Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Kelkkaenduron SM kisakausi avataan Tahkolla

Kelkkaenduron SM kisakausi
avataan Tahkolla

upeista puitteista pääsevät nauttimaan
niin kuljettajat kuin yleisökin

Kelkkakansan suosikkiviikonloppu koostuu lauantaina 12.2.2022 ajettavasta SM Enduron osakilpailusta sekä perjantain kaikille avoimesta koeajotapahtumasta, johon kokoontuu näytteilleasettajia, esittelijöitä ja tarvikemyyjiä. Tapahtumakeskus rakentuu aivan Tahkon ydinkeskustaan.

EDIT 17.1.2022: Voimassaolevien koronarajoitusten vuoksi tapahtuma siirtyy järjestettäväksi 10.-12.2.2023

Viikonloppuna 11.-13.2.2022 järjestettävän tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii savolainen kelkkailujoukkue Team Porokeisarit, yhteistyössä Lumi-Savon ja Pohjois-Savon Moottorikelkkailijoiden kanssa. Lauantaina ajettavaan SM Enduron 1. osakilpailuun odotetaan noin 200 kilpailijaa huoltojoukkoineen ja se on Suomen moottorikelkkailijat ry:n lajiliiton alainen osakilpailu.

”Perjantaina luvassa on koeajoja, lauantaina keskiössä on kilpailijatapahtuma. Mukavaa pöhinää on siis luvassa alueella koko viikonlopun ajan”, kertoo tapahtumasta päävetovastuussa oleva, Team Porokeisareiden Jarno Sinevaara.

Moottorikelkkaenduro on luotettavuuskilpailu, jossa ajetaan siirtymä- ja maastokokeita. SM-kilpailuvaatimuksena on vähintään 2 maastokoetta, joiden yhteispituus on vähintään 70 kilometriä sekä tarvittavat siirtymät, jotka asettavat koetukselle niin kuljettajan kuin kelkan kunnon.  

tapahtumakeskus rakentuu tahkon ydinkeskustaan

Tapahtumakeskus rakentuu aivan Tahkon ytimeen, Break Sokos Hotel Tahkon ja Ravintola Piazzan väliselle piha-alueelle, johon myös yleisön on helppo saapua. Kisatunnelma näkyy alueella perjantai iltapäivästä alkaen, jolloin luvassa on paitsi koeajotilaisuuksia ja messutunnelmaa, myös lauantain kilpailun katsastus.

Lauantain SM -osakilpailu käynnistyy kisakeskuksen tuntumasta klo 09 ja keskeisen sijainnin ansiosta yleisö pääsee seuraamaan kisatunnelmaa poikkeuksellisen läheltä. Lähtöjen lisäksi kuljettajia näkyy Tahkolla myös EK2 ja EK3 välisen huollon aikana sekä tietenkin maaliin tultaessa. Kilpailun erikoiskokeiden ja siirtymien sijainnit julkaistaan lähempänä kilpailua, mutta katselualueita pyritään rakentamaan myös reitin varrelle.

”Enduroa ei yleensä mielletä yleisölajiksi, mutta tällä kertaa pyrimme rakentamaan katselualueita siten että kilpailua pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä”, kertoo Jarno Sinevaara.

Kaikkien kilpailijoiden odotetaan olevan maalissa noin klo 16 mennessä.

perjantai 11.2.2022

  • Koeajoja, näytteilleasettajia, tarvikemyyntiä
  • Lauantain kisan katsastus

Lauantai 12.2.2022

  • SM Enduro osakilpailu
  • Näytteilleasettajia, tarvikemyyntiä, kisatunnelmaa
  • Ruokaa, juomaa ja musiikkia

Tapahtuman järjestämisessä on mukana vahvasti myös kilpailukeskuksena toimiva Break Sokos Hotel Tahko. ”Kysyntää kelkkakilpailuille on Tahkolla ollut ja olemmekin innoissamme, kun saamme olla mukana mahdollistamassa tapahtuman järjestämistä”, kommentoi hotellinjohtaja Anna Hämäläinen. ”Tahkon puitteet sopivat hyvin monenlaisten tapahtumien järjestämiseen ja osallistujat arvostavat alueen laadukasta palvelutarjontaa majoituksista ravintoloihin ja toimiviin oheispalveluihin”, Hämäläinen jatkaa.

”Tahkon keskustassa ei ole järjestetty tämän kaltaista tapahtumaa pitkään aikaan, joten kelkkakansaa on odotettavissa alueelle paljon.”

Jarno Sinevaara

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Moottorikelkkailu

Esittelyssä

Hotellit

Esittelyssä

Etsi & varaa

Esittelyssä

Ruokaravintolat

Esittelyssä

Yöelämä

Yritykset

Hophaus Tahko