Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahko MTB täyttää Tahkon maastopyöräilijöistä

Tahko MTB täyttää Tahkon maastopyöräilijöistä

  Marika Pulkkinen • 28 kesäkuun, 2023

XCM:n SM-kilpailut ajetaan lauantaina 1.7.2023

Tahko MTB -tapahtuma tuo 30.6.-1.7.2023 Tahkolle yli 2000 maastopyöräilyn ystävää. Perjantaina ja lauantaina järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen lajin huippuja ja harrastajia joka puolelta Suomea. Tapahtuman yhteydessä ajetaan ensimmäistä kertaa myös XCM:n Suomen mestaruuksista. SM-kilpailut kisataan lauantaina 1.7.2023.

Kilpailunjohtaja Hannu Airila iloitsee siitä, että SM-kilpailut tuovat Suomen parhaiden ajajien keskinäisen kamppailun Tahkon klassikkoreiteille. ”SM-kisajärjestelyitä on tehty tiiviissä yhteistyössä Suomen Pyöräilyn kanssa, jotta mestaruuksia päästään ratkomaan kilpailun arvon mukaisessa ympäristössä. Massatapahtuman luonne tuo omat erityispiirteensä etenkin miesten kisaan, kun toisella kierroksella reitillä on hitaampia ajajia ohitettavana.

SM-kilpailuihin osallistuminen edellyttää Suomen Pyöräily ry:n myöntämää kilpailulisenssiä ja SM-kilpailusääntöjen mukaista ilmoittautumista. Kilpailijoiden tulee kuulua johonkin Suomen Pyöräily ry:n jäsenseuraan ja edustaa kyseistä seuraa. Ilmoittautuminen SM-kisoihin päättyy 30.6.2023 klo 12.00. Tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kilpailun päätuomarin kautta.

XCM:n SM-kilpailussa on seuraavat luokat:

 • N-Elite 60 km
 • M-Elite 120 km
 • M-40 120 km
 • N-40 60 km
 • N/M-50 60 km
 • M-60 60 km
 • N-60 48 km
 • MU19 60 km
 • NU19 60 km
 • Tytöt/Pojat U17 48 km
 • T/P U15 25 km
 • T/P U13 25 km
 • T/P U11 10 km

Reittikartat löytyvät tapahtumajärjestäjän sivuilta. M-Elite ja M-40 ajavat 60 kilometrin klassikkokierroksen kahdesti.

tahko mtb
Tahko MTB tapahtumakeskus
Tahko MTB:n tapahtumakeskus sijaitsee Tahkon keskusaukiolla.

Seuraa kilpailua paikan päällä tai kotisohvalta käsin

Tapahtumakeskus sijaitsee Tahkon keskusaukiolla ja tapahtuman reitit kiertävät Tahkon ja Nilsiän alueen ulkoilureittejä ja polkuja pitkin. Tapahtuman painopiste on lauantain aamupäivän aikana, jolloin reitillä on samaan aikaan yli tuhat ajajaa. Liikenteen risteyskohdissa on liikenteenohjaus ja alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan tapahtuman vaikutus liikenteeseen.

Kisoja voi seurata paikan päältä Nilsiän keskustassa Nilsiäntien varrella sekä Tahkolla tapahtumakeskuksessa. Tapahtumaan saapuvien pysäköintialue on Tahko Event Parkissa (Keitaankatu 1), josta voi siirtyä kävellen tapahtuma-alueelle.

Suora lähetys ISTV:n kautta tuo SM-kilpailun tunnelmaa myös kotisohville. ISTV:n livestreamia voi seurata lauantaina 1.7. klo 8:45 alkaen. Studiossa selostajana toimii Kare Eskola ja asiantuntijana lähetyksessä on Olli Miettinen. Lähetyksessä seurataan M-Elite 120 km ja N-Elite 60 km sarjoja. Molempien päämatkojen kilparyhmät lähtevät liikkeelle kello 9, heidän jälkeen reitille lähtevät harrastajasarjalaiset. Naisten sarjan voittajaa odotetaan maaliin 11:45 aikoihin ja miesten sarjan kärkeä kello 14 mennessä. Lähetys huipentuu ikäluokkien maaliintulojen seurantaan.

Kilpailunjohtaja Hannu Airila kertoo, että TV-ryhmä on varautunut mönkijöillä, droneilla, juoksukameroilla ja pyöräkameroilla, joten lähetyksestä tulee varmasti näyttävä.

Linkki ISTV:n suoraan lähetykseen julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Sporttaajille ja ikiliikkujille

Esittelyssä

Näe ja koe