Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Break Sokos Hotel Tahkon uudistus etenee keskiosan purkamisella

Break Sokos Hotel Tahkon uudistus etenee keskiosan purkamisella

  Salla Kotsalainen • 2 marraskuun, 2023

Hotellin aiemmin uudistettu päärakennus
ja Hophaus palvelevat normaalisti

Break Sokos Hotel Tahkolla puretaan hotellin päärakennuksen ja ravintola Hophausin välistä
keskiosaa, jonka paikalle alkaa vuodenvaihteessa rakentumaan viisikerroksinen uudisosa.
Hotellin päärakennuksen 66 huoneen, ravintola Hillsiden ja tapahtumatilojen uudistus valmistui syksyllä 2023. Jatkossa Break Sokos Hotel Tahko tarjoaa vierailleen laadukkaan, ympäröivään luontomaisemaan luontevasti istuvan hotellikodin monipuolisine palveluineen.

Nyt purettavan matalan keskiosan paikalle, marraskuussa 2024 valmistuvaan uudisosaan tulee noin 60 huonetta Standard -luokasta sviitteihin sekä hemmottelu- ja hyvinvointipalveluita. Uusissa luonnonläheisissä huoneissa nukahdetaan ja herätään maiseman äärellä, sillä lähes kaikista huoneista tulee avautumaan upeat näkymät Tahkon rinteiden suuntaan.

”Nykymatkailija kaipaa luonnonläheisyyttä, ekologista kestävyyttä ja hyvinvointipalveluita – asioita, joihin mekin panostamme uudistuksen myötä yhä enemmän. Jatkossa tarjoamme Tahkolle lomaa tai vaikkapa kokousta viettämään tuleville vieraillemme entistä laajemmat palvelut, upean luonnon ja luontoaktiviteettien äärellä”, hotellinjohtaja Anna Hämäläinen sanoo.

uudet huoneet
Päärakennuksen 66 huonetta on jo uudistettu.
Havainnekuva uudisosan hotellihuoneesta.

Vanhat kalusteet huutokaupattiin – tuotto hyväntekeväisyyteen

Päärakennuksen ja ravintola Hophausin välistä purettavan hotelliosan huonekalut ja vesikalusteet huutokaupattiin yhteistyössä paikallisen Vilin valinnan kanssa.

”Kaikki meni, jopa rakennustarvikkeet parkettia myöten. Olemme iloisia, että toimivat kalusteet saavat jatkaa elämäänsä toisaalla. Se oli tavoitteemmekin”, kertoo hotellipäällikkö Krista Saha”Huutokaupan tuotto menee hyväntekeväisyyteen.”

Myös Tislaamoravintola uudistui

Purettavan hotelliosan päädyssä sijaitseva Tislaamoravintola Hophaus on uudistunut sekin, tarjoten nyt lisää asiakaspaikkoja sekä paremmat esiintymismahdollisuudet isommillekin bändeille. Hophaus oli uudistustöiden vuoksi suljettuna 8.10.-1.11.2023 ja on nyt avannut ovensa valmiina tulevaan pikkujoulukauteen.

hophaus
Tislaamoravintola Hophaus on jälleen avoinna.

Break Sokos Hotel Tahko uudistuu kahdessa vaiheessa vuosien 2023–2024 aikana. Syyskuussa 2023 valmistuivat päärakennuksen huoneet, ravintola Hillside ja tapahtumatilat. Viisikerroksinen uudisosa valmistuu loppuvuonna 2024. Hotelli on avoinna uudistustöiden ajan. Purkutyöt tehdään arkisin päiväaikaan.

Osuuskauppa PeeÄssä investoi vuosina 2023-2024 jättimäiset 28 miljoonaa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen.