Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkon joulusesonkiin avautuu ennätysmäärä rinteitä

Joulusesonkiin avautuu ennätysmäärä rinteitä

  Salla Kotsalainen • 16 joulukuun, 2023

Lumetuksessa ollaan edellä kaikkia aiempia kausia

Tahkolla valmistaudutaan alkavaan joulusesonkiin ennätyksellisen upeissa olosuhteissa. Rinneyhtiö Tahko Mountainin tavoitteena on avata joululomille 16 rinnettä, joka mahdollistaa laskijoiden jakautumisen laajalle alueelle, kaikkien palveluiden äärelle. Edellisen kerran tilanne on ollut yhtä hyvä jouluna 2010, jolloin rinteitä oli avoinna 13.

“Lumetuksessa ollaan edellä kaikkia aiempia kausia. Hyvissä ajoin alkaneet ja hyvin pysyneet pakkaset ovat mahdollistaneet tehokkaan, lähes yhtäjaksoisen lumetuksen lokakuun lopulta alkaen”, kertoo Tahko Mountainin liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen. “On hienoa huomata, että muutamia vuosia sitten rakennettu automaattinen lumetusjärjestelmä vastaa tarpeeseen, jonka vuoksi siihen investoitiin”, Martikainen jatkaa.

Automaattinen lumetusjärjestelmä on käytössä Tahkon eturinteiden puolella, Turisti- ja Iso Tahko -rinteissä sekä viime kaudelle uudistuneella Mini Mountain alueella. Automaattisen järjestelmän lisäksi lumetusta tuetaan noin 80 liikuteltavan lumitykin avulla.

“Lumetustiimi on tehnyt aivan loistavaa työtä ja mahdollistanut sen, että melkein kaikki rinteet ja siirtymät saadaan nyt avattua”, Pasi Martikainen iloitsee ja jatkaa: “Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että rinteet ovat olleet niin hyvässä kunnossa jo heti kauden avauksesta alkaen. Lumetuslumesta huolimatta jäätikköä ei ole oikeastaan missään, vaan pinta on kaikkialla juuri ihanteellinen.”

Myös Freestyle Park ja Kids Slopestyle avautuvat

Tahkolle kokoonnutaan jouluna perheiden, kaveriporukoiden ja sukupolvien kesken. Lomaansa alueella viettävien temppusankareiden ja parkkilaskijoiden riemuksi joululomille avautuu myös kaksi Länsirinteiden puolella olevaa parkkia: Tahko Freestyle Park useine laskulinjoineen sekä koko perheelle sopiva Kids Slopestyle.

Erityissuorituspaikkoihin Tahkolta löytyy osaamista yli 25 vuoden ajalta ja nykyisin parkkilaskijoita hemmotellaan jo neljällä eri alueella.

tahko joulu rinteet
Tahko Freestyle Park

“Kaudella 2019-2020 aloitettu yhteistyö Schneesternin kanssa nosti parkkien tason maailmanluokan tasolle. Laskettavaa löytyy kaiken tasoisille harrastajille aivan junioreista isojen hyppyjen mestareihin ja parkkitiimimme huoltaa parkit päivittäin sekä käsin, että tampparilla”, kertoo Tahko Mountainin lumetuspäällikkö ja park manager Janne Marjo.

Perinteisten snowparkkien lisäksi talven aikana pääsee fiilistelemään myös banked slalom -radan kallistetuissa kurveissa. Muiden erityissuorituspaikkojen tavoin rata on avoinna kaikille laskijoille.

Mini Mountain kerää kiitosta lapsiperheiltä

Viime talveksi avautunut lasten ja aloittelijoiden Mini Mountain alue on saanut paljon kiitosta erityisesti lapsiperheiltä.

“Mini Mountainilta löytyy oikeastaan kaikki, mitä lajin aloittamiseen tarvitaan. Alue on helposti saavutettavissa sillan yli ja jääparkista, se sijaitsee vuokraamon, lipunmyynnin, ravintolan ja hiihtokoulun vieressä ja se palvelee kaikenikäisiä aloittelijoita”, kertoo Tahko Mountain Hiihtokoulun johtaja Katariina Hentinen.

mini mountain

“Asiakkaat ovat kiitelleet varsinkin mattohissin ja sompahissin sijoittamista samaan rinteeseen sekä edullista lipputyyppiä. Kahden tunnin aluelipun hinta on vain 15 euroa”, Hentinen jatkaa.

“Kesän 2022 uudistuksessa rinteen alareunaa levennettiin sen verran, että meidän ei tarvitse odottaa järven jäätymistä ennen lasten rinnealueen avaamista. Tämä on helpottanut myös hiihtokoulun toimintaa kauden alussa”, sanoo Pasi Martikainen.

Mini Mountain alueella on katettu mattohissi, sompahissi, aaltoja ja temppuratoja, hiihtokoulun meeting point, oma lipputyyppi, rinnetapahtumia, laavu sekä mini-pulkkamäki. Alueella seikkailee myös Tahkovuoren mahtavin – ja ainoa – mammutti Pude.

Jääparkin avautuminen mahdollista aikaisintaan uudeksi vuodeksi

Tahkolahden jääparkkialuetta ei ole mahdollista avata vielä jouluksi, sillä sen jäädyttäminen on osittain kesken. ”Mikäli pakkaset jatkuvat, voisi varovainen avaustavoite olla uusi vuosi. Viranomaismittauksia tehdään joulun ja vuodenvaihteen välipäivinä, mutta tiedotamme tästä tarkemmin sitten kun avauspäivä on selvillä”, tarkentaa Pasi Martikainen.

Joulu Tahkolla

Ikimuistoinen yhdistelmä kiireetöntä yhdessäoloa, luonnon läheisyyttä ja mukavaa tekemistä ​laadukkaiden palvelujen äärellä.

Esittelyssä

Laskettelu ja lumilautailu

Esittelyssä

Rinneravintolat

Esittelyssä

Näe ja koe

Artikkelit

TOP 7 -käyntikohteet

Esittelyssä

Ideat ja inspiraatio