Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

22°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahko Trails -reitistöjen kehityshanke jatkuu

Tahko Trails -reitistöjen kehityshanke jatkuu

Hankkeen toinen vaihe käynnistettiin helmikuun alussa

Smart, sustainable and scenic -teemoihin pureutuvan reitistöjen kehityshankkeen tavoitteena on luoda pitkän aikavälin kehityssuunnitelma Tahkon reitistöille ja saada reitit palvelemaan tämän hetken ja tulevaisuudenkin tarpeita, myös kansainvälisyyden näkökulmasta. Hankkeen toinen vaihe toteutetaan yhdessä Sweco Finland Oy:n ja Tahkon kehitys Oy:n kanssa.

Reitistöhankkeessa jatkava Sari Puumala toteaa hankkeen etenevän kovaa vauhtia.

“Seuraavaksi kontaktoimme yhdessä Kuopion kaupungin kanssa laajan joukon Tahkon matkailualueen maanomistajia ja kutsumme heidät Tahkolla 10.4.2024 pidettävään vuorovaikutteiseen infotilaisuuteen”, kertoo Puumala.

Reittejä pyritään uudistamaan ja monipuolistamaan muun muassa huomioimalla reittien monikäyttöisyys ja lajikohtaisuus. Lisäksi hankkeessa panostetaan reittien opastamisen selkiyttämiseen ja digitaaliseen reittipalveluun. Digitaalisuudella luodaan resurssiviisautta reittien ylläpitoon ja hallintaan. Lisäksi digitaalinen reittipalvelu mahdollistaa käyttäjille mm. reaaliaikaisen ylläpitoviestinnän, palveluiden aukiolo- ja saavutettavuusinformaation sekä reittien navigointipalvelun. Hankkeessa luodaan myös suunnitelma vesistöaktiviteettien kehittämiselle.

Hankkeen on määrä valmistua lokakuun loppuun mennessä.

”Luonnon virkistyskäyttö on maailmanlaajuisesti kasvava ilmiö. Tahkolla meillä on upea luonto, johon haluamme ohjata matkailijat liikkumaan turvallisesti ja vastuullisesti. Tulevaisuudessa myös kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvaa. Siksi on tärkeää tarjota eri lajien harrastamiseen selkeästi opastettuja, monipuolisia ja hyväkuntoisia reittejä. Tahkon Kehitys haluaa tehdä reitistötyötä pitkäjänteisellä otteella tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden ja maanomistajien kanssa”, kertoo Tahkon kehitys Oy:n puheenjohtaja Lauri Suutarinen.

Esittelyssä

Retkeily ja luontokohteet

Esittelyssä

Pyöräily

Esittelyssä

Moottorikelkkailu

Esittelyssä

Maastohiihto

Artikkelit

Kesäpäivä vesillä