Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

8°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
PeeÄssä investoi Tahkon hotelliuudistukseen 17 miljoonaa euroa

PeeÄssä investoi Tahkon hotelliuudistukseen 17 miljoonaa euroa

Uudistuksen myötä Break Sokos Hotel Tahkosta valmistuu tyylikäs hotelli, jossa luontomaisema on aina osa elämystä

Järvialueesta on kehittymässä yksi Suomen vetovoimaisimmista matkailualueista. Pohjoissavolainen Osuuskauppa PeeÄssä tukee tätä tavoitetta investoimalla yhteensä 28 miljoonaa euroa Tahkolla, Kuopiossa ja Iisalmessa sijaitsevien hotelliensa kehitykseen. Mittavimmat, 17 miljoonan euron uudistustyöt tehdään Break Sokos Hotel Tahkolla, jossa osa hotellista rakennetaan kokonaan uudelleen.

”Matkailuelinkeino on koko Pohjois-Savolle miljoonien arvoinen vientituote. Alan työllistävä vaikutus on suuri ja verojalanjälki iso. Alueella on vielä paljon potentiaalia matkailun kasvattamiseen, mutta se vaatii investointeja niin majoitusyritysten ja ohjelmapalveluiden laatuun kuin tarjonnan määrään. Osuuskaupan liiketoiminnassa matkailulla on merkittävä rooli ja siihen panostetaan”, Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila sanoo.

”Nykymatkailija on halukas maksamaan laadusta. Meidän hotellimme viedään uudistuksissa suoraan odotukset ylittävälle tasolle, ihmisten yksilöllisyyden tarve ja vapauden kaipuu huomioiden”, Junttila lupaa.

Uudistustyöt alkavat vaiheittain alkuvuonna 2023

Vapauden kutsu kuuluu erityisesti Tahkolta. ”Siellä laadukkaaseen hotellilomaan liittyy kutkuttavan vapauden tunteen ruokkiminen. Sen tunteen, kun ollaan irti arjen monista vaateista ja kaikki on mahdollista. Herätään luontomaisemaan hyvin nukutun yön jälkeen, hengitetään raikasta ilmaa omalla parvekkeella ja siirrytään sitten valmiille aamiaiselle pohtimaan, millaisia seikkailuja tänään valitaan”, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen maalaa.

Break Sokos Hotel Tahkosta rakentuu uudistuksen myötä tyylikäs hotelli, jossa luontomaisema on osa elämystä niin hotellihuoneessa kuin sen äärellä. Kaikki hotellihuoneet ja vastaanotto uudistetaan, osa hotellia rakennetaan jopa kokonaan uudelleen. Seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta, monimuotoisia vapaa-ajan tiloja ja katolle uutta ravintolatilaa.

Uudistustyöt alkavat alkuvuonna 2023 ja valmistuvat vuoden 2024 aikana. Hotelli palvelee asiakkaita myös vaiheittain toteutettavan uudistuksen aikana. Uudistus aloitetaan nykyisen vastaanoton, kokoustilat ja ravintolat sisältävästä korkeammasta osasta, josta se jatkuu matalamman osan purkamisella ja uudelleenrakentamisella syksyllä 2023.

Havainnekuva hotellihuoneesta

”Hotelliuudistus on luontainen jatkumo Tahkon alueen muille käynnissä oleville kehityshankkeille, joihin kuuluu mm. reitistöjen ja palveluiden kehittämistä, esimerkkeinä Pohjoismaiden suurin vaijeriliuku, pyöräilyreitistöt ja Tahkon huipulle tuleva metsäkylpylä. Tahkon kehittämisen kattotason tavoitteina on luoda Tahkosta kotimaan halutuin ympärivuotinen vapaa-ajan matkakohde ja viisinkertaistaa ulkomaisten matkailijoiden määrä alueella vuoteen 2030 mennessä”, myös kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Puustinen kertoo.

Break Sokos Hotel Tahko sijaitsee Tahkon alueen sydämessä.

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

Tahkon keskustan uusi kaavaluonnos julki

Artikkelit

Smart Tahko kehityshankkeen toinen vaihe käynnistyy

Esittelyssä

Tahko Campus

Artikkelit

Tahkon alueelle uusi kehitysyhtiö