Etsi & varaa › Aukioloajat › Koronainfo › Tapahtumat › Live-kamera › Uutiset ›

13°C

25,4 km

18 / 36

1054 km

21/21

sulje

Tahko nyt X
Vinkit juhannuksen viettoon Tahkolla

Juhannus Tahkolla

  Salla Kotsalainen • huhtikuu 21, 2021

Vinkit juhannuksen viettoon Tahkolla

Perheet, ystäväporukat ja muut lomailijat kerääntyvät Tahkolle nauttimaan keskikesän juhlasta ja vaikka juhannusfestarit jäävät nyt välistä myös tänä vuonna, löytyy Tahkolta paljon koettavaa niin aktiivisen liikunnan, kuin leppoisan löhöilyn ystäville sekä kaikkea siltä väliltä.

Järvi-Suomen sydämessä sijaitsevalla Tahkolla vesi, luonto, palvelut ja aktiviteetit ovat aina lähellä ja samassa lomakohteessa viihtyy siten koko seurue.

Vesille

Vesille mielivien suosikkilajeja ovat suppailu, melonta, vesjetteily sekä veneily ja Tahkon vieraslaituriin odotetaankin saapuvaksi venekuntia läheltä ja kaukaa. SUP-laudat, kanootit ja kajakit voi vuokrata näppärästi esimerkiksi SkiMacin Online -vuokraamosta ja järvelle pääsee lähes rannalta kuin rannalta. Moni suuntaa kanoottinsa läheiselle Kammonluodolle, jossa kaunis kesäpäivä taittuu auringonlaskuksi nuotion äärellä, välillä uimassa käyden. Piipahtaa kannattaa myös ainakin historiallisessa Aholansaaressa tai hieman edempänä pikkuisen Nimettömän laavulla. Aholansaaren vesibussi kulkee Sääskiniemen laivalaiturista päivittäin läpi juhannuksen.

Tahkolahden pohjukassa sijaitsevalla uimarannalla kesäpäivä taittuu mukavasti aurinkoa palvoen ja viihtyisällä nurmialueella evästellen. Uimarannan vieressä palvelee Ravintola Kunkku, joten rannalta kipaisee nopeasti myös viilentävien juomien ja pikkupurtavien äärelle. Mikäli vesille meno alkaa houkuttelemaan enemmänkin, vuokraat SUP-laudat ja vesijetit näppärästi uimarannan tuntumassa sijaitsevasta Hill Ski Rent -vuokraamosta.

Tee retki Tahkon huipulle

Monen Tahkon kävijän juhannusperinteisiin kuuluu lyhyt tai pidempi vaellus Tahkon huipulle, jossa rinneravintolat Pehku ja Panorama Bar & Café palvelevat myös juhannusviikonloppuna. Huutavanholman reitin ollessa heinäkuun loppun saakka kunnostettavana, on huipulle mukavinta kavuta Tahkon portaita tai rinnettä pitkin ensin Pehkussa ja piipahtaen – ja seuraavaksi Panoraman ja Mäkiaution rotkon kautta alas reippaillen. Juhannuksena avautuu myös portaiden juurella palveleva Tirolin porrasbaari, joten janon yllättäessä on lähin ravintolakin aina lähellä.

Huipulta avautuva maisema ihastuttaa kerta toisensa jälkeen ja mikäli näkymiä haluaa katsella myös hieman totutusta poikkeavaan ilmansuuntaan, kannattaa piipahtaa myös Tahkon näköalatornissa, Pehkun vieressä. Huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee autollakin, joten mikäli kuntoilu ei sovi juuri sen päivän fiilikseen, voi reissulle lähteä myös nelipyöräisellä.

Rinnealueen huipulla risteilee myös Tahkovuori DiscGolfParkin väylät ja upeissa maisemissa kisataankin kolmipäiväiset lisenssivapaat Juhannuskisat torstaista lauantaihin.

Panorama Bar & Cafe

Kesäterassit kutsuvat

Viimeistään juhannuksena avaavat kesään myös kaikki Tahkon persoonalliset ravintolat kesäterasseineen. Tunnelmoi Hophausin katetulla terassilla kaiken toiminnan keskellä, anna kesätuulen viilentää Piazzan rantamaisemissa, pistäydy Ravintola Riemun Grill&Chill terassin piristävässä miljöössä tai fiilistele Bar Ukon tunnelmissa musiikin tahtiin.

Valitse omat suosikkisi rinteiden huipulta, rannan tuntumasta, keskustan sykkeestä, golfkentän vehreyden viereltä tai nappaa herkut mukaan mökille tai uimarannalle.

Tutustu Tahkon ravintolatarjontaan sekä tapahtumiin ja merkkaa suosikkisi suoraan omaan reissuvihkoon. 

Majoitus juhannukseksi?

Rantamökki, luksushuvila, helppo huoneisto vai ehkäpä hotellipaketti kaikilla mukavuuksilla? Sinä päätät.

 

Löydä lomasi

Luontoon retkeillen tai maastopyörällä

Tahkon retkeily- ja maastopyöräilyreiteistä valittavaa löytyy niin leppoisaan fiilistelyyn kuin sykettä nostavaan liikuntaan. Mikäli Tahkolta käsin haluaa pistäytyä lyhyen automatkan päässä olevalle päiväretkelle, on esimerkiksi Pisan luonnonssuojelualue oikein mukava kohde retkeilyn sekä upeiden näköalojen ystäville.

Kierros golfia?

Vapaapäivä kuluu leppoisasti Tahkon golfkentillä, jotka ovat kuuluja kauneudestaan ja pelaajaystävällisyydestään. Kolmen kentän ansiosta Tahkolla riittää pelattavaa useammaksi päiväksi ja harrastajia hemmotellaan korkeatasoisilla ravintola- sekä oheispalveluilla.