Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

4°C

25/25

13/15

7.6 km

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
TAHKOcom mahdollistaa ensimmäisenä keskusvaraamona Suomessa hiilijalanjäljen kompensoinnin

TAHKOcom mahdollistaa ensimmäisenä keskusvaraamona Suomessa
hiilijalanjäljen kompensoinnin

 

Toiminto tulee osaksi varausjärjestelmää
jo tämän vuoden lopulla

TAHKOcom on solminut yhteistyösopimuksen ilmaston hiilidioksidipäästöjä kompensoivan Compensate-säätiön kanssa. Yhteistyön myötä TAHKOcom tarjoaa tulevaisuudessa Tahkon alueen matkailijoille mahdollisuuden kompensoida matkan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt suoraan varaustilanteessa. Näin ollen TAHKOcomista tulee Suomen ensimmäinen matkailun keskusvaraamo, joka tarjoaa tätä palvelua.

”Me Tahkolla haluamme olla vastuullinen matkailualan toimija. TAHKOcomin kautta varataan vuosittain noin 300 000 majoitusyötä. Tätä kautta voimme tuoda vastuullisuuden entistä lähemmäksi kuluttajia”, toteaa TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma

Matkailijat voivat jatkossa kompensoida matkansa aiheuttamat hiilidioksidipäästöt suoraan matkanvarauksen yhteydessä. Toiminto on asiakkaille vapaaehtoinen ja varat ohjataan lyhentämättöminä suomalaisen Compensate-säätiön kautta aktiiviseen hiilisidontaan ja sitä tukeviin innovaatioihin.

“Hiilidioksidipäästöjä syntyy kaikissa arjen toiminnoissa. Meillä on kuluttajina paljon valtaa kantaa vastuu näistä päästöistä ja siihen meillä kaikilla on nyt mahdollisuus osallistua”, Compensaten toimitusjohtaja Elina Kajosaari kertoo.

Myös Vihma korostaa arjen tekojen merkitystä.

”Vastuullisuus on tekoja ja päätöksiä. Keskivertosuomalaisen tulisi leikata hiilijalanjälkensä neljännekseen nykyisestä. Yritykset ovat merkittävässä roolissa vastuullisen päätöksenteon suhteen ja nyt voimme auttaa myös loppukuluttajia. Tämä on suunta, johon haluamme koko Tahkona mennä – kohti vihreämpää ja kestävämpää matkailukulttuuria.”

Toiminto tulee osaksi varausjärjestelmää loppuvuodesta 2021.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Vastuullisuus

Esittelyssä

Ideat ja inspiraatio

Artikkelit

Tahkolla kaikkien aikojen vahvin matkailukesä