+8°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

info

Etsi & varaa › Reissuvihko › Live-kamera › Tapahtumat › Uutiset › Koronainfo ›

+8°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

sulje

8°C

25,4 km

36/36

1054 p.

18/18

info X

Tahkon koronainfo

Pidetään huolta yhdessä.

koronainfoa matkailijoille

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Me täällä Tahkolla toimimme vastuullisesti pitäen huolta niin matkailijoiden kuin henkilökunnankin turvallisuudesta ja toivomme samaa myös asiakkailtamme. Yhdessä voimme varmistaa turvallisen matkakokemuksen, kun jokainen kantaa oman vastuunsa kaikkien turvallisuudesta.
Uutista päivitetty viimeksi 4.8.2021

Pohjois-Savo, Kuopio ja siten myös Tahko ovat siirtyneet koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 26.7.2021, joten voimaan astuivat myös kiihtymisvaiheen maskisuositus sekä valtioneuvoston asettamat, 31.7. voimaantulevat ravintolarajoitukset. Lauantaista 31.7.2021 alkaen ravintolat saavat olla avoinna klo 05-01 ja anniskelu on sallittu klo 07-00 välisenä aikana. Itä-Suomen Aluehallintoviraston päätöksen 30.7.2021 mukaan Pohjois-Savon alueelle ei määrätä uusia kokoontumisrajoituksia.

Pidäthän ohjeet mielessäsi varauksia tehdessäsi ja lomasi aikana. Seuraamme jatkuvasti THL:n suosituksia ja viranomaisten päätöksiä ja päivitämme tietoja sen pohjalta. Koronaviruksen valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. 

Katso tästä uusimmat tiedotteet ja tietoa koronasta: 

yleiset matkustusohjeet

 • Matkusta vain terveenä 
 • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta 
 • Muista turvavälit 
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa.
 • Huolehdithan nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen 
 • Käytä etämaksua aina kun mahdollista 

JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI

Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa ja varaa tarvittaessa aika testiin.

AJANVARAUS NÄYTTEENOTTOON

 • Kuopion kaupungin Korona-palvelunumero 044 704 6700 
  • ma-to klo 8-15
  • perjantaisin klo 8-14
  • la-su klo 8-12 
  • Näytteenotto on Tulliportinkadulla pääterveysaseman näytteenottopisteessä
 • TAI ota yhteyttä omalle terveysasemallesi 
 • Kiireellinen hoito ja päivystys Kuopiossa: Ajanvaraushaku 
 • Nilsiässä tai Tahkolla oleskelevat matkailijat puh. 017 482 676
  • ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15

KYS koronatestauspisteen testausaika puh. 044 711 3013

 • avoinna ma-pe klo 13-20, la-su klo 10-18
 • KYS testauspiste palvelee kaikkia Pohjois-Savon alueella olevia silloin, kun omalla terveysasemalla ei ole koronatestausta. 

KYS päivystyksen neuvontanumero 017 116 117

 • avoinna ma-to klo 16–22, pe klo 15–22, la-su sekä juhlapyhinä klo 8-22

jos sairastut

Ilmoitathan pikimmiten sairastumisestasi myös niille tahoille, joiden tiloissa olet oleskellut (majoituskohde, ravintolat, aktiviteetit, kuljetuspalvelut ja muut palvelut).

Huomioithan, että omaehtoisen karanteenin viettäminen vuokramökeillä ei ole mahdollista. Suosittelemme myös, että loma-asunnon omistaja ja asiakas käyttävät maskia mahdollisissa kohtaamisissa, kuten avaintenluovutuksessa.

Majoitusvaraukset

TAHKOcomin keskusvaraamon kautta tehdyissä majoitusvarauksissa noudatetaan normaaleja varaus- ja peruutusehtojamme. Ennen varaamista suosittelemme tutustumaan varausehtoihimme ja selvittämään oman matkavakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä.

FLEX JOUSTO-kampanjassa mukana olevissa loma-asunnoissa on voimassa joustavammat muutosehdot. Muutoksia varauksen ajankohtaan voi tehdä poikkeuksellisesti 14 vrk ennen varauksen alkua tietyin ehdoin. Lue lisää ja tutustu FLEX-kohteisiin:

Ravintolat ja ruokaostokset

Tahkon ravintoloiden herkuista voi nauttia paikan päällä tai noutamalla ne ravintoloista loma-asunnolla herkuteltavaksi. 31.7.2021 alkaen alueen ravintolat voivat olla avoinna klo 01 saakka siten, että anniskelu on sallittua klo 00 saakka. Katso ravintolat ja aukioloajat.

Nilsiässä (12 km Tahkolta) palvelee isommat kaupat, joista voit tilata ruoat ennakkoon ja tarvittaessa myös valmiiksi toimitettuna loma-asunnollesi.

Nilsiän K-Supermarket Artomarketissa ennakkoon tilatut ostokset voi noutaa itse tai tilata valmiiksi toimitettuna loma-asunnolle. Nilsiän S-Markettiin voi myös tehdä tilauksen ennakkoon ja noutaa ostokset kaupalta.

Tapahtumat

Itä-Suomen Aluehallintoviraston päätöksen 30.7.2021 mukaan Pohjois-Savon alueelle ei määrätä uusia kokoontumisrajoituksia.