Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkon syksyyn uusi tapahtuma Luontofest

Tahkon syksyyn uusi tapahtuma Luontofest

Viikonlopputapahtuman ohjelma kietoutuu luonnon ympärille

Lokakuun alussa, 6.-7.10.2023 järjestettävä uusi Luontofest tuo syksyisen luonnon elämykset kaikkien ulottuville monipuolisen ohjelman muodossa. Luontofest panostaa erityisesti hämärän ajan ohjelmaan ja se sopii kaikenikäisille seikkailijoille aikuisista lapsiperheisiin. Tapahtumaan voi osallistua koko viikonlopuksi tai vaikkapa vain yhden suosikkielämyksen ohjelmasta poimien.

Luontofest lähti kehittymään viime syksynä Savon ammattiopiston opettaja Maija Rissasen ja Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläisen ideasta. Uudenlaisen tapahtuman ohjelmarunkoa täydennettiin talvikauden aikana, ja luontoon moniulotteisesti liittyvä ohjelmisto aktiviteetteineen ja luentoineen alkaa nyt olla valmis.

”Halusimme panostaa erityisesti pimeän ajan tuotteistukseen, lokakuun hämäriin iltoihin ja aamuihin, jolloin Tahkon maisema on usvan peittämää. Se on pimeydessään ihanaa ja kiehtovaa vuodenaikaa”, kuvailee Maija Rissanen.

”Tahkon alueella niin majoitus-, ravintola- kuin ohjelmatarjontaa kehitetään nyt isosti. Luontofest syntyi ajankohtaan, jota emme ole aikaisemmin hyödyntäneet. Tämä tapahtuma on hieno lisä alueen monipuoliseen, ympärivuotiseen tapahtumatarjontaan. Tavoitteena on tehdä Luontofestistä vuosittain lokakuussa toistuva tapahtuma”, Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen kertoo.

Break Sokos Hotel Tahkon ja Savon Ammattiopiston ohella tapahtumaa ovat tekemässä Keskusvaraamo TAHKOcom, Savonia AMK sekä useat Tahkon alueen yritykset.

Elämyksiä syyshämärässä

Luontofest tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia kaikille luonnosta kiinnostuneille. Tapahtumassa voi muun muassa opetella erätaitoja, osallistua ohjatuille retkille tai tutustua Suomen kansallispuistoihin kuvien ja tarinoiden muodossa. Erikoisia elämyksiä ovat muinaisiin Kulning-kutsuhuutoihin sekä juureviin loitsulauluihin perehtyminen. Mäkiaution Rotkosta löytyy sekä taidepolku että lapsille sopiva Metsän olentojen taikapolku.

Syysluonnon upea usva on yksi Luontofestin voimavaroista. Tiedossa on myös muun muassa pimeän taivaan retkeä ja pimeän valokuvaamisen kurssi. Lauantaiaamuun herätään aamujoogan merkeissä.

Luontofest näkyy myös lautasella

Luontofest on myös ruuan ja juoman juhlaa. Luvassa on muun muassa planetaarinen ja 100% kotimaisista raaka-aineista valmistettu illallinen syksyllä uudistettuna avautuvassa ravintola Hillsidessa sekä iltafestit Tislaamoravintola Hophausissa molempina iltoina. Hophausin lisäksi livemusiikkia voi kokea myös lähiliikuntapuiston Rantakodalla, tulen äärellä.

Lue lisää www.tahko.com/luontofest
luontofest

Saatat olla kiinnostunut myös

Esittelyssä

Retkeily ja luontokohteet

Artikkelit

TOP 7 -käyntikohteet

Esittelyssä

Ideat ja inspiraatio

Artikkelit

Ruskalomalle Järvi-Suomeen

Esittelyssä

Vastuullisuus

Esittelyssä

Näe ja koe