Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkolla talkoiltiin siistimmän alueen puolesta

Tahkolla talkoiltiin siistimmän alueen puolesta

Perinteiset kevätalkoot laajenivat viikon mittaiseksi

Tahkon Kyläyhdistyksen perinteiset kevätsiivoustalkoot kasvoivat tänä vuonna viikon mittaiseksi tapahtumaksi, johon osallistui iso joukko Tahkon alueen yrityksiä, kiinteistöjen omistajia ja asukkaita. Tempauksella osallistutaan myös YLEn #miljoonaroskapussia -kampanjaan.

Tahkolla kävi viime viikolla huiske, kun alueen yritykset henkilökuntineen ja Tahkon Kyläyhdistys tempaisivat yhteisillä siivoustalkoilla. Talkoisiin osallistui myös kiinteistöjen omistajia ja asukkaita. Viikon aikana alueella kerättiin lumen alta paljastuneita roskia, siivottiin kodat ja laavut, karsittiin risukoita ja puhallettiin pois talven hiekoitussoria. Myös Tahkon portaat tuli puhdistetuksi risuista ja lehdistä, samoin kuin Huutavanholman sekä Mäkiaution Rotkon reitin pitkokset ja portaat. 

Siivoustalkoisiin osallistuivat myös Tahkolla toimivat huoltoyhtiöt TAHKO24h Oy ja PapSec Oy, jotka molemmat tekivät alueen siivousta osana työpäiviä. Koko talkooväen käytössä oli siten myös kattavasti kuljetuskalustoa sekä muuta tarvittavaa välineistöä roskapihdeistä lehtipuhaltimiin ja työkaluihin.

Yhteistyökumppaneiden avulla siivousviikon yhteydessä järjestettiin myös kaikille alueen yrityksille ja asukkaille avoinna ollut sekajätteen- ja romunkeräys, joiden avulla varastoissa pyörivät sekalaiset rojut sekä metallit lähtivät keskitetysti kierrätykseen. Sekajätteen keräyksen mahdollisti rinneyhtiö Tahko Mountain ja metallinkeräyksen Lassila & Tikanoja. 

“Tahkon yhteisöllisyys näkyy hienosti myös tällä tasolla. On kerta toisensa jälkeen mahtavaa huomata miten porukka lähtee mukaan yhteiseen tekemiseen”, iloitsee Tahkon Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Heiskanen. “Tahkolta kerättiin kaikkiaan 150 roskapussia. Kyläyhdistyksen ja yritysten puolesta iso kiitos kaikille talkoisiin osallistujille sekä Tahko Mountainille, L&T:lle, TAHKO24h:lle ja PapSecille”, Heiskanen jatkaa.

Miljoona roskapussia

Tahkolta kerätyt roskapussit ilmoitetaan YLEn järjestämään, valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanja kestää kesäkuun puoliväliin saakka ja sen tavoittaana on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia sekä vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan. 

Tahkon väki haastaa kaikki mukaan #miljoonaroskapussia -kampanjaan, missä päin Suomea liikkuukin. Kampanjassa kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä ne on kerätty. Hyvän mielen ja viihtyisän ympäristön lisäksi aiheen ympärille muodostuu kaikkia meitä hyödyttävä kilpailu Suomen paikkakuntien välille.

”Tahkolta kampanjaan kerättiin kaikkiaan 150 pussillista roskia.”

Kari Heiskanen, Tahkon Kyläyhdistys
vastuullisuus

Vastuullisuus

Tahko on vastuullinen matkakohde. Meitä ympäröivän maailman ja sen asukkaiden vaaliminen edistämällä kestävää matkailua ei ole meille vain trendi, vaan normi, johon ilolla sitoudumme.