Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

8°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkon Talviteatteri julkisti tulevan kauden näytelmänsä

Tahkon Talviteatteri julkisti tulevan kauden näytelmänsä

Kutkuttava komedianäytelmä saa ensi-iltansa marraskuussa

Nokkela komedia Kaikkien aikojen viikonloppu käynnistää Tahkon Talviteatterin neljännen kauden 16. marraskuuta 2023. Vauhdikkaista, Ismo Apellin ohjaamista esityksistä nautitaan Break Sokos Hotel Tahkon uusituissa, entistä laajemmissa tapahtumatiloissa. Esityskausi kestää 1.3.2024 saakka.

Näytelmän pääosissa nähdään laulaja, näyttelijä Jamppa Kääriäinen, lavakarismaatikko Mikko Laitinen sekä pitkän linjan savolaiset näyttelijät Pekka Räsänen, Ulla Antikainen, Maija Rissanen ja Kati Ruuskanen. Käsikirjoitus on muun muassa Siskonpeti– ja Pirjo -televisiosarjoista tutun näyttelijä, käsikirjoittaja Pirjo Heikkilän käsialaa. Teoksen ohjaa Pohjois-Savossa vaikuttava ohjaaja, näyttelijä ja yrittäjä Ismo Apell. Teatterin tuottaa Siilinjärven Teatteri.

”On todella hienoa lähteä tekemään ravintolateatteria Tahkolle ja vieläpä tällaisen dream teamin kanssa. Ravintolateatteri on ihan oma teatterimuotonsa, populaarikulttuuria, jota tulevat katsomaan kaikki kansan kerrokset. Ravintolassa yleisö on todella lähellä ja läsnä, se tekee niin omasta kuin näyttelijöiden työstä hyvin kiinnostavaa”, toteaa ohjaaja Ismo Apell.

”Ja onhan Tahko paikkanakin minulle tuttu ja tärkeä. Täällä on niin myyty suksia, tanssittu Pehkun pöydillä, vietetty lomia kuin toimittu ravintolayrittäjänäkin”, Kuopiossa nykyään asuva Apell kertoo.

Luvassa samaistuttavia kohtauksia

Kaikkien aikojen viikonloppu -komediassa kuljetaan hulvatonta Tahko-viikonloppua viettävän mieskolmikon matkassa, ja viikonlopun aikana mukaan liittyy muitakin hahmoja. ”Luvassa on kohtauksia, joihin meistä jokainen voi samaistua, ja hahmovalikoima, jonka voi löytää joka kylästä ja kadunpätkältä”, Apell kertoo innostuneena.

”Pirjo Heikkilän kirjoittama älykäs dialogi on kutkuttavan naurettavaa ja nokkelaa. Yleisö saa kiemurrella, myötähäpeä tulee tuntumaan vatsan pohjassa asti. Ja sitä myötähäpeäähän me suomalaiset rakastamme”, Apell toteaa. ”Mutta on näytelmässä koskettavuuttakin.”

Ohjaajalla on hyvä tuntuma tulevasta. ”Tässä näytelmässä on kyllä kaikki ainekset hyvin suosittuun komediaan. Eli varatkaahan liput ajoissa”, ohjaaja muistuttaa.

kaikkien aikojen viikonloppu

Yleisö saa kiemurrella, myötähäpeä tulee tuntumaan vatsan pohjassa asti.”

Ismo Apell

Kokonaisvaltainen elämys uudistetuissa tiloissa

”Talvikauden 2023–2024 esitys on mitä parhainta pikkujouluohjelmaa hersyvän huumorinsa vuoksi. On aivan loistavaa, että Siilinjärven Teatterin voimahahmo Maija Rissanen sai houkuteltua Pirjo Heikkilän käsikirjoittajaksi, ja sitä myötä saatiin Ismo ohjaajaksi. Tuleva kausi mennään varmasti täysillä katsomoilla”, Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen ennustaa.

”Talven teatteri-iltoja vietetään uusituissa tiloissamme, toisen kerroksen salissa, jonka ikkunoista avautuvat hienot näkymät Tahkon talvisille rinteille. Esitys yhdistettynä keittiömme suunnittelemaan herkulliseen teatteribuffettiin tarjoaa vieraille kokonaisvaltaisen elämyksen”, Hämäläinen lupaa.

Idea Tahkon Talviteatterista sai alkunsa vuonna 2020 Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläisen ja Siilinjärven Teatterissa vaikuttavan Maija Rissasen yhteistyöstä. Hämäläinen tiedusteli tuolloin Rissaselta sopivaa esitystä pikkujouluvieraiden viihdykkeeksi ja Tahkon kulttuuritarjontaa täydentämään. Rissanen tarttui toimeen ja Tahkon Talviteatteri oli saanut alkunsa. Marraskuussa 2023 käynnistyvä esityskausi on Tahkon Talviteatterin neljäs ja esityksissä on vieraillut jo lähes 3000 katsojaa läheltä ja kaukaa.

Liput ja teatteripaketit

Break Sokos Hotel Tahko

Tutustu!