Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

17°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Talviteatteri rikastuttaa Tahkon kulttuuritarjontaa

Talviteatteri rikastuttaa Tahkon kulttuuritarjontaa

  Salla Kotsalainen • 9 marraskuun, 2022

Tahkon talviteatterin kausi käynnistyy perjantaina

Talviteatteri on tullut Tahkolle jäädäkseen. Nyt alkavan, kolmannen talvikauden esitys on hulvaton farssi Tuplakupla, joka saa ensi-iltansa tulevana perjantaina 11.11.2022. Tahkon talviteatteria tuottavat yhteistyössä Siilinjärven teatteri ja Break Sokos Hotel Tahko.

Idea talviteatterista sai alkunsa kolme vuotta sitten Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläisen ja Siilinjärven teatterissa vaikuttavan Maija Rissasen keskustelun tuloksena. ”Pohdiskelin Tahkon silloista kulttuuritarjontaa ja kaipasin siihen sellaista täydennystä, joka sopisi erityisesti pikkujoulukauteen. Syntyi idea Tahkon talviteatterista, johon Maijalla oli heti mukaansatempaavia ideoita”, kertoo Anna Hämäläinen.

Tahkon talviteatterin ensimmäisellä kaudella 2020-2021 esitettiin näytelmä Viisi naista kappelissa, jonka ohjasi nilsiäläinen Antti Heikkinen. Tahkon lisäksi näytelmää esitettiin Nilsiän Mantulla sekä Juankoskella. ”Talviteatterin palaute oli niin positiivista, että päätimme jatkaa seuraavaan kauteen uudella näytelmällä”, Anna Hämäläinen jatkaa.

Sydämeltään Vapaat -näytelmä nauratti talvikaudella 2021-2022. Kuvassa Nina Ollikainen.

Talvella 2021-2022 esitetyn Sydämeltään vapaat -näytelmän käsikirjoitus on itsensä Maija Rissasen käsialaa. Aikuiseen makuun sopiva musiikkikomedia myytiin loppuun lähes jokaisena esitysiltana ja mukana nähtiin myös paikallisten harrastajanäyttelijöiden rohkeaa heittäytymistä rooleihinsa. Laulutaidoillaan ja karismallaan upean lisän rooliinsa toi muun muassa Voice of Finlandista tuttu, nilsiäläinen Henry Mikkonen.

Tahkon talviteatterin kausi 2022-2023 tuo Break Sokos Hotel Tahkolle hulvattoman farssin Tuplakupla. Aikuisille suunnatun näytelmän on käsikirjoittanut John Chapman & Dave Freeman, sovittanut Maija Rissanen ja sen ohjaa Katja Väänänen. Tuplakuplan päärooleissa nähdään Ulla Antikainen, Ismo Rautiainen, Pekka Räsänen, Maija Rissanen, Vesa Linninen, Merja Osala ja Arja Heiskanen.

”Tuplakupla on railakas ja vauhdikas farssi jossa valhetarinat kerrostuvat niin, että lopulta kaikkien on vaikea pysyä mukana tapahtumien kulussa. Hillitön valheiden sekamelska laittaa nauruhermot koville”

Tuplakuplan esityskausi kestää 11.11.2022 – 4.2.2023, käsittäen 16 näytöstä. Esityspaikkana toimii tuttuun tapaan Break Sokos Hotel Tahkon yläsali ja näytös kestää 2,5 tuntia väliajan kanssa. Teatteritilassa vieraita palvelee monipuolinen baari ja lähin illallispaikkakin löytyy vain parin askeleen päästä, kerrosta alempaa. Perus pääsylippujen lisäksi myynnissä on majoitus- ja pikkujoulupaketteja sekä ruokailun sisältäviä paketteja.

Osta lippuja

Peruslippu 22€ / 20€
Ryhmäliput 20€

Varaa koko paketti

Majoitus- ja pikkujoulupaketit
Lippu & ruokailu -paketit

Bussikuljetus Kuopiosta Tahkolle neljään esitykseen

Tahkon talviteatteriin pääsee Kuopiosta bussilla neljänä esityspäivänä; sunnuntain 27.11. klo 15 alkavaan esitykseen sekä 9.12., 10.12. ja 20.1. klo 18 esityksiin. Bussimatka tulee varata etukäteen ja kyytiin voi hypätä Kuopiosta kaupungintalon takaa, Vuorelasta S-Marketin pysäkiltä, Siilinjärven linja-autoasemalta sekä Siilinjärven ABC:n pysäkiltä. Kuljetuksen edestakainen hinta on 30€ ja se sisältää myös pääsylipun esitykseen. Lisätietoja Siilinjärven teatterin verkkosivuilta.