-0°C

13/15

19/24

38.6 km

112 km

info

Etsi & varaa › Aukioloajat › Koronainfo › Tapahtumat › Live-kamera › Uutiset ›

-0°C

13/15

19/24

38.6 km

112 km

sulje

Tahko nyt X
IRONMAN tuo poikkeuksia vesille ja liikenteeseen 14.8.2021

IRONMAN tuo poikkeuksia vesille ja liikenteeseen 14.8.2021

  Salla Kotsalainen • elokuu 10, 2021

ironman tiesulku, liikennejärjestelyt sekä rajoitukset tahkolahdella liikkumiseen

IRONMAN on maailman suurin osallistuvien urheilutapahtumien brändi, jonka kuninkuusmatkalla eli täysmatkalla uidaan 3,8km, pyöräillään 180km ja juostaan 42,195km. Tahkolla 14.8.2021 järjestettävä IRONMAN Finland Kuopio-Tahko on ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty täysmatkan IRONMAN ja tänä vuonna sen yhteydessä ratkotaan myös pro naisten EM -mitalit.

Tapahtumaan on saapumassa yli 1000 osallistujaa ja kilpailu näytetään maailmanlaajuisesti IRONMANin Facebookin kautta. Tahkon kilpailussa on jaossa 40 erittäin haluttua paikkaa IRONMAN 2021 maailmanmestaruuskilpailuihin Kailua-Konaan, Havaijille.

Tapahtuma piti järjestää jo viime vuonna, mutta koronatilanne valitettavasti esti sen. Nyt pääsemme näyttämään Tahkon upeat puitteet triathlonväelle ja urheiluyleisölle ympäri maailman. Noudatamme järjestelyissä tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja alueellisia säädöksiä”, kertoo kilpailunjohtaja, kuopiolainen Juuso Kutvonen.

”Kaikkien kansainvälisten kilpailijoiden osallistuminen on vielä epäselvää matkustusrajoitteiden vuoksi, mutta naisten eliittikilpailijat pääsevät maahan. Tapahtumassa on mukana myös paljon kotimaisia triathlonisteja”, Kutvonen jatkaa.

turvallisuus reittisuunnittelun kärkenä

Tapahtuma ja sen reitit on suunniteltu yhdessä viranomaisten, Kuopion kaupungin ja alueen yritysten kanssa. Reittisuunnittelussa on priorisoitu turvallisuus ja yleisöystävällisyys sekä pyritty minimoimaan haitat alueen asukkaille ja tienkäyttäjille. Suuren osallistujamäärän sekä kilpailijoiden ja muiden tielläliikkujien turvallisuuden takaamiseksi kilpailun pyöräilyosuus ajetaan muulta liikenteeltä täysin suljetulla maantiellä. Sulkualueella liikennettä ohjaa yli 100 paikallista liikenteenohjaajaa ja toimintaa valvoo poliisi. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja kattava kiertotieverkosto. Hälytysajoneuvoilla on tehtävällä ollessaan pääsy reitille aivan normaalisti.  

rajoitukset tieliikenteessä la 14.8. klo 07:30-17:30

Tahkolle ja Tahkolta pois pääsee kulkemaan autolla koko päivän ajan, mutta liikenne ohjataan Nilsiästä Simolan ja Golden Resortin kautta, josta Sieraniementien risteyksestä Sääskiniementien ensimmäiseen liikenneympyrään saakka on käytössä vain yksi ajokaista ( klo 7.30-17.30 ) alennetuin nopeusrajoituksin. Varaa siis alueella liikkumiseen hieman enemmän aikaa. Lauantain 14.8.2021 tiesulku vaikuttaa suurimmin seuraavilla tieosuuksilla:

 • Tahkolaaksontie välillä P-alue – paloaseman liikenneympyrä
  • Kokonaan suljettu klo 7.30-17.30 
 • Sääskiniementie ( 5775 ) välillä paloaseman liikenneympyrä – Sieraniementien risteys
  • Käytössä vain toinen ajokaista, autoilijoita ohjataan ajamaan vuoroajoperiaatteella
 • Sääskiniementie ( 5775 ) välillä Sieraniementie – Varpaisjärventie
  • Kokonaan suljettu klo 7.30-17.30
  • Liikenne ohjataan Golden Resortin ja Simolan kautta Nilsiään. 
 • Varpaisjärventie ( 577 ) välillä Pajujärventie 5762 – Lukkarilantie 576 risteys
  • Kokonaan suljettu klo 08.00-17.30
 • Lukkarilantie ( 576 ) välillä Nilsiäntie 577 – Kuoppaharjuntie
  • Kokonaan suljettu klo 8.30-16.30

