Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Parasta Tahkon kesässä

Parasta Tahkon kesässä

Parasta Tahkon kesässä

Auringossa välkehtivien vesialueiden syleilemässä Tahkon matkailukeskuksessa nautitaan puhtaasta luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta järvielämästä. 

Suomen suosituimpiin lomakeskuksiin lukeutuva Tahko ihastuttaa upeiden järvi- ja rinnemaisemien keskellä, alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Idyllinen matkailukeskus tarjoaa kolmisenkymmentä erilaista aktiviteettia ympäri vuoden. Uniikkien luontokohteiden ja retkeily- ja maastopyöräilyreittien lisäksi yksi erikoisimmista elämyksistä ovat Suomen pisimmät portaat, joita pitkin nousua Tahkovuoren huipulle kertyy kilometrin verran. Huipulta avautuvat kauniit maisemat järvien, golfkenttien ja lomamökkien ylle.

Vauhdikasta tekemistä Tahkolla

Aktivoidu mukaansatempaavien elämysten äärellä

Tahkon suosituimpia kesäaktiviteetteja ovat retkeily, golf, maastopyöräily, bike parkissa hurjastelu, suppailu, frisbeegolf ja melonta. Kutkuttavan kauniissa järvimaisemissa nautitaan myös veneilystä, joka on yksi tapa taittaa matkaa Tahkolle pidemmänkin etäisyyden päästä. Tahkon vierasvenelaituriin kulkeekin kaunis vesireitti aina mereltä saakka.

Alueena Tahko on mainio lomanviettopaikka koko perheelle. Lomakylässä riittää mielekästä tekemistä loman jokaiselle päivälle. Esimerkiksi lähiliikuntapuistosta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikille iästä riippumatta. Sadesäätä voi halutessaan paeta kylpylään, keilahalliin tai liikunnalliseen sisäaktiviteettipuisto SuperCorneriin.

Tasokas ravintolatarjonta tuo makuelämykset osaksi lomaa matkailukeskuksen ytimessä sekä huipulla sijaitsevissa rinneravintoloissa. Tarjolla on laadukkaita á la carte -annoksia, herkullisia lounashetkiä, sekä tietysti yllättävän nälän pelastavaa pikaruokaa.

LUMOUDU LUONNON KAUNEUDESTA

Tahkon puhdas luonto viehättävine retkeilyreitteineen ja luontokohteineen kuljettaa vierailijan Järvi-Suomen idyllisille hiekkarannoille, jylhiin metsiin ja upeisiin kalliomaisemiin. Tahkon huipulta, laskettelurinteiden päältä, avautuu huikea näköala satasaariselle Syväri-järvelle ja koko matkailualueen ylle.

Kesäyön auringon luoma väriloisto on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja kauneudessaan ikimuistoinen. Jos haluaa nostaa sykettään, kannattaa ohjelmanumeroksi ottaa huipulle kipuaminen Suomen pisimpiä portaita pitkin. Pikavisiitille pääsee kuitenkin myös autolla tai maisemahissillä.

Nosta kesämökkeily uudelle tasolle

Tahkolla majoituksen voi valita reilun 8500 pehmeän pedin valikoimasta. Hotellien ja huoneistohotellien lisäksi Tahkon alueella on satoja erikokoisia vuokramökkejä ja -huviloita, jotka mukautuvat monenlaiseen vapaa-ajan viettoon.

Suurimmissa huviloissa majoittuu parikymmentä vierasta kerrallaan, kun taas pienempi porukka nauttii perinteisemmästä mökkitunnelmasta rantamökissä tai vaikkapa eräkämpässä. Vuokrattavat mökit sopivat hyvin myös erilaisten juhlien järjestämiseen sekä työskentelyyn. Mökin mukavuutta voi täydentää lisäpalveluilla, joita ovat esimerkiksi palju, kauppaostokset jääkaappiin toimitettuna, hieronta tai kokin laittama ateria.