Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

8°C

0/15

18/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Matkalla kohti Sustainable Travel Finland – destinaatiomerkkiä

Tahkolla ollaan hyvää vauhtia matkalla
kohti Sustainable Travel Finland – destinaatiomerkkiä

  Salla Kotsalainen • 27 huhtikuun, 2022

”Tällainen alueellinen yhdessä tekeminen on merkittävä teko ihan valtakunnallisestikin mitattuna”

Tahkolla ollaan askel askeleelta lähempänä Sustainable Tahko -hankkeessa käynnistynyttä tavoitetta saavuttaa arvostettu Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkki. Hankkeen toteutusaika oli 1.4.2020 – 31.12.2021 ja sen alkamisen jälkeen alueella on saavutettu yli 25 toimipaikkakohtaista ympäristösertifikaattia sekä yhdeksän Sustainable Travel Finland -merkkiä.

Jotta STF -merkkiä voi hakea destinaationa, tulee STF -merkki ensin olla yli 51%:lla alueen ympärivuotisista yrityksistä. Tämä tavoitteen täyttymiseksi alueella tarvitaan enää neljä yrityskohtaista STF -merkkiä, joten hankkeessa asetettu tavoite saavuttaa destinaatiomerkki vuoteen 2024 mennessä tulee täyttymään varmasti jo aiemminkin.

Vastuullisuus osana arkea

Vastuullisuus on tahkolaisille tärkeä arjessa kulkeva arvo. Alueen yrittäjät uskovat, että matkailun kehittäminen kestävämmäksi on hyväksi alueelle nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi alueen vastuullisuuteen panostaminen parantaa alueen asukkaiden ja sinne saapuvien vierailijoiden viihtyvyyttä sekä hyvinvointia.

Uuden vastuullisemman statuksen myötä matkailijat voivat nauttia matkakohteen elämyksistä tietäen, että ympäristö ja paikallisten hyvinvointi on otettu matkailussa huomioon.

Mikä on Sustainable Travel Finland?

Sustainable Travel Finland ( STF ) -ohjelman ideana on tarjota yrityksille ja -kohteille kestävän kehityksen polku; konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki, joka helpottaa kestävien käytäntöjen ja valintojen omaksumista jokapäiväisessä liiketoiminnassa. Koko ohjelman läpikäyvät yritykset ja -kohteet tunnustetaan Sustainable Travel Finland -merkillä ja ne saavat käyttöönsä jatkuvan kehittämismallin, viimeisimmät tiedot kestävän matkailun kehittämisestä sekä markkinointituen ja näkyvyyden Visit Finland -kanavissa. STF-merkki uusitaan säännöllisesti.

Sustainable Travel Finland -merkin Tahkolla ovat 26.4.2022 mennessä saavuttaneet jo Break Sokos Hotel Tahko, Keskusvaraamo TAHKOcom, Tahko Mountain, SkiMac Tahko, Tahko Spa Hotel, Tahko Apartments, Ravintola Rehti, Ravintola Riemu sekä Rinneravintola Pehku.

Vasemmalla Anna Hämäläinen ja oikealla Isa-Maria Tervonen.

Ympäristösertifikaatista STF -merkkiin

Ennen kuin yritys on voinut hakea STF-merkin suorittamista, on sen tullut suorittaa 7 askeleen kestävän matkailun kehittämispolku. Yhtenä askeleena on, että yrityksellä tulee olla jokin kestävää matkailua tukeva sertifikaatti. Tahkon alueen yritysten keskuudessa suosituin ympäristösertifikaatti on ollut Ekokompassi ja toiseksi suosituin Green Key -ympäristöjärjestelmä.

Ympäristösertifioituja yrityksiä Tahkolla 26.4.2022 mennessä ovat Tahko Mountain, Break Sokos Hotel Tahko, Tahko Golden Resort, Keskusvaraamo TAHKOcom, TAHKO24h, SkiMac Tahko, Puustila Golf & Ski, Tahko Golf Club Old Course sekä Lake & Forest Course, Tahko Apartments, Tahko Spa Hotel, Tahko Farmi, SuperCorner Tahko, Vietti Suites, Ukko huoneet ja huvilat, Tiinan Tuvat sekä ravintoloista Hillside, Hophaus, Hesburger, Piazza, Pehku, Panorama Bar & Café, Pizza Breikki, Rehti, Riemu, Ristorante & Lounge Cervina sekä Warsteiner Bar.

”Lähtötilanne kaksi vuotta sitten ennen Sustainable Tahko -hanketta oli se, että vain parilla Tahkon alueen yrityksistä oli jokin ympäristösertifikaatti. On hienoa nähdä, kuinka alueen yritykset ovat joukolla lähteneet mukaan ympäristövastuutyöhön. Kahdessa vuodessa on alueella tehty hurjasti töitä vastuullisuuden eteen ja yhteinen tavoite saavuttaa Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkki Tahkolle lähenee”, kertoo TAHKOcom Oy:n toimitusjohtaja Isa-Maria Tervonen.

”Yritykset ovat tehneet todella ison työn ympäristösertifikaattien kanssa. Tällainen alueellinen yhdessä tekeminen on merkittävä teko ihan valtakunnallisestikin mitattuna”, iloitsee Anna Hämäläinen Break Sokos Hotel Tahkolta.

Löydä matkallesi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi

Majoitus

Aktiviteetit

Ajankohta

Ryhmän tyyppi