & Sialune ja Talonpoika Lalli!
Lisätietoja ja aluekartta

Iltabileet Piazzalla

Vauhdikas kisapäivä huipentuu Piazzan iltabileisiin, jossa juhlitaan kolmen artistin voimin. Kelkkakunkku After Partyissä Piazzan lavalle nousevat Portion Boys, Mikko Tähti ja Talonpoika Lalli. Kelkkakunkku -iltabileet ovat avoimet kaikille muillekin vapun juhlijoille, joten bileiden perässä Tahkolle kannattaa ehdottomasti saapua vaikka vähän kauempaakin.

Osta lippuja

  • Päivälippu 20 € ( portilta 25 € )
  • Piazzan iltabileet 28 €
  • Päivä + iltabileet 43 €
Osta lippuja

Keskusvaraamo TAHKOcom

Mökki, huvila, hotelli, huoneisto?
Yli 800 kohdetta, varaa suoraan verkkokaupassa.

Tahko Chalet

Golden Resort huvilat kaikilla mukavuuksilla sekä keskustan Ukko -huoneet ja Vietti -huoneistot.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Esittelyssä

Majoitus

Yritykset

Piazza

Tapahtumat

Watercross Tahko

18.07.2025 – 19.07.2025