Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

-0°C

25/25

15/15

36.8 km

Zipline

113 km

sulje

Tahko nyt X
Tahkolla kaikkien aikojen vahvin matkailukesä

Tahkolla kaikkien aikojen vahvin matkailukesä

edelliseen kesään verrattuna
Kasvua tuli yli 20%

TAHKOcomin majoittamien matkailijoiden Tahkolle kerryttämä matkailutulo oli kesäkaudella 2021 noin 6,5 miljoonaa euroa. Matkailijat olivat tyytyväisiä alueen palveluihin, mutta kaipaavat jatkokehitystä tiettyihin luontoaktiviteettien. Tiedot selviävät TAHKOcomin käyttämästä matkailuanalytiikasta.

Matkailijoiden jättämä tulo on kohteelle vientituloa ja siten arvokas osa alueen taloudellista hyvinvointia. Keskimääräinen rahankäyttö Tahkolla majoittuneiden osalta on 96,34 eur/hlö/päivä. TAHKOcomin kautta majoittuneet matkailijat tuottivat alueelle noin 6 494 000 euroa matkailutuloa.

“Kesällä matkailijat käyttävät Tahkolla hiukan talvea vähemmän rahaa lomansa aikana. Tämä johtuu osittain kesä- ja talvilomailun sisältöeroista. Myös itse omistamissaan mökeissä majoittuneet matkailijat luovat tulovirtaa paikallisten palveluiden kautta. Kulunut kesä oli varmasti kaikkien aikojen paras”, iloitsee TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma.

TAHKOcomin kautta Tahkolle kertynyt matkailutulo aikavälillä 1.6.–31.8.2021.

Kesäkauden aikana (1.6.–31.8.2021) TAHKOcomin kautta välitetyissä majoituskohteissa oli yhteensä 67 406 yöpymisvuorokautta, joka on noin 22 % enemmän, kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Keskimääräinen viipymä matkailijoilla oli 3,45 vuorokautta, kun viime talvikaudella viipymä oli 3,55 vuorokautta.

Tieto on koottu 1.6.–31.8.2021 tehdyn kyselytutkimuksen perusteella, johon vastasi 431 vastaajaa.

Rahankäytön jakautuminen prosentteina

  • ravintolat 20,7%
  • ostokset 17,2%
  • virkistyspalvelut 13,5 %
  • majoitus 12,1%
  • muut asiat 11,4%
  • polttoaineet 10,1%
  • kulttuuripalvelut 7,7%
  • henkilöliikennepalvelut 7,3%€

Ensimmäiset pakettimatkat Tahkolle

Korona on nostanut kotimaisen matkailun suosiota, mutta samalla myös kannustanut tuotteistukseen ja alueen kehitykseen. TAHKOcom reagoi tilanteeseen neuvottelemalla Aurinkomatkojen kanssa pakettimatkasopimuksen Tahkolle.

”Aurinkomatkojen kanssa aloitetut pakettimatkat kasvattavat tulosta sekä suorina asiakasvirtoina että näkyvyyden lisääntymisenä. Toisaalta myös koronaepidemia lisäsi kotimaanmatkailua”, Vihma kertoo. ”Kesän kokemukset ovat olleet rohkaisevia, joten yhteistyö jatkuu myös talven pakettimatkojen osalta.”

Tahkon aktiviteettipalveluita kiitellään – pyöräilyreittejä toivotaan lisää

Tahkolla vierailevat asiakkaat ovat yleisesti ottaen hyvin tyytyväisiä: yleinen tyytyväisyys asteikolla 0-10 on 8,32 ja NPS eli suositteluhalukkuus 79 (maksimi 100).

Vapaissa palautteissa nousee esille erilaiset luontoon liittyvät aktiviteetit. Erityisesti asiakkaat kiittelivät alueen maisemia, retkeilymahdollisuuksia sekä Tahkon portaita.

“Tahkolla on kunnostettu valtavasti retkeilyreittejä ja se näkyy nyt palautteissa. Hyvä työ alkoi Tahkon portaista, joista on tullut huippusuosittu kohde. Samaa linjaa jatkoi täysin uusi ja upea retkeilyreitti Mäkiaution rotkon läpi. Tänä kesänä kehitystyötä on jatkettu Huutavanholman reitillä, joten olemme oikealla tiellä sen suhteen”, Vihma kuvailee.

Perinteisiä maastopyöräilyreittejä alueelle toivotaan lisää.

Pyöräilyn suuri kasvu näkyy Tahkollakin. Alamäkipyöräily ja sen olosuhteet saavat paljon positiivista palautetta, mutta maastopyöräilyreitit ja reittien opasteet kaipaavat vielä kehittämistä. Lisäksi reittejä toivottaisiin olevan enemmän ja laajemmilla alueilla.

“Maastopyöräily on Tahkolle merkittävä asia ja maastopyöräreittejä halutaankin kehittää runsaasti. Kehittäminen vaatii laaja-alaista tarkastelua ja tähän liittyvät taustatyöt on jo aloitettu”, Vihma summaa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Sijainti ja kulkuyhteydet

Esittelyssä

Etsi & varaa

Esittelyssä

Tahkon syksy