Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

23°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X

Tahkon keskusvaraamolle uudet omistajat

TAHKOcom Oy on siirtynyt Osuuskauppa PeeÄssän ja PNT Group Oy:n omistukseen

Tahkon alueen matkailun keskusvaraamo TAHKOcom ja sen tytäryhtiö Tahko24H ovat siirtyneet Osuuskauppa PeeÄssän ja PNT Group Oy:n omistukseen. Kauppa tehtiin tiistaina ja se astui voimaan heti. Tavoitteena on vahvistaa entisestään Tahkon roolia Suomen johtavien matkailukeskusten joukossa.

”Me Osuuskauppa PeeÄssänä haluamme olla rakentamassa vahvaa Pohjois-Savoa ja tukea alueen kasvua. Matkailu on alueelle merkittävä tulonlähde ja työllistäjä ja TAHKOcom toimii sen veturina. Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen ovat tehneet hienoa työtä alueen matkailuelinkeinon eteen ja otamme tehtävän kunnialla vastaan”, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

PeeÄssän rinnalla toisena uutena omistajana toimii PNT Group Oy tasaosuuksin. Uutta matkailuelinkeinon tulevaisuutta lähdetäänkin nyt rakentamaan yhteistuumin alueen asukkaiden, mökkien omistajien ja yritysten kanssa.

”Tahkolla on panostettu valtavasti rinteisiin, ulkoilureitteihin ja aktiviteetteihin. Nyt tämä kaikki pitää vielä kertoa asiakkaille. Matkailijat hakevat lomaltaan elämyksiä, mutta korona-aikaan myös turvallisuutta, hyvää hygieniatasoa ja lyhyttä kotimatkaa. Tahko vastaa näihin kaikkiin”, kertoo PNT Groupin hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti.

Kaupan mukana siirtyy myös TAHKOcomin tytäryhtiö, kiinteistöhuolto-, vartija- ja siivouspalveluita tarjoava Tahko24H. Uusien omistajien myötä TAHKOcomin hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin aluekehityshankkeista tunnettu strategi Pekka Vihma.

TAHKOcom Oy:n toimitusjohtaja Isa-Maria Tervonen ja TAHKO24h Oy:n Teo Kuosmanen

”Meille oli tärkeää löytää yhtiölle omistajat, jotka ymmärtävät Tahkon alueen lainalaisuuksia ja ovat kiinnostuneita kehittämään toimintaa pitkäjänteisesti. Emme ole lähdössä alueelta pois, vaan keskitymme seuraaviin hankkeisiimme ja tiedotamme niistä lisää myöhemmin. Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi TAHKOcomin puitteissa ja toivotamme uusille omistajille menestystä tulevaisuuteen”, Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen kommentoivat.