Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

8°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Ravintolayhtiö Pro Restaurants Oy ostaa PNT Activen ravintolaliiketoiminnan

Ravintolayhtiö Pro Restaurants Oy ostaa PNT Activen ravintolaliiketoiminnan

  Marika Pulkkinen • 15 elokuun, 2023

Iso ravintolakauppa Tahkolla

Mikko Rosendahlin ja Ville Puustisen uusi ravintola-alan yhtiö Pro Restaurants Oy ostaa PNT Active Oy:n Tahkon ravintolaliiketoiminnat. Kauppa sisältää Ravintola Piazzan, Ristorante & Lounge Cervinan, Cafe & Bistro Lagon sekä Golden Resortsin ravintolaliiketoiminnot.

Ravintoloiden yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on noin 3 M€. Kaupan yhteydessä PNT Group tulee Pro Restaurantsin osakkaaksi ja Heppu Pentti liittyy Pro Restaurantsin hallituksen jäseneksi.

”Kaupan myötä Tahkon alueelle tulee vahva ravintolatoimintaan keskittyvä yhtiö ja osaaminen. Me keskitymme jatkossa vahvemmin kiinteistöjen hallintaan ja majoitusliiketoimintaan”, Heppu Pentti kommentoi. 

”Tavoitteemme on sujuvoittaa ravintolatoimintoja ja hakea volyymietua mm. keskittämällä ruuan tuotantoa. Piazzan keskeinen sijainti mahdollistaa sujuvan logistiikan Tahkon alueella ja ruokatuotannon esivalmisteiden keskittäminen sinne tarjoaa synergiaetuja kaikille ravintoloillemme”, Rosendahl kertoo. 

Pro Restaurants Oy osti aiemmin tänä kesänä myös J & J Liinamaa Palvelut Oy:n koko osakekannan. Kaupan myötä Tahkon huipulla sijaitseva legendaarinen Pehkubaari sekä golfkenttä Old Coursen vieressä palveleva Wanha Klubi vaihtoivat omistajaa.

piazza
Ravintolakauppaan kuuluva Piazza sijaitsee keskeisellä paikalla Tahkon ytimessä.

Suunnitteilla myös uutta liiketoimintaa

”Uusien ravintoloiden myötä tulemme käynnistämään Tahkon alueella catering-palvelut. Keskeiset liikepaikat ja laaja ympärivuotinen tarjonta kaikissa ravintolasegmenteissä aamupalasta yömyöhään ovat ehdoton etumme. Voimakas talvikausi ja aktiivinen kesäkausi ovat nyt hyvin tasapainossa, ja markkinaosuutemme Tahkon alueella on riittävä ympärivuotisen kannattavan toiminnan näkökulmasta. Yhtiömme omistajuuden laajentaminen Hepun kaltaisella visionäärillä tukee myös yrityksemme pitkän aikavälin kasvutavoitteita mainiosti”, Puustinen kertoo.

Kauppa toteutuu heti, mutta ravintoloiden omistusoikeus siirtyy kauden alussa 1.11.2023.

”Johdamme ostettuja ravintoloita syksyn ajan yhdessä PNT Activen operatiivisen johtajan Pasi Piipposen kanssa. Näin saamme sujuvan lähdön tulevaan kauteen ja pääsemme suunnittelemaan tulevia aktiviteetteja ajoissa. Piazzan ja muiden Tahkon ravintoloidemme tulevan talvikauden ja kevään ohjelmakalenteri julkaistaan lähiviikkoina”, Rosendahl lisää. 

Mikko Rosendahl, Heppu Pentti & Ville Puustinen
Mikko Rosendahl (vasemmalla), Heppu Pentti & Ville Puustinen

Artikkelit

Legendaarinen Pehkubaari vaihtaa omistajaa

Yritykset

Piazza

Yritykset

Ristorante & Lounge Cervina

Yritykset

Ravintola Golden Resort

Esittelyssä

Ideat ja inspiraatio

Artikkelit

Pehkubaari avaa kauteen uudistuneena