Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

23°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Maastopyöräilyn SM -kisat ajetaan Tahkolla

Maastopyöräilyn SM-kisat ajetaan Tahkolla

  Salla Kotsalainen • 13 huhtikuun, 2023

Vuoden 2023 SM-tittelit ratkotaan
Tahko MTB:n yhteydessä

Vuoden 2023 maastopyöräilyn SM-kilpailut on myönnetty Tahkolle. Kilpailut ajetaan Tahko MTB -tapahtuman yhteydessä kesä-heinäkuun vaihteessa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun SM-tittelit ratkotaan Tahkon maastoissa.

”Tahko MTB on kasvanut harrastajien kokoontumisajoista koko perheen aktiiviseksi viikonlopuksi. Tahkon puitteet, reitit ja tunnelma ovat nostaneet tapahtuman Suomen suurimmaksi maastopyöräilytapahtumaksi. On hienoa, että nyt myös Suomen mestaruudet päästään ratkomaan Tahkon mäkisillä reiteillä”, iloitsee tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Miesten SM-kilpailu ajetaan 120 kilometrin reitillä ja naisten mestaruudet ratkotaan 60 kilometrin matkalla. Viikonloppuna ratkotaan myös nuorten ja veteraanien mestaruudet eri ikäsarjoissa. Pääsarjojen parhaat palkitaan rahapalkinnoilla.

”SM-arvon ansiosta Tahkolla ovat mukana kaikki Suomen parhaat ajajat. Muut harrastajat pääsevät vertaamaan omaa vauhtiaan Suomen kärkeen, sillä SM-lähdöt ajetaan samoilla reiteillä kuin muutkin Tahko MTB:n sarjat. Yleisöä varten käytössä on livetulospalvelu, GPS-seuranta ja screeni, josta voi seurata suoraa lähetystä kärjen tilanteesta”, Airila kertoo.

SM-kilpailuiden lisäksi Tahkolla järjestetään alle 16-vuotiaiden sarjoissa matalan kynnyksen Kultainen Kampi -cupin osakilpailu.

tahko mtb

Tulevina vuosina tavoitellaan kansainvälisiä arvokisoja

Tapahtumapäällikkö Airilan mukaan tulevien vuosien tavoitteena on saada Tahko MTB:n yhteyteen myös kansainvälisiä arvokisoja.

”Tänä vuonna tapahtuma järjestetään SM-kisojen takia kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n sääntöjen ja kriteerien mukaisesti. Tahkon fasiliteetit ja reitit mahdollistavat myös kansainvälisten tapahtumien järjestämisen. Tavoitteenamme on järjestää Tahkolla maastopyöräilyn kansainväliset arvokilpailut vuonna 2025”, Airila avaa tulevista suunnitelmista.

Tahko MTB järjestetään perinteisesti juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna, tänä vuonna 30.6.-1.7.2023 ja tapahtumaan odotetaan noin 2000 osallistujaa kannustus- ja huoltojoukkoineen.

maastopyöräilyn sm tahko
tahko mtb
Tahko MTB liikuttaa kaiken ikäisiä lajin harrastajia.
maastopyöräilyn sm

Varaa majoitus

Mökki, huvila, hotelli, huoneisto?

Tahkolla majoituksen voi valita yli 8600 vuodepaikan ja lähes 1000 kohteen joukosta – tapahtuman sykkeestä, hiljaisuuden keskeltä, rannalta, ulkoilureittien vierestä, yhdelle, kahdelle tai vaikka koko joukkueelle. Ole kuin kotonasi, mutta rennommin.