Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Pehkubaari avaa kauteen uudistuneena

Pehkubaari avaa kauteen uudistuneena

  Salla Kotsalainen • 5 joulukuun, 2023

Tahkon korkeimmalla paikalla sijaitseva maisematerassi vihitään käyttöön avajaisviikon perjantaina

Pro Restaurants Oy on uudistanut Pehkua kuluneen syksyn aikana noin 180 000 eurolla ja uudistustyöt ovat nyt valmiit.

Näkyvin uudistustyö on uusi 200-paikkainen maisematerassi, joka tarjoaa lisätilaa talven after ski -kaudelle sekä näköalapaikkoja laskijoille.

”Pehku on Tahkon suosituimpia hää- ja juhlapaikkoja ja uudella terassilla voidaan juhlia Tahkon korkeimmalla paikalla. Uskomme siis, että terassi antaa meille uuden mahdollisuuden kehittää myös Pehkun tarjoomaa ruoan ja juhlien ympärillä”, kertoo Pro Restaurantsin toimitusjohtaja Ville Puustinen.

Myös muu Pehkubaarin miljöö on kokenut täyden kasvojenkohotuksen, vanhaa henkeä kunnioittaen. Pehkun vanhimmat osat, eli pääravintolasali ja sauna, on perusparannettu, wc-tilat uudistettu täysin, Pehkun tietä loivennettu ja perusparannettu sekä pihaan tehty lisää parkkipaikkoja. Myös Pehkun tunnelmallinen riihi on uudistettu täysin sisältä. Riihi palvelee jatkossa after skin aikaan oluttupana ja muina aikoina tilausravintolana sekä mukavana kokoustilana. 

”Luotan, että Pehkun uusitut puitteet ja miljöö houkuttelevat kävijöitä, mutta tottakai haluamme tarjota myös iloa ja mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi näinä epävarmuutta uhkuvina aikoina. Tuomme yhdessä jyväskyläläisen Sonic Systems Oy:n kanssa talvikauden ajaksi koko Pehkun pihapiirin kattavan maisemavalaistuksen ja valotaideteoksen uudelle terassille. Valaistus on nähtävillä Tahkon talvikauden avajaisviikonlopusta 8.12. alkaen aina maaliskuun loppuun saakka päivittäin klo 16–22”, Puustinen kuvaa.

Valotaideteos Frozen Arctic Lights vie kävijänsä syvälle arktiseen maailmaan, jossa revontuletkin saattavat näkyä.

”Jylhä puusto huokuu kylmyyttä nyt myös värinsä puolesta ja revontulet leikkivät lumihiutaleen kanssa terassin ympäristössä”, kertoo valotaiteilija Ville Rutanen.

Avajaistilaisuus perjantaina 8.12.2023

Pehku tarjoaa lämpimät kaakaot sadalle ensimmäiselle lapsivieraalle kaikille avoimessa valotaideteoksen ja terassin vihkiäistilaisuudessa perjantaina 8.12 klo 16.00.

”Valaistus on nähtävillä 8.12. alkaen aina maaliskuun
loppuun saakka päivittäin klo 16–22″

Ville Puustinen, Pro Restaurants