Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

8°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Rallisprint tuo poikkeuksia keskustan liikenteeseen 10.6.2023

Rallisprint tuo poikkeuksia keskustan liikenteeseen 10.6.2023

  Salla Kotsalainen • 2 kesäkuun, 2023

Kilpailun rata sijaitsee Tahkon ydinkeskustassa

Lauantaina 10.6.2023 ajettava Tahko SM Sprint tuo rallihuuman aivan Tahkon ytimeen, sillä kilpailun noin 2km mittainen asfalttirata kulkee keskustan alueella. Tapahtuma ajetaan muulta liikenteeltä suljetuilla tieosuuksilla, jonka johdosta osa ydinkeskustan teistä tullaan sulkemaan ajoneuvoliikenteeltä klo 10.30 alkaen, jatkuen alustavan arvion mukaan noin klo 15 saakka.

Tapahtuman varikkoalue sekä lähtö ja maali sijaitsevat Tahko Event Parkissa. Allaolevassa kartassakin näkyvä kilpailureitti kulkee muun muassa Event Parkia ja Tahko Spa Hotellia ympäröivällä tiellä, Piazzan ja Break Sokos Hotel Tahkon välisellä piha-alueella, Ukon edustalla sekä Karhun, El Monten, K-Market Tahkon Tähden sekä Rehtin vieressä olevilla Kiljusenkalliontiellä ja Tähtitiellä.

Reitti suljetaan klo 10.30 ja nolla-autojen jälkeen ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 11.00. Autot lähtevät reitille 30s tai 60s välein. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olevalla tauolla reitti avataan noin puoleksi tunniksi, jolloin autoliikenne on mahdollista lähes normaalisti. Tapahtumaan on osallistumassa noin 90 autoa.

Sääskiniementie voidaan pakottavista syistä avata myös kesken kierroksen, jolloin liikennettä päästetään liikenneympyrän läpi esimerkiksi Aholansaareen ja vanhalle golfkentälle. Tiesulut puretaan heti, kun kilpailu päättyy. Mikäli kaikki sujuu suunnitellussa aikataulussa, normalisoituu ajoneuvoliikenne noin klo 15 alkaen. Kilpailupäivänä alueelle saapumiseen kannattaakin varata enemmän aikaa, varsinkin jos matka suuntautuu tiesulun alueella olevaan kohteeseen. Toinen vaihtoehto on ajoittaa saapuminen aamupäivään ennen klo 10.30 tai iltapäivään klo 15 jälkeen.

Hätätilanteissa, mikäli tarvitsette kilpailun aikana paikalle hälytysajoneuvon tai vastaavan, soittakaa ensin hätäkeskukseen, puh. 112 ja sen jälkeen kilpailun johdolle ( Nilsiän Urheiluautoilijat ) numeroon 044 5287 035. Näin kilpailu saadaan keskeytettyä ja apu nopeasti paikalle.
Voit ottaa yhteyttä samaan kilpailunjohdon numeroon myös etukäteen, mikäli sinulla on muita, jo ennakkoon tiedossa olevia liikkumistarpeita.

Oletko saapumassa tapahtumaan?

Yleinen pysäköintialue sijaitse Tahkolaakson P-alueilla, jonne pääsee saapumaan vapaasti koko päivän ajan. Alueelta on tapahtumakeskukseen maksuton non stop -bussikuljetus. Katso saapumisohjeet allaolevasta kalenterilinkistä ja ota samalla talteen vinkit parhaille katselupaikoille! Tapahtuma on yleisölle maksuton ja rallihuumasta pääsee nauttimaan poikkeuksellisen läheltä.

Tapahtumat

Tahko SM Sprint

10.06.2023

Rallisprint SM -kauden neljäs osakilpailu tuo rallihuuman Tahkolle!

Oletko saapumassa ulkoilemaan, syömään, viihteelle tai muutoin vain vierailemaan alueella?

Rallipäivänä alueelle myös muutoin kuin tapahtumaan saapuvien kannattaa suunnata autolla suoraan Tahkolaakson P-alueelle, jonne pääsee ajamaan esteettömästi koko kilpailupäivän ajan.

Tahkolaaksosta sukkuloit sujuvasti niin ulkoilureiteille kuin portaisiinkin ja keskustan palveluiden äärelle pääsee kävellen rantaväylää tai Tahkon siltaa pitkin.

Ravintolat

Aukioloajat