Loading...

Mitä isot edellä...

Tahkolla on lapsille ja nuorille puuhaa loman jokaiselle päivälle. Ja kun lapset viihtyvät, myös vanhemmilla on mukavaa.

Tahko Spassa on lasten allas ja vesiliukumäki sekä runsaasti uinnin apuvälineitä. Saman katon alta löytyy muitakin sisäliikunta-aktiviteetteja, esimerkiksi sulkapalloa, salibandya tai futsalia. Myös keilailukisa onnistuu pienimpienkin kanssa rännit poistavan ratavalliautomaation avulla. Lisäksi lasten touhuiltapäiviä!

Aivan Tahko Span vierellä sijaitsevan, kaiken ikäisille tarkoitetun aktiviteettipuiston ydin koostuu peli- ja leikkikenttäalueesta, joka on varustettu monipuolisilla välineillä vaijeriliukuineen, pelikenttineen ja parkour-alueineen. Kuntoilulaitteita ja kenttiä on monenlaisia. Lisäksi puisto sisältää ulkoilureittejä, seniorikuntoilukatoksen sekä 9-väyläisen frisbeegolf-radan. Lisäksi puistoon rakennetulta näköalapaikalta voi ihailla Syväri-järvelle avautuvia maisemia. Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla ja on siten helposti saavutettavissa.

Aholansaari, nykyaikainen leiri- ja lomakeskus, sijaitsee noin 10 minuuttia kestävän lauttayhteyden päässä Tahkosta. Herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen, ”Ukko-Paavon”, kotisaaressa on antoisaa tutustua vanhaan savupirttiin ja Ukko-Paavon museoon.

Hevosharrastuksesta enemmän kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita Riding Club Tahko Areenalle, joko ratsastamaan tai tutustumaan tallin toimintaan ja eläimiin. Tallilla järjestetään kaiken tasoisille sopivia islanninhevossafareita ja ratsastustunteja sekä ratsastuslerejä. Ja tottakai tarjolla on myös talutusratsastusta. Islanninhevossafarit sopivat aloittelijoillekin. Kesällä 2015 tallialueelle on Elmeri-possun kavereiksi tulossa mm. lampaita, kanoja, kaneja, joihin kävijät saavat tutustua aivan ilmaiseksi!

Golfista kiinnostuneeet lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan lajiin pariin parhaiten Tahko Golf Clubin juniorikursseilla, joilla opitaan tärkeimmät lyönnit ja golfin perusetiketit. Kurssit järjestetään kolmena perättäisenä päivänä, yhteensä 6 tuntia.

Tahkolahden uimaranta sijaitsee Tahkolahdentien parkkipaikan kupeessa, Huoneistohotellin ja Syvärin kunkun edustalla. Hyvä, matala hiekkaranta on lapsiperheiden suosiossa. Myös Sieraniemestä (noin 5 km Tahkolta) sekä Nilsiän keskustasta löytyy hyviä uimarantoja, joissa on mukavat, loivasti syvenevät hiekkarannat.

Tahko Outdoors tarjoaa jännittäviä 3D-jousisafareita ja Mammutin jäljillä -tutkimusretkiä. Vanhempien kanssa voi katsella maisemia mönkijän tai moottorikelkan kyydissä ja ammuntaakin voi kokeilla. Myös kalastus ja jousiammunta sopivat lähes kaikille ikään katsomatta.

Uusi toiminnallinen kotieläintila ja issikkatalli Tahko Farmi sijaitsee aivan Tahkon keskustassa. Pienten eläinten ystävien kannattaa osallistua vanhempien kanssa opastetulle eläinten hoito- ja ruokintakierrokselle, jossa ruokitaan ja hoidetaan possuja, pupuja, alpakoita, vuohia, lampaita ja monia muita ihania eläimiä. Farmilla järjestettävä "Lasten Islanninhevossafari" kiertelee kauniissa järvenrantamaastoissa ihan pientenkin ratsastajien kanssa. "Lasten Oma Farmipäivä ja Ratsastus" sekä "Farmin Ponikerho" -ohjelmissa lapset viihtyvät Farmilla ilman omia vanhempia, joten isä ja äiti voivat sillä aikaa harrastaa omia juttuja! Seuraa Farmin päiväohjelmaa Facebookissa TAHKO FARMI

Tarvitsetko lastenhoitoapua?
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Savon piirin Lastenhoitotoiminta välittää tilapäistä lyhytaikaista lastenhoitoapua lapsiperheisiin Nilsiän ja Tahkon alueella. Hoitajat ovat suorittaneet MLL:n lastenhoitokurssin. Hoitajat työskentelevät kaikkina vuorokauden aikoina, myös viikonloppuisin. Lisätietoja ja hoitovaraukset MLL:n nettisivuilta.

Myös Nilsiän 4H-yhdistys ja 4H-yritykset tarjoavat lastenhoitopalveluita. Palveluita on tarjolla ympäri vuorokauden ja myös viikonloppuisin ja pyhinä. Lisätietoa ja varaukset: Tikra-Lastenhoito & Tapahtumat, Krista Hartikainen, 0469037471 tai tikra4h@gmail.com, Lastenhoitopalvelut, Titta Ovaskainen, 0451709565 tai ovaskainen.titta@luukku.com ja Nilsiän 4H-yhdistys 0400637013, nilsia@4h.fi tai http://www.4h.fi/nilsia

Retkipäivänä Kuopiosta, noin tunnin ajomatkan päästä, löytyy esimerkiksi jännittäviä museoita, eläinpuisto, sisäseikkailupuisto HopLop ja kaikkia kiinnostava käyntikohde Puijon torni.

YHTEISTYÖKUMPPANIT


Musti ja Mirri
Luhta Home
Femtolasik
Head
Scroll to Top