Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

15°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Poikkea päiväretkelle Kuopioon

Poikkea päiväretkelle Kuopioon

Kuopio, tuo Järvi-Suomen sykkivä sydän, on suuri kaupunki pienessä koossa ja siksi täydellinen tahkoilijan päiväretkikohde. Tahkolta Kuopioon hurauttaa omalla autolla alle tunnissa ja kesälomailijaa vastassa odottavat iloiset ihmiset, värikäs kulttuuri, herkullinen ruoka, lukemattomat käyntikohteet, luonnonläheisyys ja olemisen vapaus. 

Kaupungin ympärille avautuva järvimaisema on kokemisen arvoinen niin rannalta kuin vesiltäkin käsin. Erityisen hätkähdyttävä se on kuitenkin Puijon tornista katsottuna, kun jylhät metsät, kimmeltävä Kallavesi ja Suomen sisämaan suurimpiin kuuluva saaristo esittelevät kesäistä kauneuttaan.

Kauppatoria kehystävä keskusta-alue on juuri kompaktin kokoinen kävellen koettavaksi. Päiväretkellä kannattaa kuitenkin piipahtaa myös muista kaupunginosista löytyvissä kulttuuri-, liikunta- ja luontokohteissa, joihin pääsee oman auton lisäksi helposti bussilla, veneellä tai sähköavusteisilla kaupunkipyörillä. 

Kulturelli Kuopio – Koe ainakin nämä 4

1. Hemmottelua kaikille aisteille

Kulttuurinnälkäisille Kuopio tarjoaa runsaasti musiikki-, teatteri-, museo- ja taide-elämyksiä. Myös Kuopion ruokakulttuuri on moninainen. Samaan aikaan, kun luomu- ja lähiruoka ovat vahvistaneet asemaansa osana alueen identiteettiä, on kaupunkiin virrannut uusia makuja ja värejä maailmalta matkailun myötä. Alueen korkea gastronominen taso onkin tulosta useiden laadukkaiden ravintoloiden, alkutuottajien, elintarviketoimijoiden ja paikallisten yritysten sitoutuneesta työstä.

Kuopio on satamakaupunki, jota ympäröi sisämaan suurimpiin kuuluva saaristo.
Tarkalleen ottaen Kallavedessä lilluu 1964 saarta.

2. Vuodenaikojen vaikutus satamakaupungin arkeen

Matkustajasataman laivaliikenne on kesäsesongissa vilkkaimmillaan. Päivittäin satamaan rantautuu tai matkaansa jatkaa myös lukematon määrä veneilijöitä. Eikä ihme, onhan matkustajasatama herännyt viime vuosien aikana uuteen kukoistukseen. Venelaiturit, sisävesiristeilijät, ravintolat, satamatori ja tänä keväänä valmistunut uusi järvimatkailukeskus tarjoavat monia kokemisen arvoisia elämyksiä koko kesän ajan.

3. Mualiman napa

Keskeltä kaupungin keskustaa löytyy kaikkien kaupunkilomien keskipiste eli Kuopion tori eli kavereiden kesken Mualiman napa. Kesällä Kuopion tori kuhisee elämää ja siellä voi maistella monenlaisia paikallisia herkkuja tai ostaa vaikka kauniita käsitöitä. Lisäksi torilla järjestetään useita kesäisiä tapahtumia teemoinaan muun muassa kulttuuri, urheilu sekä ruoka.

4. Talojen tarinat osana kaupungin historiaa

Kesällä on mukavaa kuljeskella kiireettömästi Kuopion kauniilla rännikaduilla ja ihastella samalla arkkitehtoonisesti merkittäviä rakennuksia. Idyllinen kauppahalli, tunnelmallinen tuomiokirkko sekä täysin remontoitu Kuopion museo ovat kaikki ehdottomasti vierailun arvoisia. Myös kaupungin historiasta kertova sympaattinen korttelimuseo puurakennuksineen ja herttaisine sisäpihoineen on ihastuttava kohde kesäaikaan. 

Lisää vinkkejä Kuopioon suuntaaville matkailijoille osoitteessa kuopiotahko.fi