Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

14°C

0/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Tahkolla on nyt myös yhteiskäyttöauto

Tahkolla on nyt myös yhteiskäyttöauto

Kestävä tapa autoilla -yhdestä autosta riittää iloa useammalle

Tahkon matkailukeskus on hankkinut asiakkaidensa käyttöön suomalaisen Planbilin operoiman, täyssähköisen yhteiskäyttöauton. Täyssähköistä yhteiskäyttöautoa pilotoidaan kesän 2021 yli, jonka jälkeen jatkoa tarkastellaan saadun palautteen myötä. Tahkon yhteiskäyttöauto paitsi parantaa joustavaa liikkumista, myös tukee hienosti alueelle tärkeää vastuullisuusteemaa sekä Tahkon tavoitetta saavuttaa alueena Sustainable Travel Finland -merkki.

Planbil on suomalainen yhteiskäyttöautoalusta, jonka avulla auton varaaminen, maksaminen, ovien avaaminen ja sulkeminen sekä varauksen päättäminen hoituu kätevästi verkkopalvelun kautta. Tahkon sähköauton range on yli 200km, joten autolla voi tehdä reissun vaikkapa Kuopion torille, sisävesiristeilylle tai shoppailemaan. Auto on mahdollista vuokrata myös lyhyempään tarpeeseen ja esimerkiksi parissa tunnissa ehtii hyvin piipahtaa lounaalla ja maisemia ihastelemassa rinteiden huipulla. 

Tahkon yhteiskäyttöauto on vuokrattavissa 7.11.2021 saakka.

Tahkon Keskusvaraamon Teo Kuosmanen testasi auton vuokraamisen helppoutta.

auton voi vuokrata vaikka vain tunniksi

Tahkon Huyndai Ioniq e -merkkinen yhteiskäyttöauto on sijoitettu Break Sokos Hotel Tahkon edustalle, johon autoa varten asennettiin latauspiste. Autoa palauttaessa käyttäjä laittaa auton laturiin, jossa se latautuu nopeasti seuraavalle käyttäjälle. Yhteiskäyttöauton voi vuokrata alkaen yhdestä tunnista koko päiväksi ja vuokraushinnat vaihtelevat 7 euron tuntihinnasta 59 eur päivähintaan. Kuudeksi tunniksi auton saa käyttöönsä 29 eurolla ja kahdeksaksi tunniksi 35 eurolla.  

”Alueemme yhteisenä tavoitteena on parantaa julkisillakulkuneuvoilla saavutettavuutta ja mahdollistaa Tahkon alueella joustavan liikkuminen. Yhteistyö Aurinkomatkojen kanssa tuo alueellemme autottomia matkailijoita ja tämä on oiva ratkaisu myös tähän tarpeeseen” kommentoi Teo Kuosmanen Tahkon Keskusvaraamosta.

Impulssi yhteiskäyttöauton hankintaan lähti Sustainable Tahko  -hankkeen myötä. Tahkon matkailualueen digitalisaatioon ja tulevaistamiseen tähtäävän SmartTahko -hankkeen innoittamana yritykset päättivät lopulta ryhtyä tuumasta toimeen. Yhteiskäyttöautoa ovat mahdollistamassa Tahko Apartments, TAHKOcom Oy, Osuuskauppa PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, SkiOne.fi / Tahko Mountain sekä PNT Active Oy / Tahko Chalet. Yhteistyöhön lähti mukaan myös kuopiolainen Hurry Oy tarjoamalla autoon tarvittavat teippaukset.

näin vuokraat yhteiskäyttöauton

  1. Rekisteröidy asiakkaaksi ennakkoon. Rekisteröitymisen yhteydessä sinulta kysytään omien perustietojesi ja maksutietojen lisäksi kuvat myös ajokortistasi, jotka tulee lisätä palveluun ennen vuokraamista.
  2. Vuokraa auto haluamallesi ajankohdalle
  3. Nouda auto Break Sokos Hotel Tahkon edustalta, mene Planbil -appiin ja avaa varauksesi. Auton ovet saat auki ja kiinni puhelimellasi.
  4. Varauksen päättyessä, palauta auto samaan paikkaan ja laita se laturiin peräkontista löytyvän latausjohdon avulla.
Huomioita ja ohjeita

Rekisteröidy palveluun ja aloita vuokraaminen

Kaikki toiminnot hoituvat kätevästi verkossa. Rekisteröityminen on maksutonta.

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Sijainti ja kulkuyhteydet

Esittelyssä

Etsi & varaa

Esittelyssä

Vastuullisuus