Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahko Bike Park on nyt entistä monipuolisempi

Tahko Bike Park on nyt entistä monipuolisempi

  Salla Kotsalainen • 25 huhtikuun, 2023

Uusi harjoittelualue, lisää hissejä, enemmän aukiolopäiviä, uusia lipputyyppejä ja paljon muuta

Alamäkipyöräilyn suosio jatkaa kasvuaan ja lajin harrastusmahdollisuuksiin on panostettu entistä enemmän myös Tahkolla. Rinneyhtiö Tahko Mountainin operoima Tahko Bike Park vastaa kysyntään lisäämällä aukiolopäiviä sekä parantamalla erityisesti lajiin tutustujien ja vasta-alkajien harjoittelumahdollisuuksia.

Tulevana kesänä käytössä on kolme hissiä, yhdeksän alamäkirataa, täysin uudistunut Mini Mountain -harjoittelualue sekä monipuolinen bike school. Luvassa on myös uusia lipputyyppejä sekä enemmän aukiolopäiviä kesälle ja syksylle.

Lajin aloittaminen on tehty entistä helpommaksi

Vauhdikkaiden, jopa lähes 200 metrin korkeuseroilla varustettujen alamäkiratojen lisäksi myös lajiin tutustuminen ja sen aloittaminen on Tahkolla tehty entistäkin helpommaksi. Tahko Mountainin viime joulukuussa käyttöön avaama Mini Mountain -alue palvelee tulevana kesänä myös alamäkipyöräilystä kiinnostuneita aloittelijoita. 

“Mini Mountain -harjoittelualueella on kolme uutta aloittelijoille sopivaa rataa, katettu mattohissi, sompahissi sekä tasaisempi trainee zone -alue. Alueella on käytössä myös oma, edullisempi lipputyyppi sekä maksutonta opastusta torstai-iltapäivisin läpi kesäkauden”, kertoo hiihtokoulun johtaja Katariina Hentinen Tahko Mountain Ski Schoolista. 

“Mini Mountain hisseineen on avoinna samaan aikaan bike parkin tuolihissin kanssa, eli kesällä viitenä päivänä viikossa, syksyllä lähes joka viikonloppu sekä Savon syyslomaviikolla”, Hentinen jatkaa.

Tahko Mountain teki kesän 2022 aikana rinnealueella mittavat uudistukset, jossa entisestä lasten rinteestä muokattiin ympärivuotiseen käyttöön soveltuva, monipuolinen lasten ja aloittelijoiden alue. Uudistuksen yhteydessä alueelle hankittiin myös uusi, katettu mattohissi ja uusi sompahissi. Rakennushankkeen kokonaiskustannukset olivat lähes 2 miljoonaa euroa. 

mini mountain bike park
Mini Mountain alue palvelee läpi vuoden. Kuva: Tahko Mountain

Opetusta on tarjolla läpi kesän

Tahko Bike Parkin opetustoiminnasta vastaa Tahko Mountain Ski School ja opetusta on tarjolla jokaisena aukiolopäivänä. Maksullisia tunteja järjestetään niin yksityishenkilöille kuin kaveriporukoille sekä yritysryhmille ja 100 minuutin mittainen opetus antaa hyvät valmiudet omatoimiseen seikkailuun. Tunneilla käydään läpi muun muassa tekniikkaa, hissien käyttöä ja varusteita. Mikäli omaa, alamäkipyöräilyyn sopivaa pyörää tai suojavarusteita ei vielä ole, ne voi vuokrata kätevästi rinteen juurella sijaitsevasta SkiMac Tirolista

Maksullisten tuntien lisäksi Mini Mountainilla järjestetään maksutonta opastusta joka torstai klo 14-16. Tahko Bike Parkin kauden avaukseen osuu sopivasti myös valtakunnallinen Tutustu Bike Parkiin -päivä 28.6.2023 ja tällöin lajiin voi tulla tutustumaan maksutta Mini Mountain -alueella.

bike park

Enemmän aukiolopäiviä ja uudet lipputyypit

Tahko Bike Parkin kesäkausi avataan keskiviikkona 28.6.2023 ja hissit pyörivät viitenä päivänä viikossa, keskiviikosta sunnuntaihin. 

“Perjantain aukioloaikoja on jatkettu klo 19 saakka ja uutena aukiolopäivänä testaamme kesäsesongilla nyt myös kovasti toivottua sunnuntaita”, kertoo Katariina Hentinen ja jatkaa: “Myös syksyllä avaamme Bike Parkin entistä useampana viikonloppuna”.

Perinteisten päivä- ja kausilippujen lisäksi myynnissä on nyt myös kolmen päivän pe – su lippu, jolla lajista voi nauttia kolme päivää kahden hinnalla. Tahko Bike Park -lippujen hinnoittelu on jaettu siten, että kalliimmilla lipuilla voi laskea kaikilla yhdeksällä radalla ja kaikilla kolmella hissillä, mutta mikäli haluaa pysytellä vain Mini Mountain -alueella, on se hinnoiteltu erikseen. Mini Mountain harjoittelu -alueen liput maksavat alkaen 15 euroa / 2 tuntia tai 25 euroa / päivä.

Tahko Bike Parkin aukioloajat

 • 28.6.-6.8.2023
  • keskiviikko klo 10-16
  • torstai klo 10-16
  • perjantai klo 11-19
  • lauantai klo 10-16
  • sunnuntai klo 10-16
 • 25.8.-30.9.2023
  • perjantai klo 12-18
  • lauantai klo 10-16
 • 14.-21.10.2023
  • joka päivä klo 10-16 ( la-la )

Tahko Bike Park liput

Katso hinnasto ja osta lippuja!

Lue lisää

Katso myös

Artikkelit

Menninkäisestä alamäkipyöräilijäksi yhdessä päivässä 

Paikat

Tahko Bike Park