Loading...

Luontoa lähellä


Nilsiää halkoo Syväri-järvi, hellien ja hyväillen aalloillaan satoja saaria. Vehmaan ympäristön keskeltä nousevat arvonsa tuntevan oloisina Tahkon mäki, Kinahmi ja Pisan luonnonsuojelualue. Pisan merkityillä patikointireiteillä koet luontoelämyksen parhaimmillaan. Myös lehtojensuojelualue Huutavanholma Tahkolla on tutustumisen arvoinen kohde. Reittikarttoja ona saatavilla alueen yritysten vastaanotoista.

Reitistöihin voi tutustua myös etukäteen mm. oheisten karttalinkkien avulla:

Tahkon ulkoilureittikartta (PDF)

Tahkon ja Nilsiän alueen ulkoilureitit

Pohjois-Savon ulkoilureitit

- Tietoa Pisan luonnonsuojelualueesta luontoon.fi -palvelussa

Geokätköily

Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta etsien geokätköiksi kutsuttuja rasioita.

Geokätköilijä piilottaa maastoon rasian, jossa on lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain mukavaa vaihtotavaraa. Hän määrittää piilon sijainnin satelliittipaikantimella (esim. älypuhelin) ja julkaisee internetissä kätkön koordinaatit sekä muita vihjeitä Muut harrastajat voivat sitten etsiä kätkön. Kätköjä sijaitsee eri puolilla maailmaa niin kaupungeissa kuin retkeilyalueilla, tienvarsilla ja maastossa. Kätköjä löytyy näin myös Tahkolta. Geokätköilyä voi harrastaa jokainen. Geokätköily on monipuolista: voit etsiä kätköjä yksin tai ystävien kanssa. Jokainen kätkö on omanlaisensa ja jokainen voi piilottaa myös itse uusia geokätköjä! Geokätköily on myös oiva liikuntamuoto, mikäli niin itse haluat sillä voit itse valita liikkumisen määrän.

Kätköjen kuvaukset löytyvät geokätköilyn kansainvälisellä sivulla http://www.geocaching.com. Satelliittipaikannustarpeesta johtuen GPS-laite (esim. älypuhelin) on suositeltava.

Mikäli olet vasta aloittamassa harrastusta lisätietoja löytyy sivuilta sivuilla www.geocache.fi/ joilla kerrotaan kuinka edetä. Kätköjen piilotus sekä etsintä kuuluvat Suomessa jokamiehenoikeuksiin.

Tervetuloa geokätköilemään Tahkolle!

YHTEISTYÖKUMPPANIT


Musti ja Mirri
Luhta Home
Femtolasik
Head
Scroll to Top