Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

15°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Michelin-tähden VÅR ja muut keittiömestarit saapuvat Tahkolle

Michelin-tähden VÅR ja muut keittiömestarit saapuvat Tahkolle

  Salla Kotsalainen • 8 helmikuun, 2024

Keittiömestarivierailujen laajuus ja monipuolisuus on ainutlaatuista koko Suomessa

Viime marraskuussa Tahkon huipulle avautunut Havu Kitchen & Bar on ottanut vahvan otteen koko Suomen ravintolakentässä. Nyt ravintola jatkaa luovuuden kehittämistä kutsumalla vieraakseen viisi keittiömestaria, jotka luovat huipulle oman ravintolansa näköisen, usean ruokalajin illalliskokemuksen kevään ja syksyn 2024 aikana.

Yksi tämän hetken kotimaan mielenkiintoisimmista ravintoloista on porvoolainen VÅR, joka viime vuonna nappasi Michelin-tähden ensimmäisenä ravintolana Helsingin ja Turun ulkopuolelta. Havu Kitchen & Bar on ensimmäisten joukossa koko Suomessa saadessaan keittiömestari Niko Lehdon ( pääkuvassa ) vierailulle huhtikuun puolessa välin tarjoilemaan kaksi iltaa VÅRin ainutkertaisuutta.

Keittiömestarivierailuissa on kaksi syytä. Haluan kehittää tiimiäni ja kehittyä itse yhdessä ystävieni kanssa. Toinen syy on tarjota sekä keittiömestareille että alueen kävijöille täysin uudenlaisia kokemuksia. Illallinen laskevan auringon väreissä on kaikille osapuolille täysin ainutlaatuinen kokemus”, kertoo Havu Kitchen & Barin keittiömestari Kim Mustonen.

Kevään aikana Tahkolle saapuu yhteensä viisi keittiömestaria – kaikilla heillä on täysin erilaiset taustat. Pääsiäisen aikaan luvassa on Brasan keittiömestari Taneli Korsialan vierailu ja tällöin Havu Kitchen & Bar keskittyy Brasan täysin omaleimaiseen rakkauteen lihoja kohtaan. Vastapainona Brasalle on juuri pohjoismaiden Bocuse D’Or -karsinnoista kotiin saapuva Ismo Sipeläinen, joka tuo Tahkolle kisakeittiöiden ilottelua ja viimeisimpiä trendejä. Kevään päättää Olon entinen keittiömestari, nykyinen Olo Creative Cateringin luova vetäjä Lari Helenius. Helenius tarjoilee Olon tunnelmointia muun muassa kuningasravun, nieriän mädin, peuran ja merikrotin kera.

Kattauksen laajuus ja erilaisuus on varsin poikkeuksellista alalla. Olemme saaneet vieraaksi sekä lihojen taiturin että aidon kisakoneen. Lisäksi Niko Lehto (VÅR) ja Lari Helenius ovat täydelliset kirsikat kakun päällä. Keittiömestarien vierailut tuovat Tahkolle Suomen keittiöiden kerman”, hehkuttaa Kim Mustonen.

Keittiömestarivierailut osana jatkuvuutta

Keittiömestarivierailut eivät lopu kevääseen, sillä syksylle on kiinnitetty jo Sky Kitchen & Barin vetäjä ja koko Lapland Hotels -keittiöiden keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas. Kuopion Lapland Hotelsiltakin tuttu herra vie ravintolakokemuksen uudelle tasolle ja ammentaa luonnon villiyttä Kojamo -ruokakirjan tyyliin.

Tapahtumien mielenkiintoa lisää Havu Kitchen & Barin viinikumppaneiden osallistuminen tapahtumiin. Tahkolla tavataankin keittiömestarivierailuja varten hankittuja täysin ennennäkemättömiä viinilöytöjä ja parituksia.

Kevään ja syksyn keittiömestarivierailut

  • Brasa / Taneli Korsiala, 31.3.-1.4.2024
  • Bocuse D’Or / Ismo Sipeläinen, 3.-4.4.2024
  • VÅR / Niko Lehto, 12.-13.3.2024
  • Olo Creative Catering / Lari Helenius, 19.-20.4.2024
  • Sky Kitchen & View / Tero Mäntykangas, syyskuu 2024

Keittiömestarivierailut tulevat varattaviksi Havu Kitchen & Barin verkkosivuilla perjantaina 9.2.2024 klo 12.00.

Yritykset

Panorama Landscape Hotel

Yritykset

Metsäkylpylä Lähde

Löydä matkallesi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi