Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

23°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkon koronainfo

Tahkon koronainfo

Pidetään huolta yhdessä.

Koronainfoa matkailijoille

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Me täällä Tahkolla toimimme vastuullisesti pitäen huolta niin matkailijoiden kuin henkilökunnankin turvallisuudesta ja toivomme samaa myös asiakkailtamme. Yhdessä voimme varmistaa turvallisen matkakokemuksen, kun jokainen kantaa oman vastuunsa kaikkien turvallisuudesta. Seuraamme viranomaismääräyksiä päivittäin ja tiedotamme muutoksista tällä sivulla.
Uutista päivitetty viimeksi 10.6.2022 klo 12:28.

Alueella ei tällähetkellä ole voimassaolevia rajoituksia.

Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja päivitämme tietoja tänne sen pohjalta. Koronaviruksen valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. 

Katso tästä tuoreimmat tiedotteet ja tietoa koronasta: 

Yleiset matkustusohjeet

  • Matkusta vain terveenä 
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta 
  • Muista turvavälit 
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa.
  • Huolehdithan nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen 
  • Käytä etämaksua aina kun mahdollista 

JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI

Jos olet perusterve ja sinulla on lieviä hengitystieoireita ja yleisvointisi on hyvä, ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua terveydenhuollon koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä kotitestin. Jos vointisi on huono, soita numeroon 116 117 (päivystysapu), tai hätätapauksessa 112.

Oireisena tulee välttää kontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Kontakteja tulee välttää vähintään viiden vuorokauden ajan. Kuopiossa on luovuttu karanteeneista altistumistilanteissa.

Lue lisää: Kenelle suositellaan terveydenhuollon koronatestiä?

Jos sairastut

Kuopiossa on luovuttu virallisista eristyspäätöksistä. Jatkossa tartunnan saaneiden tulee eristäytyä omaehtoisesti ja ilmoittaa altistumisesta henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa.

Sairastuneiden on tärkeää välttää kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

Lue lisää: Miten toimin, jos koronatestini on positiivinen?

Majoitusvaraukset

Keskusvaraamo TAHKOcomin kautta tehdyissä majoitusvarauksissa noudatetaan normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Ennen varaamista suosittelemme tutustumaan varausehtoihimme ja selvittämään oman matkavakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä.

Flex Jousto -kampanjassa mukana olevissa loma-asunnoissa on voimassa joustavammat muutosehdot, mutta ei peruutusoikeutta. Muutoksia varauksen ajankohtaan voi tehdä poikkeuksellisesti 14 vuorokautta ennen varauksen alkua seuraavin ehdoin: muutokset veloituksetta samanhintaiseen varausjaksoon. Mikäli muutos tehdään kalliimpaan ajankohtaan, tulee varaajan maksaa hinnan erotus. Mikäli muutos tehdään edullisempaan ajankohtaan, ei varaajalle palauteta hinnan erotusta. Siirtoja on mahdollista tehdä saman majoituskohteen sisällä varaustilanteen salliessa. Muilta osin noudatamme normaaleja varausehtoja. Majoitusajankohtaa koskevissa muutoksissa varaus- ja peruutusehdot ovat voimassa aina alkuperäisen varauksen ajankohdan mukaisesti.

Tutustu FLEX JOUSTO -kampanjakohteisiin allaolevasta linkistä:

majoituskohteiden siivouS

Työ- ja elinkeinoministeriön voimassaolevan ohjeistuksen mukaisesti majoittajien tulee vastata mökin loppusiivouksesta asiakkaiden välillä. Tämän ja terveysturvallisen matkustamisen vuoksi Keskusvaraamo TAHKOcomin kautta varattuihin majoituksiin sisällytetään aina myös loppusiivous.

Lue lisää: Ohjeita matkailuyritysten ja matkailijoiden käyttöön

Mökinvuokraajan vastuulla on kartoittaa palveluun liittyvät riskit ja estää terveyshaittojen synty ( omavalvontavelvoite – terveydensuojelulaki 763/1994, 2§ ).

ruokaostokset

Tahkon lähikauppojen lisäksi ruokaostoksia voi tehdä Nilsiässä, jossa ennakkoon tilatut ostokset voi joko noutaa itse tai tilata valmiiksi loma-asunnolle toimitettuna. Katso tarkemmin Nilsiän K-Supermarket Artomarketin sekä S-Market Nilsiän verkkosivuilta.