Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Lasten rinnealueen muokkaustyöt alkavat tällä viikolla

Lasten rinnealueen muokkaustyöt
alkavat tällä viikolla

  Salla Kotsalainen • 25 huhtikuun, 2022

Katettu mattohissi, uusi sompahissi
ja monipuoliset aktiviteettialueet

Tahkon rinneyhtiö Tahko Mountain käynnistää tällä viikolla mittavat rakennustyöt, jossa nykyisestä lasten rinteestä muokataan monikäyttöinen lasten alue. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa ja se valmistuu tulevalle talvikaudelle 2022-2023.

Kesän aikana nykyistä lasten rinnettä loivennetaan aloittelijoille paremmin sopivaksi ja samalla rinnealueen alareunaa levennetään järvelle päin siten, ettei opetustoiminta jatkossa ole riippuvainen järven jäätymisestä. Alueelle rakennetaan myös 50 metriä pitkä, katettu mattohissi ja 280 metriä pitkä sompahissi sekä talvisia aktiviteettialueita pulkkamäkineen. Suunnittelussa on otettu huomioon myös ympärivuotisuus, joten jatkossa esimerkiksi alamäkipyöräilyn opetustunteja voidaan järjestää nimenomaan lapsille ja aloittelijoille tarkoitetulla alueella.

Lasten alueen rakennustyöt alkavat heti tällä viikolla ja ne kestävät syksyyn 2022 saakka. Investoinnin takana on Tahkon, Kasurilan ja Vuokatin rinnekeskuksia pyörittävä SkiOne Group Oy.  Kokonaisuutena kesän rakennushankkeen kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Lasten alueen hissi-investointeihin yhtiö on saanut ELY-keskukselta yrityksen kehittämisavustusta 20%.

Alueen louhinta- ja maansiirtotyöt aiheuttavat poikkeuksia liikkumiseen Turistirinteen ja Lastenrinteen alaosassa 1.5.-30.9.2022 välisenä aikana, mutta alueelle rakennetaan väliaikaisia reittejä mahdollisimman sujuvaa liikkumista varten.

Uusi tuolihissi, lumetusjärjestelmän parannuksia, uusi palvelurakennus

Lastenrinteen rakennusprojekti käynnistää samalla suuremman, mittaluokaltaan yhteensä noin 7 miljoonan euron investointikokonaisuuden, jonka osioita tavoitellaan toteutettavaksi talvikauteen 2024 mennessä.

Kesän 2022 uudistusten lisäksi kokonaisuuteen sisältyy muun muassa nykyisen päähissilinjan muuttaminen tuolihissiksi, uuden palvelurakennuksen rakentaminen Tahkolaakson pohjukkaan sekä lumetusjärjestelmän parannuksia aikaisemman kauden aloituksen mahdollistamiseksi.

”Ja tokihan esimerkiksi tulevaisuutta silmällä pitäen on jo käynnistetty tiehanke, jossa Tahkomäen metsäautotie siirretään syksyyn 2022 mennessä siten, ettei se tulevaisuudessa rajoita rinnealueen toimintoja Välimäessä”, kertoo Tahko Mountainin liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen.

Rinneyhtiön tulevaisuuden suunnitelmissa siintää noin 40 hehtaarin verran uutta rinnealuetta Välimäen puolella. Tahkomäentien siirtäminen on osa länsirinteiden tieverkoston kehittämiseen liittyvää EU -hanketta, jossa Tahkon länsirinteiden puolella kulkevaa tietä siirretään noin kilometrin matkalla. Tieverkoston kehittäminen palvelee paitsi tulevaisuuden rinneinvestointeja, myös alueen asukkaita sekä Panorama Resort Oy:n Raaha -hanketta. Maisemahotelli Raahan ja metsäkylpylä Forest Span rakentaminen rinnealueen huipulle alkaa tänä keväänä.

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Tahko Mountain

Paikat

Tahko Bike Park

Artikkelit

Menninkäisestä alamäkipyöräilijäksi yhdessä päivässä 

Paikat

Tahkon retkeilyreitit