pulkkamäki

Pulkkamäki

Pulkkamäki


73310
Tahkovuori

Sijainti kartalla

Tahkon pulkkamäet ja mäenlaskupaikat

Tahkon pulkkamäen paikka vaihtelee talven edetessä, lumi- ja jäätilanteen mukaan.

Ennen rinteiden aukeamista pulkkailijat laskevat Tahkon lähiliikuntapuiston kukkuloilla ja Tahko Spa Hotellin edustalla olevan tapahtumakentän laitapenkereillä, mutta kauden edetessä laskemaan pääsee myös rinnealueen mäanlaskualueilla.

Loiva, perheen pienimmille sopiva mäenlaskupaikka sijaitsee Mini Mountain -alueen ( rinne nro 8 ) sompahissin vieressä, lähellä Puden laavua. Erinomainen paikka, jossa voi helposti seurata kaikkia seurueen lapsia, vaikka osa olisi rinteessä, osa mäenlaskussa ja osa makkaranpaistossa. Vieressä myös Ravintola Tirolin ravintolapalvelut.

Rinnealueen toinen lyhyt mäenlaskualue sijoittuu tänä vuonna Special -rinteen ( rinne nro 1 ) juurelle, jossa verkotettua mäkeä lasketaan jääparkkipaikalle päin. Tämä mäenlaskualue on avoinna siihen saakka, kun se on olosuhteet huomioon ottaen turvallista järjestää.

Muualla rinnealueella pulkalla tai liukureilla laskeminen on turvallisuussyistä kiellettyä. Tahkolla pulkkailu on aina maksutonta ja jos omat mäenlaskuvälineet unohtuivat kotiin, voi niitäkin vuokrata mm. rinteiden välinevuokraamoista.

Mikäli mäenlasku on koko perheen suosikkipuuhaa, suosittelemme vierailemaan loman aikana myös Puijon Snowtube -rengasmäessä, Kuopiossa. Puijolla mäkeä lasketaan sekä päivänvalossa, että pimeän tultua upeissa värivaloissa luonnonsuojelualueen satavuotisten kuusien katveessa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Laskettelu ja lumilautailu

Esittelyssä

Luistelu

Artikkelit

Päiväretki Kuopioon