Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

12.1°C

36/36

0/15

Tahkon portaat

Retkeily

sulje

Tahko nyt X
Kesäkuusta alkaen Tahkolle liikennöi lentokenttäbussi

Kesäkuusta alkaen Tahkolle liikennöi lentokenttäbussi

  Marika Pulkkinen • 31 toukokuun, 2021

Bussilla Kuopion lentoasemalta Tahkolle

Aiemmin uutisoitu Aurinkomatkojen ja Keskusvaraamo TAHKOcom Oy:n yhteistyö alkaa konkreettisesti kesäkuussa, kun ensimmäiset pakettimatkalaiset saapuvat Helsingistä Tahkolle. Kesän valmismatkoja voi varata aikavälille 3.6.-26.9.2021, torstaista sunnuntaihin tai lauantaista lauantaihin.

Yhteistyö tuo mukanaan myös pitkään kaivatun lentokenttäkuljetuksen Rissalan lentokentän ja Tahkon välille. Tahkolle päin saapuessa bussi kulkee Finnairin operoimilta lennoilta AY361 ja AY371 ja lähtiessä lennoille AY362 ja AY372. Lentokenttäbussi kulkee ennakkovarausten mukaisesti, joten tyhjänä bussi ei väliä liikennöi. Aurinkomatkalaiset voivat varata kuljetuksen suoraan Aurinkomatkoilta, mutta kuljetusta voivat hyödyntää muutkin asiakkaat. Tahkon sijainti keskellä Suomea on ollut kilpailuetu jo aiemminkin, mutta tämä Aurinkomatkojen yhteistyön myötä syntynyt kuljetus parantaa Tahkon saavutettavuutta entisestään – ja tekee samalla koko reissun suunnittelusta ja varaamisesta entistä kätevämpää. 

”Tahkolla on tehty ahkerasti töitä tulevan kesän eteen ja emme malta odottaa, että saadaan ensimmäiset aurinkomatkalaiset Tahkolle! Nyt pidennetyn viikonlopun voi viettää oikeasti Tahkolla, eikä kulkemiseen tarvitse käyttää useita tunteja. Lento kestää vajaan tunnin ja lentokenttäkuljetus Tahkolle tunnin. Asiakkaamme voivat nauttia tahkoilusta mahdollisimman pitkään”, toteaa TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma.

Lentokenttäkuljetus varataan verkossa

Pelkkään lentokenttäkuljetukseen ilmoittaudutaan viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista. Kuljetuksen hinta on 10 € suunta, ja se maksetaan suoraan bussiin käteisellä tai kortilla. Tahkon päässä lentokenttäbussin pysäkit sijaitsevat Tahkon Huoneistohotellin ja Keskusvaraamo TAHKOcomin toimiston edessä, Break Sokos Hotel Tahkon edessä sekä Tahko Spa Hotellin pääoven edessä. Kuljetus tulee varata erikseen molempiin suuntiin, sillä bussi ajaa ennakkovarausten mukaisesti myös Tahkolta lentokentälle.

Lentokenttäbussin liikennöinnistä vastaa paikallinen perheyritys, Linja-autoliike E.Ahonen Ky.