Loading...

Loma kulkee kuin vettä vain

Välkehtivä Syväri-järvi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kesästä nauttimiseen. Vuokraa vene tai kanootti, ui tai osallistu opastetuille retkille ja risteilyille. Välillä on hauska kokeilla vesijettisafaria tai vaikkapa vesihiihtoa!

Risteilyt

Kalastus

Opastetut kalastusretket tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden huikeisiin saaliisiin. Toki kalaan pääsee myös omalla veneellä tai rannalta käsin!

Reitit ja kartat

Tahkon vesireitin myötä Tahkolle tullaan isommillakin veneillä Kuopiosta ja kauempaa. Kuopiosta Siilinjärven, Juankosken, Nilsiän ja Tahkon kautta kulkeva, Varpaisjärvelle päättyvä reitti on Järvi-Suomea parhaimmillaan: kirkkaita järviä, kauniita saaria, idyllisiä kapeikkoja, maalaiskyliä ja -kaupunkeja, tekemistä, näkemistä. Reitin varrella on peräti kolmet sulutukset. Matkaa Kuopiosta Tahkolle kertyy 48 meripeninkulmaa, noin 90 km. Katso upea reittikuvaus Tahkon Soutu-melonta -tapahtuman esittelyvideolta:


VI TAHKON SOUTU-MELONTA.

Vesireittiin voit tutustua myös paikallisristeilyllä Tahkolta, Nilsiästä ja Juankoskelta. Matka Kuopion lentoasemalta Tahkolle on mahdollista taittaa startaten suoraan lentoaseman Järviterminaalista joko veneellä, laivalla tai vesijeteillä!

Lisätietoja Tahkon ja Nilsiän alueen veneily- ja melontareiteistä löytyy:

Tahko-Kuopio vesireittikartasta (PDF),
Pohjois-Savon opaskartasta,
Nilsiä-Tahkon melontareittikartasta (huom. suurikokoinen pdf-tiedosto) ja Merenkulkulaitoksen ylläpitämästä veneilijöiden kartastosta.

Syväri-järven satamat ja pysähdyspaikat

Aholansaaren laituri: Yhteyslaituri, ankkurikiinnitys. Aholansaaren loma-ja kurssikeskuksen kahvio-, ruokailu- ja majoituspalvelut. Nähtävyytenä Ukko-Paavo Ruotsalaisen museopirtti. Tiedustelut (017) 481 060.

Vesille pääsee Aholansaaren ja Sääskiniemen laivalaiturin välillä liikennöivällä perinteisellä vesibussilla, jolla matka saareen taittuu n. 10 minuutissa.

Keyrityn laituri: Yhteyslaituri, ankkurikiinnitys.

Lastukosken satama: Ankkurikiinnitys, itsepalvelusulku 30 m x 7 m, kulkusyvyys 1,4 m, korkeusero 0,90–1,25 m. Lastubuoti, puh. (046) 5757 434, josta saatavana elintarvikkeita; lisäksi ruokailumahdollisuus. Koskikalastuspaikka: heittolaiturit, laavut ja liikuntarajoitteisille soveltuva kalastuslaituri. Saaliskalat: kirjolohi, taimen, kuha, hauki ja ahven. Tiedustelut Komppula Markku, puh. 040 733 5848.

Loma-Rantalan vieraslaituri: Yhteyslaituri, 6 puomipaikkaa, 2 poijupaikkaa sekä kylkikiinnityspaikka laiturin päässä. Syväys n. 3 m. Majoitus- ja ravintolapalvelut. Rantaravintola Jokke´s Stube; kotiruokalounas, rantaterassi. A-oikeudet. Tiedustelut: Ravintola Jokke´s Stube puh. 044 4854114

Nilsiän keskustan satama: 20 vierasvenepaikkaa, polttoainejakelu, vetoluiska, wc, suihkut, pesutupa, rantaravintola Syvärin Helmi, puh. (017) 481 456. Nilsiän keskustaan n. 300 m.

Tahkon vierasvenelaituri / Tahkon Silta: Sillan välittömässä läheisyydessä Tahkon matkailukeskuksen monipuoliset palvelut. Katso vieraslaituri info pdf -muodossa tästä ja laiturin venepaikkatilanne online-kameroiden kuvista.

Ristelyitä, vesijetti-, vene- ja kanoottivuokrausta tarjoavia yrityksiä alueella on:maksuvalineet

YHTEISTYÖKUMPPANIT


Musti ja Mirri
Luhta Home
Femtolasik
Femtolasik
Head
Scroll to Top