Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

17°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
SmartTahko-hankkeessa haetaan älyteknologioista vastauksia kokemuksellisuuden ja loman helppouden trendeihin

SmartTahko-hankkeessa haetaan älyteknologioista vastauksia kokemuksellisuuden ja loman helppouden trendeihin

  Marika Pulkkinen • 30 kesäkuun, 2021

SmartTahko toteutti laajan matkailututkimuksen Tahkon alueen matkailijoille

Tahkon alueen selvityshanke SmartTahko toteutti laajan matkailututkimuksen Tahkon alueen matkailijoille kesäkuussa 2021. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Tahkon alueen asiakaskokemusta ja mielikuvaa, sekä varmistaa oikea suunta tulevaisuuden kehityshankkeille.

Tahkolla on saatu suuntaa tulevasta, kun ensimmäinen täyssähköinen yhteiskäyttöauto saapui keskiviikkona. Lisää teknologioiden mahdollisuuksia on luvassa, kun SmartTahkosta kiinnostuneet toimijat ja yritykset kokoontuivat tänään hankkeen ympärille purkamaan asiakaskokemustutkimuksen tuloksia ja pohtimaan Tahkon tulevaisuuden kehitystavoitteita ja teknologisia mahdollisuuksia. Teknologiasta haetaan nyt ratkaisuja kokemuksellisuuden ja loman helppouden trendeihin.

Tahko panostaa tiedolla johtamiseen

Matkailualalla yleisesti korostuvat nyt vapaus ja huolettomuuden tunne. Avaimettomuus, mahdollisuus yhteiskäyttöautoihin ja alueen sisäinen helppo liikkuvuus korostuvat turvallisuuden rinnalla.

Tutkimuksen mukaan Tahko nähdään aktiivisena, rentona ja ystävällisenä matkailukohteena: 52 % kaikista vastanneista kertoo vierailevansa Tahkolla erittäin mielellään ja tyytyväisimpien vastaajien keskuudessa korostuvat eniten porrastreenien, laskettelun, maastopyöräilyn, golfin ja maastohiihdon harrastajat. Aikuistalouksien ja lapsiperheiden välillä oli vain pieniä eroja.

”Meille on tärkeää johtaa tulevaisuuden investointipäätöksiä tiedolla, ei mututuntumalla. Kun tiedämme varmasti, miksi ihmiset Tahkolle palaavat ja mitä meiltä toivotaan lisää, osaamme kohdistaa kehityspanostukset oikein”, TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma kertoo.

SmartTahkosta kiinnostuneet toimijat ja yritykset kokoontuivat keskiviikkona 30.6.2021 hankkeen ympärille purkamaan asiakaskokemustutkimuksen tuloksia ja pohtimaan Tahkon tulevaisuuden kehitystavoitteita ja teknologisia mahdollisuuksia.

Avoimissa vastauksissa Tahkolta toivottiin vielä lisää elämyksellisyyttä, aitoutta, vapauden tunnetta ja joustavuutta. Kehitysehdotuksina nousivat esiin mm. avaimettomuus, saunamaailma, gondolihissit, sähköautojen latauspaikat, seikkailupuisto ja ravintolatarjonnan monipuolistaminen. Myös laajemmalle kylpylämaailmalle monipuolisine hoitoineen olisi käyttöä.

Kaiken kehityksen keskellä merkittävin syy Tahkolle saapumiselle on kuitenkin rehti ja rento savolainen kohtaaminen.

”Olemme selvästikin oikealla tiellä, mutta matka on pitkä ja sinne tarvitaan meitä kaikkia. Tulevaisuuden Tahko rakentuu teknologisten ratkaisujen, laadukkaiden puitteiden ja savolaisten rentojen kohtaamisten varaan. Haluamme olla mukana toteuttamassa yhteistä visiota huomisesta”, Tahkon kyläyhdistyksen Kari Heiskanen toteaa.

Tutkimus on osa laajempaa SmartTahko-kehityshankkeen esiselvitystä, jolle on saatu yritysrahoituksen lisäksi myös Pohjois-Savon liiton kautta AKKE-rahoitusta. Tutkimus on laajin koskaan suomalaisessa matkailukohteessa toteutettu Value Scout -tutkimus, kertoi Isa Merikallio, sisältöjohtaja ja tutkija Eezy Oyj:stä.

”Tällaisen alueen kehitys tapahtuu vain yhdessä tekemällä. Jokainen investointi on aina askel lähemmäs huomisen Tahkoa”, Vihma summaa.

Tutkimuksen taustatiedot ja vastauksia

  • Kyselyaika 4.6.-15.6.2021
  • Vastaajamäärä 540 henkilöä
  • Tutkimustyökalu: ValueScout, Eezy Flow Oy
Kuva 1. Vastaajien taustatietoja
Kuva 2. Tahkon mieluisuus
Kuva 3. Mitä Tahkolla kävijät harrastavat?

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

SmartTahko-projekti tuo miehittämättömän Skibussin Tahkolle

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Majoitus