Kysyttävää liikennejärjestelyistä? Otathan yhteyttä liikenne(at)finntriathlon.fi tai puh. 0400 269 649

Katso sulkualueet kartalla

tahkon silta osan päivästä vain kilpailijoiden käytössä, myös vesiliikennettä rajoitetaan uinnin ajaksi

Tahkolahden ylittävä Tahkon silta on turvallisuussyistä osan päivästä suljettuna muilta kuin kilpailijoilta. Silta rauhoitetaan kilpailijoiden käyttöön lauantaina 14.8. klo 06:30-08:30 sekä 13:30-18:00 välisinä aikoina. Sulkuaikoina rinteille, portaisiin ja retkeilyreiteille kulku tapahtuu lahden pohjukan kiertäen, rantoja pitkin.

Kilpailun uintiosuuden turvaamiseksi on myös kaikilla muilla kuin tapahtumaan liittyvillä vesikulkuneuvoilla liikkuminen kielletty Tahkolahdella 14.8.2021 klo 06:00-11:00 välisenä aikana ( Dnro TRAFICOM/110296/05.01.26.02/2021 ). Huomioithan nämä rajoitukset mikäli olet saapumassa alueelle veneellä. Mikäli saavutte veneellä klo 11:00 jälkeen, pääsette kulkemaan sillalla erityistä varovaisuutta noudattaen, kilpailijat huomioiden. Sillalla ja vesillä liikkumista valvoo tapahtuman organisaatio.

Tapahtuman reittikartat

parhaat katselupaikat

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta ja triathlon tunnetusti parasta paikan päällä. Kannustamisesta saa valtavasti voimaa pitkään kilpailupäivään ja kompaktin kokoisella Tahkolla katselupaikkoja onkin runsaasti. Kokosimme tähän muutamia vinkkejä parhaille paikoille. Katso myös ravintoloiden aukioloajat kisaviikolla.

Uinti: Piazzan terassi, Tahkolahden rannat ja laiturit + uimarannan nurmialueet

 • Pro naisten startti klo 07:30
 • Ikäryhmien rolling start -lähdöt klo 07:45-08:00 välillä

Pyöräily: Kilpailijat starttaavat pyöräilyosuudelle Tahkolahden P-alueen vaihtoalueelta, jonne kärkeä odotellaan uinnista noin klo 08:20 alkaen. Itse vaihtoalue on suljettu muilta kuin kilpailijoilta, mutta vauhdikasta menoa voi seurata aitojen ulkopuolelta. Myös pyöräreitti on suurelta osin suljettuna muulta liikenteeltä, mutta kannustusta toivotaan kaikkialle reitin varrella oleviin risteyksiin, Sääskiniementien kevyen liikenteen väylille, bussipysäkeille ja talojen pihoihin.

Juoksu: Kärkeä odotellaan juoksuosuudelle noin klo 13 jälkeen ja Tahkon keskustassa juoksua voi seurata esimerkiksi Piazzan terassilta, piha-alueelta, Hophausin terassilta, Tahkon Span ympäristössä, Ravintola Wanhan Klubin terassilla. Piazzan ja Hophausin väliselle maalisuoralle ensimmäisiä kilpailijoita saapuu arviolta noin klo 16:15. Maali on avoinna klo 24:00 saakka.

Muistathan noudattaa tapahtuman terveysturvallisuusohjeistusta ja saavuthan paikalle vain terveenä.

KILPAILUN AIKATAULUT

IRONMAN Village on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Katso kisaviikon ja kilpailupäivän aikataulut.

Lue lisää

muutokset bussilinjoissa 55 ja 61t

Tapahtuman liikennejärjestelyt vaikuttavat Vilkku -bussien 55 ja 61T liikennöintiin lauantaina 14.8.2021. Linjaa 55 välillä Kuopio-Varpaisjärvi ei liikennöidä ollenkaan. Linja 61T puolestaan kulkee Nilsiä-Tahko välillä poikkeusreitillä koko päivän, ajaen Tahkolle reittiä Nilsiän linja-autoasema – Nilsiäntie – Simolantie – Kalkkisalmentie – Petäjälammentie – Sääskiniementie – Tahko.

Lue lisää