-18°C

7/15

4/24

7 km

0 km

info

Etsi & varaa › Aukioloajat › Koronainfo › Tapahtumat › Live-kamera › Uutiset ›

-18°C

7/15

4/24

7 km

0 km

sulje

-18°C

7/15

4/24

7 km

0 km

info X
Tahkon koronainfo

Tahkon koronainfo

Pidetään huolta yhdessä.

koronainfoa matkailijoille

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Me täällä Tahkolla toimimme vastuullisesti pitäen huolta niin matkailijoiden kuin henkilökunnankin turvallisuudesta ja toivomme samaa myös asiakkailtamme. Yhdessä voimme varmistaa turvallisen matkakokemuksen, kun jokainen kantaa oman vastuunsa kaikkien turvallisuudesta.
Uutista päivitetty viimeksi 2.12.2021 klo 15:50

koronapassi

Osa Tahkon ravintoloista ottaa koronapassin vapaaehtoisesti käyttöönsä pe 3.12.2021 alkaen.
Pohjois-Savo, Kuopio eikä siten myöskään Tahko tällähetkellä ole koronaepidemian leviämisvaiheessa, joten alueella ei toistaiseksi ole voimassa ravintola- tai kokoontumisrajoituksia. Näin ollen koronapassia ei viranomaistaholta vaadita, mutta yritykset voivat kuitenkin ottaa sen vapaaehtoisesti käyttöönsä. Seuraamme viranomaismääräyksiä päivittäin ja tiedotamme muutoksista tällä sivulla.

Tarkasta allaolevasta listasta, missä yrityksissä koronapassi on käytössä perjantaista 3.12.2021 alkaen.

koronapassi on käytössä seuraavissa ravintoloissa

Voimassa pe 3.12. alkaen toistaiseksi.

kuinka käytän koronapassia?

1. Lataa tai tulosta koronapassi Omakanta-palvelusta kanta.fi
Kirjaudu sisään Omakantaan ja lataa pdf-tiedosto kohdasta koronatodistus. Voit ottaa koronapassista myös kuvakaappauksen.

Koronapassi on todistus;

 • täyden rokotussarjan saamisesta vähintään 7 vuorokautta aiemmin tai 
 • negatiivisen koronatestituloksen saamisesta enintään 72 tuntia aiemmin tai
 • koronan sairastamisesta enintään kuusi kuukautta aiemmin
 • Lisätietoja koronapassista omakanta.fi -sivustolla

2. Näytä koronapassia ravintolassa
Järjestyksenvalvoja tai henkilökunta lukee passissa olevan QR-koodin saapuessasi ravintolaan. Lukusovellus ei kerää tai tallenna koronapassin tietoja. Passi vaaditaan kaikkina ravintolan aukioloaikoina.

3. Muista pitää mukana myös henkilöllisyystodistus!
Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi koronapassin tarkistuksen yhteydessä.

kokoontumisrajoitus 6.-27.12.2021

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa

 1. on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai
 2. on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja päivitämme tietoja tänne sen pohjalta. Koronaviruksen valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. 

Katso tästä uusimmat tiedotteet ja tietoa koronasta: 

yleiset matkustusohjeet

 • Matkusta vain terveenä 
 • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta 
 • Muista turvavälit 
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa.
 • Huolehdithan nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen 
 • Käytä etämaksua aina kun mahdollista 

JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI

Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa ja varaa tarvittaessa aika testiin.

AJANVARAUS NÄYTTEENOTTOON

 • Kuopion kaupungin Korona-palvelunumero 044 704 6700 
  • ma-to klo 8-15
  • perjantaisin klo 8-14
  • la-su klo 8-12 
  • Näytteenotto on Tulliportinkadulla pääterveysaseman näytteenottopisteessä
 • TAI ota yhteyttä omalle terveysasemallesi 
 • Kiireellinen hoito ja päivystys Kuopiossa: Ajanvaraushaku 
 • Nilsiässä tai Tahkolla oleskelevat matkailijat puh. 017 482 676
  • ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15

KYS koronatestauspisteen testausaika puh. 044 711 3013

 • avoinna ma-pe klo 13-20, la-su klo 10-18
 • KYS testauspiste palvelee kaikkia Pohjois-Savon alueella olevia silloin, kun omalla terveysasemalla ei ole koronatestausta. 

KYS päivystyksen neuvontanumero 017 116 117

 • avoinna ma-to klo 16–22, pe klo 15–22, la-su sekä juhlapyhinä klo 8-22

jos sairastut

Ilmoitathan pikimmiten sairastumisestasi myös niille tahoille, joiden tiloissa olet oleskellut (majoituskohde, ravintolat, aktiviteetit, kuljetuspalvelut ja muut palvelut).

Huomioithan, että omaehtoisen karanteenin viettäminen vuokramökeillä ei ole mahdollista. Suosittelemme myös, että loma-asunnon omistaja ja asiakas käyttävät maskia mahdollisissa kohtaamisissa, kuten avaintenluovutuksessa.

Majoitusvaraukset

Keskusvaraamo TAHKOcomin kautta tehdyissä majoitusvarauksissa noudatetaan normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Ennen varaamista suosittelemme tutustumaan varausehtoihimme ja selvittämään oman matkavakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä.

Flex Jousto -kampanjassa mukana olevissa loma-asunnoissa on voimassa joustavammat muutosehdot, mutta ei peruutusoikeutta. Muutoksia varauksen ajankohtaan voi tehdä poikkeuksellisesti 14 vuorokautta ennen varauksen alkua seuraavin ehdoin: muutokset veloituksetta samanhintaiseen varausjaksoon. Mikäli muutos tehdään kalliimpaan ajankohtaan, tulee varaajan maksaa hinnan erotus. Mikäli muutos tehdään edullisempaan ajankohtaan, ei varaajalle palauteta hinnan erotusta. Siirtoja on mahdollista tehdä saman majoituskohteen sisällä varaustilanteen salliessa. Muilta osin noudatamme normaaleja varausehtoja. Majoitusajankohtaa koskevissa muutoksissa varaus- ja peruutusehdot ovat voimassa aina alkuperäisen varauksen ajankohdan mukaisesti.

Tutustu FLEX JOUSTO -kampanjakohteisiin allaolevasta linkistä:

majoituskohteiden siivouS

Työ- ja elinkeinoministeriön voimassaolevan ohjeistuksen mukaisesti majoittajien tulee vastata mökin loppusiivouksesta asiakkaiden välillä. Tämän ja terveysturvallisen matkustamisen vuoksi Keskusvaraamo TAHKOcomin kautta varattuihin majoituksiin sisällytetään aina myös loppusiivous.

Lue lisää: Ohjeita matkailuyritysten ja matkailijoiden käyttöön

Mökinvuokraajan vastuulla on kartoittaa palveluun liittyvät riskit ja estää terveyshaittojen synty ( omavalvontavelvoite – terveydensuojelulaki 763/1994, 2§ ).

Ravintolat ja ruokaostokset

Tahkon ravintoloiden herkuista voi nauttia paikan päällä tai noutamalla ne ravintoloista loma-asunnolla herkuteltavaksi. Katso ravintolat ja aukioloajat.

Nilsiän K-Supermarket Artomarketissa ennakkoon tilatut ostokset voi noutaa itse tai tilata valmiiksi toimitettuna loma-asunnolle. Nilsiän S-Markettiin voi myös tehdä tilauksen ennakkoon ja noutaa ostokset kaupalta.