Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

17°C

3/15

36/36

Zipline

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Päiväretki Kuopioon

Päiväretki Kuopioon

Päiväretki Kuopioon

Kuopio, tuo Järvi-Suomen sykkivä sydän, valittiin yleisöäänestyksellä vuoden 2023 talvikaupungiksi. Eikä ihme, onhan Kuopio suuri kaupunki pienessä koossa, ja siksi myös tahkoilijan täydellinen päiväretkikohde. Siellä talvilomailijaa odottavat iloiset ihmiset, värikäs kulttuuri, herkullinen ruoka, lukemattomat käyntikohteet, luonnonläheisyys ja olemisen vapaus.

5 vinkkiä Kuopiossa kävijälle

1. Luistelu luonnonjäällä

Talvisin Kuopion Matkustajasatamaan avataan järven jäällä kiemurtava luistelurata, jota käytetään myös Finland Ice Marathon -tapahtuman näyttämönä. Kaikille avoin rata koostuu erimittaisista reiteistä, joista pisin on 12,5 km. Radan alkupäässä palvelee M/S Queen R -laivan talvikahvila ja välinevuokraamo, josta löytyy monojen ja retkiluistinterien lisäksi erilaisia potkukelkkoja, sauvoja sekä suksia.

Päiväretki Kuopioon

2. Kulttuurin nälkään

15 museota, Itä-Suomen suurin teatteri, kansainvälisen tason konserttikeskus sekä useat tapahtumat tarjoavat makupaloja monenlaiseen kulttuurinnälkään. Kuopiossa on myös paljon arkkitehtoonisesti merkittävää rakennuskantaa kuten idyllinen kauppahalli, tunnelmallinen tuomiokirkko, Kuopion museo sekä historiaa huokuvat puutalokorttelit.

3. Puoteja ja putiikkeja

Kuopion keskustassa on paljon kivoja liikkeitä kierreltäväksi. Pidä siis varasi, sillä koluttuasi läpi tavaratalot, toria ympäröivät pikkuputiikit, kotoisat kahvilat, ravintolat ja erikoisliikkeet, et pääse kotiin tyhjin käsin, vaikka yrittäisit. Kuopion eteläpuolella, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsee Matkus Shopping Center huippubrändeineen ja paikallisine toimijoineen. Yhdessä IKEA-tavaratalon kanssa ne muodostavat erinomaisen tuote- ja palvelukattauksen.

4. Torilla tavataan

Useasti Suomen parhaaksi toriksi tituleerattu, ja myös Suomen kauneimmaksi joulutoriksi nimetty Kuopion kauppatori eli Mualiman napa, on kaikkien kaupunkilomien keskipiste. Talvisesonkina torilla järjestetään monia talvisia tapahtumia kelkkamäkineen ja karuselleineen. Joulukuussa tori puetaan juhla-asuun, jonka tunnelma syntyy torin ylle levittäytyvästä valokatoksesta, söpöistä kojuista, lasten riemusta, glögibaarin kuumista juomista sekä jouluravintoloiden herkullisesta tarjonnasta.

5. Puijo – talven ihmemaa

Puijon torni ympäristöineen on yksi talvisen Kuopion helmistä. Tunnelmallinen talvimaa löytyy keskeltä kaupunkia, korkealta Puijon mäeltä, jota ympäröi lumoava aarniometsä. Torni on valaistu kauniisti ja sen juurella nököttävä vanha Puijon maja voisi hyvin olla suoraan Joulupukin maasta. Aarniometsän siimeksessä on ihana Konttilan latukahvila ja perinnetila, jossa on kotieläimiä ja tilauksesta pääsee rekiajelulle. Jo pelkkä maisemien ihailu on vaikuttava kokemus, mutta Puijolta löytyy myös hauskaa tekemistä. Kokeile ainakin maksutonta tuolihissiä, vauhdikasta snow tube -mäenlaskurataa ja Suomen eläimistä kertovaa AR-kävelykierrosta.

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

Tahkolle Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkki

Esittelyssä

Tahkon talvi

Esittelyssä

Sijainti ja kulkuyhteydet

Esittelyssä

Retkeily ja luontokohteet

Artikkelit

TOP 7 -käyntikohteet

Artikkelit

Lasten kanssa Tahkolla