Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

17°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Kesäpäivä vesillä

Kesäpäivä vesillä

Satasaarisen Syvärin syleilyssä on helppo nauttia leppoisasta järvielämästä. Koe veden rauhoittava vaikutus ja heittäydy kesäfiiliksen vietäväksi tai nostata sykettäsi siirtämällä päivän sporttailut vaihteeksi vesille.

kesäpäivä vesillä

Vuokraa välineet

Kanootit, kajakit, SUP-laudat ja soutuveneet vuokraat kätevästi suoraan verkosta ja hintaan sisältyy aina myös asiantunteva opastus, pelastusliivit sekä sinulle sopivat reittivinkit parhaine taukopaikkoineen. Välineitä on saatavilla alkaen parista tunnista useamman päivän pituisiin vuokrauksiin, joten voit halutessasi nauttia leppoisista kesälajeista myös esimerkiksi lomamökin rannasta käsin.

SkiMac Tirol Tahko Safarit Hill Ski Rent

Rantamökiltä suoraan järvelle

Useissa vuokrattavissa rantakohteissa hintaan sisältyy kesäisin myös soutuvene, joten kalaan tai kesäillan souturetkelle voi lähteä oman aikataulunsa mukaan suoraan mökkirannasta. Kohteissa on monesti myös oma uimaranta, sekä isompi laituri johon saapua mökkeilemään vaikkapa omalla veneellä.

kesäpäivä vesillä
kesäpäivä vesillä
Kesäillan souturetki auringonlaskussa jää mieleen pitkäksi aikaa.

Leppoisasti rannalla

Tahkolahden suojaisan uimarannan yhteydessä olevilla nurmialueilla kesäpäivää vietetään leppoisasti rentoillen, pelaillen ja piknik -tunnelmissa herkutellen. Eväät nappaat mukaasi alueen ruokakaupoista tai ravintoloiden take away -valikoimista, joskin rannan tulipaikalla ruokaa voi valmistaa myös nuotion äärellä. Loivasti syvenevä ranta sopii erinomaisesti myös kaikenlaiseen hauskanpitoon, joten uimapatjat, yksisarviset ja muut vesilelut kannattaa pakata mukaan – tai hankkia viimeistään paikan päältä.

Testaa avovesiuintia

Tahkon pitkä ponttoonisilta rajaa Tahkolahdelle suojaisan alueen, jossa esimerkiksi avovesiuintia voi testata turvallisin mielin. Uintireissulle on syytä ottaa mukaan vähintään värikäs uimalakki ja kaveri esimerkiksi SUP-laudalla. Jos uit yksin, ui aina rannan suuntaisesti. Märkäpuku lämmittää uimaria kun vedet ovat vielä viileitä ja lisää turvaa saat hankkimalla itseesi kiinnitettävän turvapoijun. Triathlonistien keskuudessa Tahkolahti jo tunnetaan yhtenä Suomen upeimmista uimastadioneista, mutta yhtälailla vapaista vesistä voivat nauttia vasta-alkajat sekä tietenkin vesijuoksun harrastajat.

Käännä veneen keula kohti Tahkoa

Tahkon vesireitti ihastuttaa mitä kauneimmilla järvimaisemilla ja viehättävillä pysähdyspaikoilla. Pistäydy tauolle suojaisaan saaristoon, koe Juankosken Ruukkialueen historiallinen tunnelma, nauti Nilsiän satamaravintolan leppoisasta tunnelmasta sekä savolaisesta torielämästä ja ajele illaksi Tahkon palvelujen äärelle. Sähköllä ja vedellä varustettuun vieraslaituriin mahtuu yli 20 venettä ja siitä on helppo poiketa niin aktiviteettien pariin kuin ravintoloihin ja kauppaankin. 

Suomen eteläiseltä mereltä Kuopioon ja siitä edelleen Siilinjärven, Juankosken ja Nilsiän kautta Tahkolle kulkevan vesireitin varrella on kolme itsepalveluperiaatteella toimivaa kanavaa, joissa riittää ihmeteltävää myös perheen pienimille.

tahkon vierasvenelaituri